Skocz do zawartości
Stjepan

Offtopic o grach

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie miałem i nawet nie widziałem na oczy. Nikt ze znajomych nie miał. Wszędzie z konsol królowało Playstation albo Pegasus. :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem możliwość raz pograć się na Dreamcast u kumpla (coś pomiędzy rokiem 2000 a 2002 - tak mi się wydaje) i rzeczywiście Soul Calibur robił ogromne wrażenie na ten czas (zwłaszcza graficzne). Kompa miałem wtedy słabego, trochę gier widziałem na PSX (1 i 2). Teraz mam PS5 i nie gram prawie wogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzyn miał grało się w Quake 3 inne gry, fajna konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Jaycob napisał:

Nigdy nie miałem i nawet nie widziałem na oczy. Nikt ze znajomych nie miał. Wszędzie z konsol królowało Playstation albo Pegasus. :E 

No to współczuję :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Stjepan666 napisał:

Kuzyn miał grało się w Quake 3 inne gry, fajna konsola.

Ten pad pod quake to była tragedia.

@Kszyrztow

Szkoda, że konsola nigdy nie osiagnęła swojego pelnego potencjału i sporo zapowiedzianych gierek nie ujrzało światla dziennego (age 2, diablo 2, gta 3, Half life, max payne).  Ciekawe też jakby wyglądała grafika gdyby doszła do skutku współpraca z 3dfx. 

Samej konsoli nie miałem ale grałem sporo na emu i nadal te gry są grywalne i grafika jest całkiem ok. A soul to nadal najlepsza część serii.

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "deseksualizacją" wśród dużych firm growych coś jest na rzeczy mimo wszystko.

Wystarczająco długo miałem na PC tapetę jakiegoś miasta, więc stwierdziłem "zmienię szybko tapetę, bo nie chcę już na to patrzeć". Wchodzę w folder "tapety", kiedyś kiedyś zapisałem "league of legends ashe mountains.jpg". Niestety nie 2560x1440. Klikam Yandex Images by znaleźć dokładnie w 2560x1440 (lub 3840x2160). Wyskakuje mi kilka, z tego zauważam, że jest nowa oficjalna wersja tej tapety, w której owa "Ashe" (postać z gier firmy Riot Games) stojąc pośród towarzyszy i wśród ośnieżonych gór wygląda tak samo, tylko że jest już ubrana ciepło do chodzenia po górach, zamiast tak jak tradycyjnie, a więc trochę bardziej odsłaniająco. Poprzednia tapeta jest nadal dostępna w necie, ale specjalnie tę postać cieplej przyowdziali w tej okoliczności, co jest zrozumiałe, ale jednak jednocześnie zmienia to, co mogło podobać się obu płciom w wersji takiej jaka była.

W tym samym czasie, w grach niskobudżetowych, grach kiepskich próbujących nadrobić reklamą oraz w obrazach generowanych AI króluje chamska przesadna seksualizacja. Głupie to ogólnie, ale jest jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, lpcl napisał:

Ten pad pod quake to była tragedia.

@Kszyrztow

Szkoda, że konsola nigdy nie osiagnęła swojego pelnego potencjału i sporo zapowiedzianych gierek nie ujrzało światla dziennego (age 2, diablo 2, gta 3, Half life, max payne).  Ciekawe też jakby wyglądała grafika gdyby doszła do skutku współpraca z 3dfx. 

Samej konsoli nie miałem ale grałem sporo na emu i nadal te gry są grywalne i grafika jest całkiem ok. A soul to nadal najlepsza część serii.

Jeśli chodzi o bijatyki, to jak się człowiek naoglądał takiego Tekkena 3 na pierwszym PlayStation i potem zobaczył Soul Calibura na "Makaronie" no to kapcie miały prawo spaść z wrażenia :E Gra wyglądała lepiej niż to co oferowała oryginalna wersja na automatach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy to chyba najwieksze wrażenie robił virtua fighter 3 ale port był trochę słabszy graficznie niż oryginał z arcade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ah zaczęły wychodzić jakieś newsy o tym nowym playstation i już się konsolowcy posrali i zaczęły się wywody jak to konsola jest lepsza od PC i że najlepiej mieć konsole + lapka z integra do excela. 

No a przecież jest kilka fajnych gierek, w które nie pograsz ani na konsoli ani na lapku z integrą

Edytowane przez Slayer
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.09.2024 o 21:41, Slayer napisał:

ah zaczęły wychodzić jakieś newsy o tym nowym playstation i już się konsolowcy posrali i zaczęły się wywody jak to konsola jest lepsza od PC i że najlepiej mieć konsole + lapka z integra do excela. 

No a przecież jest kilka fajnych gierek, w które nie pograsz ani na konsoli ani na lapku z integrą

Pecetowcy także piszą krótsze lub dłuższe wywody jak to pecety są lepsze i lepiej grać na PC.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

👍

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy tak psiocza na Ubi a ja ostatnio usiadlem ponowie do AC:Origins i to byl chyba ich peak (razem z rok pozniej wydana Odyseja). Kazdemo kto jeszcze nie ogrywal - goraco polecam!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, amsztel napisał:

Wszyscy tak psiocza na Ubi a ja ostatnio usiadlem ponowie do AC:Origins i to byl chyba ich peak (razem z rok pozniej wydana Odyseja). Kazdemo kto jeszcze nie ogrywal - goraco polecam!

No spoko tylko piszesz o jednym z tytułów a było ich kilkadziesiąt. Poza tym oni teraz mianianę odwalają bo za wszystko obwiniają graczy czyli klientów co jest w ogóle nielogiczne. 

• Like 1
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nadzieję że jak wyszedł Origins to będzie lepiej, ale odyseja sprowadziła mnie na ziemię, valhala w dół wrzuciła, choć Mirage podał drabinę, a jak z cernym będzie to niewiem i nie będę wiedział przez długi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kadajo I miedzy innymi (o czym traktuje ten material) wlasnie dlatego CODy maja i beda mialy tak duza liczbe graczy i fanow. Sam jestem jedym z nich (nie wszystkich ale wiekszosci). Prog wejsca nie jest jakis ogromny ale za to "learning curve" - dluga, ciezka i satysfakcjonujaca.

Poza tym nie do konca zgadzam sie z autorem filmu. Elden Ring czy BG3 to wlasnie SA gry dla casuali, tylko nie sa to gry bezmozgie - i to jest clue programu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat netflix umie w bajki, a połączenie tego z Samem, może być całkiem fajnie. Na razie tylko tyle informacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi