Cześć,
kino w Twoim domu projektory, TV i audio teraz z rabatami do 350 zł
Aby skorzystać z promocji, należy użyć kodu rabatowego nowy-wymiar
Wszystkie produkty objęte promocją znajdziecie tutaj
Przykładowe produkty, które znajdziecie w promocji:
Telewizor Philips 65PUS7906 zamiast za 2499 zł zamówimy za 2199 zł
Soundbar JBL SB160 zamiast za 1059 zł zamówimy za 799 zł
Pilot uniwersalny One For All Smart Control 5 zamiast za 177,99 zł zamówimy za 119 zł
Telewizor Philips 50PUS8546 zamiast za 2999 zł zamówimy za 2444 zł
Kolumny Edifier R2850DB Bluetooth zamiast za 1199 zł zamówimy za 999 zł
Promocja obowiązuje do 21.08.2022 r. lub do wcześniejszego wyczerpania limitu produktów i nie łączy się z innymi promocjami. Jedna osoba może zakupić tylko jedną sztukę każdego produktu promocyjnego.
Pozdrawiamy,
zespół x-kom
Cześć,
kino w Twoim domu projektory, TV i audio teraz z rabatami do 350 zł
Aby skorzystać z promocji, należy użyć kodu rabatowego nowy-wymiar
Wszystkie produkty objęte promocją znajdziecie tutaj
Przykładowe produkty, które znajdziecie w promocji:
Telewizor Philips 65PUS7906 zamiast za 2499 zł zamówimy za 2199 zł
Soundbar JBL SB160 zamiast za 1059 zł zamówimy za 799 zł
Pilot uniwersalny One For All Smart Control 5 zamiast za 177,99 zł zamówimy za 119 zł
Telewizor Philips 50PUS8546 zamiast za 2999 zł zamówimy za 2444 zł
Kolumny Edifier R2850DB Bluetooth zamiast za 1199 zł zamówimy za 999 zł
Promocja obowiązuje do 21.08.2022 r. lub do wcześniejszego wyczerpania limitu produktów i nie łączy się z innymi promocjami. Jedna osoba może zakupić tylko jedną sztukę każdego produktu promocyjnego.
Pozdrawiamy,
zespół x-kom
Jeżeli patrzymy na cenę to KIOXIA jest ok ale........sorry, niech sobie samsung jedzie na ceche jak niemalże w każdym zadaniu jest szybszy i to się liczy czyli czasy przy normalnym wykorzystaniu kompa. Dla 1TB ma 160GB buforu, więc mało kto częściej kopiuje takie pliki aby złapać moment gdy łapie zadyszkę i spada do wartości ~400-600MB/s
Sam ostatnio szukałem dysku nvme i kilka wrażeń ode mnie:
-Kioxia - super cena/jakość - tutaj nie ma o czym dyskutować jeżeli ktoś chce tylko dysk bez dodatkowych wymagań.
-Lexar sn620 - ten to fajnie wygląda, daje radę - ciekawa opcja.
-Wd sn570 - szybki dysk do odczytu, gorzej jeżeli chodzi o duże paczki zapisu, do domowego wykorzystania w lapku może być fajną opcją bo jest w dobre relacji cena/wydajność,
Akurat w moim przypadku, potrzebowałem dysku co pociśnie 60-120GB zapisu bez problemu ( pojemność kart pamięci z aparatu ), więc WD odpadł - bufor bodajże 20GB
-Samsung 980 - wg większości testów, bodajże najszybszy dysk z tzw kastratów i jednocześnie w cenie poniżej 500zł za 1tb to najszybszy dysk. Największa wada? traci ikrę przy zawaleniu dysku do 80-90% przy większych zapisach. Przy mniejszych jego wydajność często i tak pobija w/w dyski. Do tego jest całkiem chłodny, normalnie np teraz ma 36 stopni, w piku widziałem ok 65* max kopiując ponad 100GB. Dodatkowa, mocno subiektywna zaleta - nigdy samsung mnie nie zawiódł, czytając komentarze nie trafiłem uwag na padające egzemplarze a jest na rynku już 2 lata. Tego nie powiem powyższych pierwszych dwóch dyskach - łatwo można znaleźć info o nagłych zgonach po kilku miesiącach. Oczywiście, samsung też może paść ale wolę aby szansa była o wiele mniejsza - to taka moja subiektywna uwaga.
- Później zaczynają się najwydajniejsze dyski pcie3.0 lub już wskakujemy na 4.0. Mój komp ma złącze 3.0 więc nie patrzyłem na wydajniejsze modele bo nawet w promocji to kolejne 70-100zł dopłaty.
Do autora - pewnie zaraz będzie burza ale masz kilka moich przemyśleń po kilkunastu godzinach czytania testów / recenzji.