sławne 3060ti z morele po 1960 - dopiero teraz mialem chwile zeby ogarnac kable - oczywiscie koparka kopala caly czas ale na standardowych kablach + jakies przedłużki
Ooooooo, Panowie, jaka różnica. Wszystko zamontowane, cichutko - wentylatory w podłodze robią robotę i karta nawet w CP2077 nie napieprza wentylatorami na 100%, cewki nie ćwierkają - myślałem, że to karta graficzna "śpiewa" pod obciążeniem, a to były cewki w zasiaczy CX750M. Po wymianie na BQ 850 żadnego ćwierkania. No i bardzo podoba mi się ta blacha z tyłu zasłaniająca "cable mess" - po jej założeniu jest idealny porządek na "zapleczu". Jeszcze raz dzięki za rady.
A, przypomniało mi się, mam jeden problem - na dole w budzie jest tam jakiś kontroler/rozdzielacz do którego jest podłączona ta świecąca listwa z przodu i zasilanie SATA. Podłączyłem kabelek od tego kontrolera do płyty głównej (do ARGB), ale Mystic Light nie steruje tym oświetleniem - nic się nie zmienia. Ja wiem, że Mystic Light i cały ten Dragon Center czy jak to się zwie od MSI to straszne g... ale resztę świecidełek mogę wyłączyć albo przyciemnić, a tego nie. Coś źle robię? Instrukcja od obudowy jest, hmmm, dość lakoniczna
Chyba po pijaku ktos te paczki z proshopu wysyłał. Nie było nr telefonu, imienia i nazwiska. Adres byl Oki, ale jednak udało się edytować, bo dostałem maila z kodem do zarządzania paczka. Nie będzie wymówki ze kurier nie zastal .
Ale pojechałeś ostro po bandzie. Normalnie to bym się z tobą o to założył jednak byłoby to nieuczciwe ponieważ piszesz to już w tym momencie kiedy wiadomo, że się nie sprawdzi. Ja nie wiem jaka jest twoja definicja tych porządnych efektów. Z użyciem śledzenia promieni zarówno gładkie cienie, okluzja otoczenia, odbicia o różnym stopniu rozproszenia a także częściowe globalne oświetlenie wyglądają znacznie lepiej i bardziej realistycznie niż za pomocą innych technik.