Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Stjepan

Offtopic o grach

Rekomendowane odpowiedzi

Z tą "deseksualizacją" wśród dużych firm growych coś jest na rzeczy mimo wszystko.

Wystarczająco długo miałem na PC tapetę jakiegoś miasta, więc stwierdziłem "zmienię szybko tapetę, bo nie chcę już na to patrzeć". Wchodzę w folder "tapety", kiedyś kiedyś zapisałem "league of legends ashe mountains.jpg". Niestety nie 2560x1440. Klikam Yandex Images by znaleźć dokładnie w 2560x1440 (lub 3840x2160). Wyskakuje mi kilka, z tego zauważam, że jest nowa oficjalna wersja tej tapety, w której owa "Ashe" (postać z gier firmy Riot Games) stojąc pośród towarzyszy i wśród ośnieżonych gór wygląda tak samo, tylko że jest już ubrana ciepło do chodzenia po górach, zamiast tak jak tradycyjnie, a więc trochę bardziej odsłaniająco. Poprzednia tapeta jest nadal dostępna w necie, ale specjalnie tę postać cieplej przyowdziali w tej okoliczności, co jest zrozumiałe, ale jednak jednocześnie zmienia to, co mogło podobać się obu płciom w wersji takiej jaka była.

W tym samym czasie, w grach niskobudżetowych, grach kiepskich próbujących nadrobić reklamą oraz w obrazach generowanych AI króluje chamska przesadna seksualizacja. Głupie to ogólnie, ale jest jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, lpcl napisał:

Ten pad pod quake to była tragedia.

@Kszyrztow

Szkoda, że konsola nigdy nie osiagnęła swojego pelnego potencjału i sporo zapowiedzianych gierek nie ujrzało światla dziennego (age 2, diablo 2, gta 3, Half life, max payne).  Ciekawe też jakby wyglądała grafika gdyby doszła do skutku współpraca z 3dfx. 

Samej konsoli nie miałem ale grałem sporo na emu i nadal te gry są grywalne i grafika jest całkiem ok. A soul to nadal najlepsza część serii.

Jeśli chodzi o bijatyki, to jak się człowiek naoglądał takiego Tekkena 3 na pierwszym PlayStation i potem zobaczył Soul Calibura na "Makaronie" no to kapcie miały prawo spaść z wrażenia :E Gra wyglądała lepiej niż to co oferowała oryginalna wersja na automatach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy to chyba najwieksze wrażenie robił virtua fighter 3 ale port był trochę słabszy graficznie niż oryginał z arcade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ah zaczęły wychodzić jakieś newsy o tym nowym playstation i już się konsolowcy posrali i zaczęły się wywody jak to konsola jest lepsza od PC i że najlepiej mieć konsole + lapka z integra do excela. 

No a przecież jest kilka fajnych gierek, w które nie pograsz ani na konsoli ani na lapku z integrą

Edytowane przez Slayer
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.09.2024 o 21:41, Slayer napisał:

ah zaczęły wychodzić jakieś newsy o tym nowym playstation i już się konsolowcy posrali i zaczęły się wywody jak to konsola jest lepsza od PC i że najlepiej mieć konsole + lapka z integra do excela. 

No a przecież jest kilka fajnych gierek, w które nie pograsz ani na konsoli ani na lapku z integrą

Pecetowcy także piszą krótsze lub dłuższe wywody jak to pecety są lepsze i lepiej grać na PC.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

👍

Edytowane przez Kris194

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy tak psiocza na Ubi a ja ostatnio usiadlem ponowie do AC:Origins i to byl chyba ich peak (razem z rok pozniej wydana Odyseja). Kazdemo kto jeszcze nie ogrywal - goraco polecam!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, amsztel napisał:

Wszyscy tak psiocza na Ubi a ja ostatnio usiadlem ponowie do AC:Origins i to byl chyba ich peak (razem z rok pozniej wydana Odyseja). Kazdemo kto jeszcze nie ogrywal - goraco polecam!

No spoko tylko piszesz o jednym z tytułów a było ich kilkadziesiąt. Poza tym oni teraz mianianę odwalają bo za wszystko obwiniają graczy czyli klientów co jest w ogóle nielogiczne. 

• Like 1
  • Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nadzieję że jak wyszedł Origins to będzie lepiej, ale odyseja sprowadziła mnie na ziemię, valhala w dół wrzuciła, choć Mirage podał drabinę, a jak z cernym będzie to niewiem i nie będę wiedział przez długi czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kadajo I miedzy innymi (o czym traktuje ten material) wlasnie dlatego CODy maja i beda mialy tak duza liczbe graczy i fanow. Sam jestem jedym z nich (nie wszystkich ale wiekszosci). Prog wejsca nie jest jakis ogromny ale za to "learning curve" - dluga, ciezka i satysfakcjonujaca.

Poza tym nie do konca zgadzam sie z autorem filmu. Elden Ring czy BG3 to wlasnie SA gry dla casuali, tylko nie sa to gry bezmozgie - i to jest clue programu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat netflix umie w bajki, a połączenie tego z Samem, może być całkiem fajnie. Na razie tylko tyle informacji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, amsztel napisał:

@kadajo I miedzy innymi (o czym traktuje ten material) wlasnie dlatego CODy maja i beda mialy tak duza liczbe graczy i fanow. Sam jestem jedym z nich (nie wszystkich ale wiekszosci). Prog wejsca nie jest jakis ogromny ale za to "learning curve" - dluga, ciezka i satysfakcjonujaca.

Poza tym nie do konca zgadzam sie z autorem filmu. Elden Ring czy BG3 to wlasnie SA gry dla casuali, tylko nie sa to gry bezmozgie - i to jest clue programu ;) 

Ale COD MP czy ten żenujący Warzone ? Bo jak piszesz o Warzone to daj spokój, co chwile zmiana broni i balansu, żeby tylko uczyć się od nowa.
I o jakim ty w ogóle learnig curve piszesz w FPS'sie, w którym na padzie jest dosłownie aimbot właśnie dla casuali którzy opanowali ta grę całkowicie. Ta gra to żenada przez to, że jest crosspaly i można grac na padach.

• Like 3
  • Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
25 minut temu, kadajo napisał:

Ale COD MP czy ten żenujący Warzone ? Bo jak piszesz o Warzone to daj spokój, co chwile zmiana broni i balansu, żeby tylko uczyć się od nowa.
I o jakim ty w ogóle learnig curve piszesz w FPS'sie, w którym na padzie jest dosłownie aimbot właśnie dla casuali którzy opanowali ta grę całkowicie. Ta gra to żenada przez to, że jest crosspaly i można grac na padach.

Nie gram w Warzone wiec jak tam jest to nie wiem. Z reszta nie wiem po co grac w Warzone skoro istnieje PUBG ;)

Ja glowne cisne w zombie (starsze) - czyli tryb totalnie hardcore'owy ale takze meczykiem albo kilkoma w MP nie pogardze ;) A to o czym piszesz to wlasnie klasyczna wypowiedz kogos, kto nigdy nie gral ale wydaje mu sie, ze wie o co kaman :) Chodzi o to, ze nikomu nie przeszkadzaja casuale. Wlasnie o to chodzi, zeby gra byla dostepna dla wszystkich. Zaden ogarniety gracz konsolowy nie gra z aimem na padzie. Bo aim celuje w tors a Ty chcesz klepac po headach :D 

Aim jest tylko po to, zeby newbies mieli troche latwiej (pisalem o progu wejscia, prawda? ;))

Ja gram na kb+m wiec w sumie ten temat mnie nie dotyczy, choc na padzie tez pofrafie niezle strzelac heady. To po prostu wymaga wiele godzin treningu i ogrania - i o to chodzi i wtedy czuc te satysfakcje. Tym wlasciwie sie rozni granie na padzie od grania na kb+m. Kb+m nie wymaga wiele na dzien dobry ale wymasterowanie to juz istny hardcore. Wymasterowanie pada to tez hardcore ale prog ogaru na dzien dobry jest o wiele wiekszy. Stad wlasnie czesto mozna przeczytac opinie ludzi, ktorzy nie ogarniaja, ze "na padzie nie da sie grac w fps". Oczywiscie, ze sie da i do tego mozna byc bardzo consistent w tym. To po prostu wymaga ostrego tyrania ;)  

Edytowane przez amsztel
literowki
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko problem w tym ze grając na padzie grasz z asystami celowania, to komputer w dużej części celuje za ciebie, przecież to jest jakaś totalna bzdura 🤣

Wyłącz na padzie asysty i wtedy możemy grac. Skoro pad ma asysty to, czemu myszka nie ma. Przecież doszło do totalnego przez to absurdu ze porządni gracze z K+M nie są w stanie dorównać temu auto celowaniu na padach. Jak to nie jest wyznacznikiem upadku serii to nie wiem co jest.
W BF'ie to można chociaż ten crossplay wyłączyć. Chociaż nadal nie unikniesz PC'towocow grających na padach, ale jest ich zdecydowanie mniej.

I właśnie o tym mówi ten typek w filmie i ma 100% racji. Nie ma łatwej drogi do zwycięstwa. Nie ma być niskiego progu wejścia. Albo się nauczysz grac, albo sobie znajdź inna grę skoro nie dajesz rady. To właśnie wyższy próg wejścia i skomplikowaność gry odcina ciamajdy i trolii od tych graczy którzy faktycznie chcą w to pograć i mieć przyjemność z rozwijania skilla, który nagrodzi ich zwycięstwami. Jaki tutaj jest fan z grania czy rozwijania skila jak wystarczy się obrócić w stronę celu a komputer za ciebie celuje. To tak jakby gra grała się sama, za ciebie, bo ty nie potrafisz.
W FPS'ach online w graniu kompetytywnym coś takiego to jest patologia w czystej postaci. Powinno się dać oddzielić graczy, którzy nie chcą grac w ten sposób i koniec kropka, tutaj nie ma o czy dyskutować.

Jest takie świetnie powiedzenie, jak coś jest do wszystkiego do jest do niczego. I taki właśnie dziś jest COD, beznadziejnie nudny, prosty aby pies z kotem nawet w to mógł pograć, powtarzalny bez ikry, ale robi kasę wiec się to nie zmieni.
A czemu robi kasę, bo byle janusz z ulicy może wziąć pada do ręki i w to grac. Już samo to odrzuca od tej gry na kilometr.

• Sad 1
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze przemawia przez Ciebie glownie hejt... a szkoda, bo mam wrazenie iz zupelnie nie starales sie przyswoic tego, o czym pisalem :/ ...

...ze gracze uzywajacy aima to sa newbies i to dla nich jest takie rozwiazanie. Nigdy w zyciu z aimem nie bedziesz celowac tak dobrze jak bez - to niemozliwe po prostu. Nigdy tez w zyciu nie przeszkadzali mnie ani moim znajomym codowcom tacy gracze gdyz to inny poziom skilla - bardziej niedzielny. I to jest tez normalne bo nie wszyscy chca tryhardowac jak ja po powrocie z roboty do domu. Ludzie chca wziac pada, usiasc na kanapie i sie zrelaksowac i ja to rozumiem.

A ten ziomek od filmiku to wlasnie taki typowy gosc typu "nie znam sie ale sie wypowiem" :E Gada o CODzie a gameplaye na filmie zapozycza od innych YTberow 😂 Taki to z niego gosu gracz :P

Przepraszam ale nie moglem sie powstrzymac od napisania ostatniego akapitu ;) Ale irytuja mnie tacy ludzie. Wydaje mu sie, ze rozumie rzeczy, ktorych nie rozumie. W sumie to ma racje - wydaje mu sie i to tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@amsztel wybacz, ale o czym ty mówisz? SBMM ubija wszystko, sztucznie wyrównując grę. Początkujący słaby gracz będzie dostawał wyłącznie podobnych sobie co by się nie trafił jakiś za dobry gracz, bo ten niedzielny dostanie wpierdziel, wkurzy się i przestanie grać. Za to ci dobrzy mają non stop ciężkie mecze, bo tylko im równi są dobierani. Nie ma losowości. Ci wszyscy youtuberzy itd. przecież mają specjalnie po kilka różnych kont aby dobić mocnym do słabego lobby i potem się chwalić nagraniem nuka. Obecnie nie ma czegoś takiego, że wiesz kiedy dokładnie przestać strzelać. Ta sama broń, a odczucia w dwóch meczach mogą być z goła odmienne i to przy podobnym pingu. Tyle jest warty obecnie CoD. To Activision. Co roku jedno i to samo. Tam się liczy tylko hajs.

A jak chcesz mówić o dobrym CoD-e i w którym można nabywać umiejętności, to pogadajmy o jakiejś części z przed kilkunastu lat, kiedy nie było SBMM, lag compensation itp. dupereli sztucznie wpływających na rozgrywkę.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi