Hej mam zamiar wymienić mój komputer i teraz tak mam albo do wyboru i5 11400f albo i512400 do i5 11 nie ma aktualnie płyt głównych chce wziąć 3600mhz cl16 nawet nie wiem czy będzie działać na i5 11 w gear 1 co waszym zdaniem mam wziąć do Rx 6600 nie wiem czy jak wezmę mocniejszy procek to będzie jakaś ogromną róznica między nimi co myślicie co wziąć? i jaki ram wziąć żeby działał dobrze do obu ramów w gear 1
Z góry dzięki
Miałem 4 sztuki RX 470D ITX wszystkie karty po zmodyfikowaniu biosu pomyślnie odblokowały się do pełnych RX470 . Następnie wgrałem do nich bios od RX 570 również działały bez problemu pomimo innego subsystem id . Myślę że i tutaj da się do zrobić co potwierdzają screeny z gpuz kolegi wyżej.Zostaje tylko kwestia dobrania odpowiedniego biosu. Polarisy to ostania seria kart w której da się konkretnie modować bios. Można nawet odłączyć dwa kanały pamięci jeśli są uszkodzone w gpu i zrobić wersję 6GB.
Nie pakuj się w ten zabytek (II generacja). W cenie do 800 zł spokojnie dostaniesz coś z procesorem 6-8 generacji. Bierz jakąś biznesówkę czyli HP Elitebook, Dell Latitude lub Lenovo Thinkpad. Jeśli starczy Ci 14 cali to wybór masz duży na olx i allegro.