Ogólnie to nic konkretnie nie wiemy, bo AMD do tej pory nie chętnie dzieli się info o tym jak to ma wyglądać.
Jednym z ciekawszych info jest to, że na pytanie odnośnie z jakich rodzajów technik będzie korzystać FSR. Otrzymujemy odpowiedź, że nie potrzebujecie do tego maszynowego uczenia. A, że nikt się tam z AMD nie wychyla więcej to wygląda, że AMD jest na etapie testowania różnych technik, które potencjalnie mogą być wykorzystane w FSR i dadzą jakiś boost. Dodatkowo jest wspomniane, że najwyższy priorytet na razie ma u nich praca nad tą techniką dla PC, no, ale dla konsol też coś szykują i pracują.
Pal licho to wszystko, kombinowałem przed chwilą jeszcze z Revolutem na różne sposoby, ale za monitor ostatecznie zapłaciłem w złotych. Na razie nie mam głowy na szarpanie się z płatnościami.
Po kursie Amazońskim wyszły odrobinę taniej niż po kursie mojego banku (złodzieje)
Zobaczymy jak to będzie w przyszłych płatnościach Revolutem na Amazonie. Niby support Revoluta kazał mi czekać kilka dni, bo zajmują się sprawą, ale stwierdziłem, że nie będę czekał, bo monitory powoli się kończą, na DE już zdrożały, w Polsce tego modelu nie ma (jeszcze), a nie chce mi się czekać potem miesiąc czy dwa na dostawę.
Mając na uwadze to, że trochę kasy wpadło za karty graficzne, stwierdziłem, że te 80 złotych mogę stracić. Potem się zobaczy co z tym Revolutem.
Witam, mam dość przestarzały komputer i chciałbym coś do niego dodać by było lepiej.
Mam wątpliwości co do płyty głównej, wiem że ma socket H3 LGA1150 i chyba żaden nowy procesor w to nie wejdzie nie ?
Albo czy procesor z socketem 1151 wejdzie mi w to stare gniazdo i nie będzie zgrzytu ?
Fajnie by bylo wstawić nowszy procesor, jeśli się nie da to procesor razem z płytą główną tak by reszta pasowała na płyte.
O karcie to chyba pomarzę bo nic nie jest dostępne takze to zostaje chyba.
Co moge wymienić bazując z tego co mam?
Procesor: Intel Core i5-4440
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB , ASUS DUAL GTX
Ram: 8 + 8 GB KINGSTON DDR3 HyperX KHX1600C10D3 (tego nie chce wymieniać ani ulepszać bo jest nowe)
Zasilacz: Thermaltake 630W
Płyta: GIGABYTE B85M-D3H
SSD: 500gb + 120gb
Winda 7 (ale wlasnie kupilem 10)
Dzięki za pomoc.