https://www.anandtech.com/show/16347/the-intel-z590-overview/11
The ASUS ROG Maximus XIII Extreme Glacial is set to cost a whopping $1843, which I believe is the most expensive desktop motherboard to exist outside of workstation and HEDT variations. Based on this, the target market is likely to be slim, and I don't expect ASUS to shift as many units as its other boards. It's incredibly high-end, but outside of adding an aftermarket CPU block, even at the upper end for $1000 to the ROG Maximus XIII Extreme ($1166), it's an insane price.
1843$ czyli jakieś nie 7000, a około 9000zł.
coś tam popykałem w biosie i taktowanie mi teraz pokazuje na poziomie 3.5, więc jest spoczko.
Temperatura mówiłem 60, ale sprawdziłem przy obciążeniach i powyżej 70 siedzi, więc raczej chłodzenie musze poprawić.
Grafikę poprawić, ok. Przejrzę temat Dzięki za odpowiedź.
Płyta główna Gigabyte GA-78LMT-S2PT. Mam nadzieję, że to o to chodzi XD chciałem wrzucić screena ale jest za ciężki?
A kompa szczerze mówiąc, to nie formatowałem już jakiś czas, ale jest często defragmentowany, cccleanowany i generalnie staram się sprawdzać czy jakieś syfy się nie wpierdzieliły.
Raid z windowsa jest spoko. Nie obniza odczytow 4K. Dziala po wymianie sprzętu. Nawet przy przejsciu intel-amd. Dziala tez po instalacji nowego systemu.
Sumuje sie miejsce na dyskach. Mozna wiecej gierek upchac.
Pod system wiecej kłopotów niz to warte. Wymiana sprzetu prawie na bank rozwali macierz. Wymiana płyty na inna firme nie przyjemnie macierzy. W skrajnych przypadkach update BIOSu rozwala raida z plyty.