Kurde, zapomniałem o tej budzie wspomnieć, że aktualnie ją zamówiłem i czekam aż się pojawi do odbioru, aczkolwiek ja wiem? nadal jest dosyć długa i sporo zajmuje, nie ma okna więc też lipa i w zasadzie to mnie skłania do tego nzxt h1 ;/ Nie mogę się zdecydować.
Cześć,mam pytanie jaką najlepiej karte kupić pod ten procesor? Zalezy mi na cieszeniu sie z grania w Senua:Sacrifice. Wiedżmina 3 ograłem na minimalnych,więc bardzo prosze o radę.Z góry dziękuje.
Obecnie posiadam : Radeon RX550/550 4 gb
Cześć!
Ostatnio pomyślałem, że może przydałoby się zmienić 4 letniego laptopa na coś mocniejszego i stacjonarnego. Głównie używam komputera do pracy (nie jest to praca wymagająca mocnego sprzętu), ale czasami chętnie bym w coś pograł, a niestety laptopowa i5-7300 i gtx 1060 już powoli niedomaga przy lepszych tytułach. Wstępnie złożyłem coś takiego i mam kilka pytań: https://www.x-kom.pl/lista/d7plthja3
1. Na komputerach znam się raczej średnio, więc pytanie czy to co złożyłem ma sens, czy da się skleić coś lepszego w tej cenie?
2. Rozważam włożenie na razie 16 GB ramu zamiast 32 zeby lekko uciąć koszty. Czy w razie zdecydowania się na 16gb lepiej kupić 1 kość z możliwością dołożenia kolejnej 16, czy lepiej kupić 2x8 i pozniej ewentjalnie kolejny zestaw 2x8?
3. Myślałem czy zamiast ryzena 5600x nie wziąć i5-12400. Który z nich byłby lepszy?
4. Zakupu chciałbym dokonać na raty. Jaki sklep najbardziej polecacie do tego?
Z góry dzięki za odpowiedzi 😉
Witam.
Interesuje mnie model Sapphire Nitro + Rx 6750 XT . W testach GPU ma temp poniżej 70 stopni, natomiast Hotspot potrafi dobić 91 stopni. To podobno jeden z topowych modeli Rxów. Dlaczego jest tak duża roznica pomiędzy temp GPU, a hotspotem?
Undervolting i ustawienie krzywej wentylatorów załatwi sprawę?
Asus Strix w tym Rxie ma maks 71 temp hotspot... Tylko jego cena jest absurdalna w PL, a tego Sapphire Nitro mogę kupić za 2800 zł.
Jak rozumieć te temperatury? Packge wynosi 91 stopni a pojedynczych rdzeni w granicach 75. Procesor nie był podkręcany.
Chłodzenie:
Corsair iCUE H150i ELITE LCD 360
Płyta główna :
ASUS ROG NAXIMUS Z690 HERO
Obudowa:
Cooler Master MasterCase H500M