Może trafił im się dobry egzemplarz
Dziś banding przeszkadza tak samo jak wtedy tylko się do niego już ludzie przyzwyczaili i tolerują pewne odchyłki.
Ale prawdą jest że w 910V, to chyba była druga generacja jak trafiliśmy na kiepską sztukę to banding był spory, sam taki miałem i LG wymieniło mi go na B7.
o ile może zwrócić,a nie tylko reklamować, bo można wnioskować że czas minął...
1. tu jak mu polecali, chodziło tylko o sprawdzenie karty, czy po zmniejszeniu częstotliwości problem ustępuje, wtedy wiedziałby ze to na pewno karta.. a nie o to żeby tak używał...
2. jak wyżej też ktoś spisał, procesor 7600 ma integrę, sprawdzić na niej
3. co może się wydać dziwne, ale sam tego doświadczyłem, był kiedyś tu też temat o tym problemie, artefakty wcale nie były od karty a od RAMu.
- oczywiście włożone w 2 i 4 slot, załadowany domyśłny profil expo, z ciekaowści wrócić na chwilę do domyślnych
4, szukać sąsiada, kolegi jak ktoś wyżej napisał i sprawdzić w innym pc
Ale to był jebitny problem który obrzydzał używanie TV. Powtarzam, to nie był taki ze banding jak teraz widoczny w 1 scenie na 10 filmów. Tam był banding widoczny przez 90% niektórych filmów jak oglądałeś w zaciemnionym pomieszczeniu.
Ba, już kolejna generacja miała to naprawione i był taki jak teraz mniej więcej. A wtedy te pierwsze tv to był dramat.
A w teście ani słowa. Gdzie musieli to widzieć skoro testują w ciemności