leven 442 Napisano 5 Lutego 2 godziny temu, koneser napisał: 0.08 eth w ciągu godziny wykopane xd Obecnie ETH/0.01=119 zeta. https://pl.coinmill.com/ETH_PLN.html#ETH=0.01 W godzinę wykopałeś ponad 800 złotych ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koneser 164 Napisano 5 Lutego 3 minuty temu, leven napisał: Obecnie ETH/0.01=119 zeta. https://pl.coinmill.com/ETH_PLN.html#ETH=0.01 W godzinę wykopałeś ponad 800 złotych ? Wychodziło mi około 960 zł jak liczyłem, tak na chwile skoczyły nagrody za blok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tornado3 1001 Napisano 5 Lutego Jak ma cała stodołę zapełniona koparkami to czemu nie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konkuter 223 Napisano 5 Lutego 7 minut temu, koneser napisał: tak na chwile skoczyły nagrody za blok. A wiadomo przez co? Człowieka jeden dzień przy komputerze nie ma i takie akcje. Chinom prąd na chwile wyłączyło? :v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koneser 164 Napisano 5 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, konkuter napisał: A wiadomo przez co? Człowieka jeden dzień przy komputerze nie ma i takie akcje. Chinom prąd na chwile wyłączyło? :v Total hashrate jest na podobnym poziomie wiec nie. Powychodziły bloki po 500-600 eth to takie nagrody duże. Na whattomine pokazywało mi przez chwile zarobek 50k$ miesięcznie Oczywiście już wróciło do normy, kilka bloków było takich ogromnych. Edytowane 5 Lutego przez koneser 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adaloo 4 Napisano 5 Lutego Próbował ktoś kopać w dualu na 3060 lub 3070 ETH + TON ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duniek 1210 Napisano 5 Lutego palit 3090 - wymiana padów po stanie karty - sądze ze nigdy nie czyszczona pasta wyschnieta, pady o dziwo nie spocone ale spieczone, z drugiej strony bardziej niz kolo rdzenia Wymiana pasty, wymiana padow kolo rdzenia, wymiana padow pod backplate + blaszki 0,2mm, dolozenie radiatora i wentylatora USTAWIENIA: corelock 1200 memclock 1300 fan 100 w minerze jak przyszla - 123,5mhash mhash 316W --> spadek po 5min 118mhash 306W temp po 15-20minutach 48/110*C po zmiane padów - 123.5 mhash bez spadków 307W temp po 30min 46/88*C po dolozeniu radiatora na tył - temp po 30min - 44/80*C po dolozeniu wentylatora na radiator na backplate 92mm bequiet 12V(0.15A) temp po 15min 43/72*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz2PL 150 Napisano 5 Lutego https://whattomine.com/coins/151-eth-ethash?cost=0.15&hr=34.0&p=120.0 Co się stało, ze zarobek wskoczył dwukrotnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foxymf 61 Napisano 5 Lutego promocja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz2PL 150 Napisano 5 Lutego To tylko na kilka godzin taki wzrost? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foxymf 61 Napisano 5 Lutego tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duniek 1210 Napisano 5 Lutego nie ma co sie napalac BR (blok reward jest po EIP1559 - 2.05-2.15 srednio) jak skoczy tak jak dzis (akurat nie sledzilem ile bylo ale max widzialem 16.0 kiedys - to zwykle jest to kilkanascie/dziesiąt minut nawet jak sie utrzyma 2-3h w co watpie to i tak tak niewiele zmieni - dlatego wlasnie duzo januszow popłyneło bo jak skladalo sie koparke przed EIP 1559 to BR vo pare dni był 3-4 a nawet kolo6 srednio ponad 3 lekko sie utrzymywał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koneser 164 Napisano 5 Lutego (edytowane) 12 minut temu, duniek napisał: nie ma co sie napalac BR (blok reward jest po EIP1559 - 2.05-2.15 srednio) jak skoczy tak jak dzis (akurat nie sledzilem ile bylo ale max widzialem 16.0 kiedys - to zwykle jest to kilkanascie/dziesiąt minut nawet jak sie utrzyma 2-3h w co watpie to i tak tak niewiele zmieni - dlatego wlasnie duzo januszow popłyneło bo jak skladalo sie koparke przed EIP 1559 to BR vo pare dni był 3-4 a nawet kolo6 srednio ponad 3 lekko sie utrzymywał Teraz było 28, rekordowo dużo. Tak patrzę na urobek w kopalni i zastanawiam się o co chodzi ze tyle przybyło. A to bloki po 600 eth zaczeli kopać. Ostatnio słabo z urobkiem wiec taki wystrzal fajna sprawa, co ciekawe mimo takich spadków total hashrate w ogóle nie spadł, chyba musielibyśmy zejść w okolice 1500$ i by coś ruszyło . Edytowane 5 Lutego przez koneser Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duniek 1210 Napisano 5 Lutego (edytowane) 23 minuty temu, koneser napisał: Teraz było 28, rekordowo dużo. Tak patrzę na urobek w kopalni i zastanawiam się o co chodzi ze tyle przybyło. A to bloki po 600 eth zaczeli kopać. Ostatnio słabo z urobkiem wiec taki wystrzal fajna sprawa, co ciekawe mimo takich spadków total hashrate w ogóle nie spadł, chyba musielibyśmy zejść w okolice 1500$ i by coś ruszyło . WTF dziwne bo nikt nie spamował do mnie co sie dzieje 16 -18 widzialem max maxow to 28 to pogrom jaki GWEI był? Edytowane 5 Lutego przez duniek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koneser 164 Napisano 5 Lutego 14 minut temu, duniek napisał: WTF dziwne bo nikt nie spamował do mnie co sie dzieje 16 -18 widzialem max maxow to 28 to pogrom jaki GWEI był? Właśnie nie duży, chyba z 250 max, wyżej masz screena to największe bloki wchodziły przy ok 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g00dMan 7 Napisano 6 Lutego 11 godzin temu, duniek napisał: WTF dziwne bo nikt nie spamował do mnie co sie dzieje 16 -18 widzialem max maxow to 28 to pogrom jaki GWEI był? takie wczoraj skromne bloki wpadły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zienio 21 Napisano 6 Lutego Szukam małego przenośnego kompresora do czyszczenia koparek(GPU) jak i użytku domowego tak do 5 stówek . Co polecacie? Zastanawiam się nad czymś takim przykładowo: https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-c6bb34stn039-6-l-stanley-11132416293 Może ktoś ma coś takiego i opisze jak się to sprawuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D3Fcon 86 Napisano 6 Lutego 2 minuty temu, zienio napisał: Szukam małego przenośnego kompresora do czyszczenia koparek(GPU) jak i użytku domowego tak do 5 stówek . Co polecacie? Zastanawiam się nad czymś takim przykładowo: https://allegro.pl/oferta/kompresor-bezolejowy-c6bb34stn039-6-l-stanley-11132416293 Może ktoś ma coś takiego i opisze jak się to sprawuje? Polecam taki: https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresory/kompresor-008334?gclid=Cj0KCQiAgP6PBhDmARIsAPWMq6k9trZptRAn3g1s3LmZdlZFWIEhkwBQybCIp0n8ZOzTnx9mEl-T_JwaAqHyEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Widzę że ostatnio trochę drogi. Rok temu dałem 340PLN i jest rewelacyjny. Jak nie przeszkadza ci hałas to ten Twój też powinien być spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
War_MachinE 428 Napisano 6 Lutego Ja polecam coś troche większego. Mam 24l i jest w sam raz. Zakładam że w domu i tak nie będziesz dmuchał tylko gdzies na dworze/balkonie? Wiekszy możesz naładować i nie musi się ciagle włączać. Duzo sprzetu masz do czyszczenia? Kupiłem cos takieg, tylko na promo i jestem zadowolony. https://allegro.pl/oferta/sprezarka-kompresor-bezolejowy-24l-cichy-18w1-10b-10915510508 Ewentualnie jest dużo chińczyków które wygladaja tak samo,a pewnie działają identycznie i mozna trafić taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zienio 21 Napisano 6 Lutego 9 minut temu, War_MachinE napisał: Ja polecam coś troche większego. Mam 24l i jest w sam raz. Zakładam że w domu i tak nie będziesz dmuchał tylko gdzies na dworze/balkonie? Wiekszy możesz naładować i nie musi się ciagle włączać. Duzo sprzetu masz do czyszczenia? Kupiłem cos takieg, tylko na promo i jestem zadowolony. https://allegro.pl/oferta/sprezarka-kompresor-bezolejowy-24l-cichy-18w1-10b-10915510508 Ewentualnie jest dużo chińczyków które wygladaja tak samo,a pewnie działają identycznie i mozna trafić taniej Mieszkam w domu z 0.5h działką - miejsca pod dostatkiem, zapewne będzie docelowo w garażu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duniek 1210 Napisano 6 Lutego ja mam ten mały i sobie chwale, jak masz duzo rigow kazdy na innej kondygnacji to nie zabardzo sie chce to wszystko znosic, a ja czyszcze co miesiac okolo ale jak masz w jednym miejscu to bier wiekszy bo go nabijesz i tymi 24L spokojnie dmuchniesz na raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zienio 21 Napisano 6 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, duniek napisał: ja mam ten mały i sobie chwale, jak masz duzo rigow kazdy na innej kondygnacji to nie zabardzo sie chce to wszystko znosic, a ja czyszcze co miesiac okolo ale jak masz w jednym miejscu to bier wiekszy bo go nabijesz i tymi 24L spokojnie dmuchniesz na raz No właśnie się zastanawiam muszę poczytac czy ten większy nada się do okazjonalnego malowania np. bramy, ściany Koparki i tak wynoszę zazwyczaj przed dom do dmuchania Edytowane 6 Lutego przez zienio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novi 966 Napisano 6 Lutego 8 minut temu, zienio napisał: No właśnie się zastanawiam muszę poczytac czy ten większy nada się do okazjonalnego malowania np. bramy, ściany Koparki i tak wynoszę zazwyczaj przed dom do dmuchania Lepiej takie 24l trzymać tylko do czyszczenia sprzętu. Jak zaczniesz ja męczyć robótkami to się wody nazbiera w zbiorniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcoSimone 1064 Napisano 6 Lutego A takie maleństwa mają w ogóle sens? https://allegro.pl/oferta/kompresor-do-aerografu-malowania-3l-magma-tc-20t-5978718292 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DavePapaya 243 Napisano 6 Lutego 7 minut temu, MarcoSimone napisał: A takie maleństwa mają w ogóle sens? https://allegro.pl/oferta/kompresor-do-aerografu-malowania-3l-magma-tc-20t-5978718292 Tak, do dmuchania świeczek na torcie chyba. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach