Jak nie szumi to nie działa... Nie chciał bym nie szumiącego PC... To chyba to samo jak niektórzy nie chcą Tesli bo lubią dźwięk silnika 3.0 l klek, klek, klek... Co akurat mi przeszkadza xD
3070 Ti ma mniej VRAMu i Nvidii powinno być za to wstyd ale jest ogólnie raczej bezpieczniejszym wyborem według mojej wiedzy. Jednak sterowniki i firmware AMD stopniowo ulegają poprawie z tego co widziałem. Ponieważ grasz w 1080p, to 8 GB powinno starczyć, gdybyś przechodził do 1440p i wyżej to może braknąć. Jeśli chcesz próbować uruchamiać jakąś sztuczną inteligencję, to koniecznie Nvidia, bo mało komu chce się pisać machine learning pod AMD (niestety). Np. Stable Diffusion w wersji v1 wymaga 6 GB VRAM.
Spece od medycyny pracy powiedzą ci ze słuch masz w normie lub nie , ale nie powiedzą ci czy masz dobry , tak samo jak dopuszczą do pracy fizycznej gościa z nadwagą i gościa dla którego maraton to pestka
Z konsolami jest podobny temat. Ludzie byli przyzwyczajeni do konsol które były ciche żeby nie rzecz pasywne a potem się zaczęło. PS 4 pro to chyba było apogeum startującego Boeinga 😁