Forum PCLab.pl: Battlefield V - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (321 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Battlefield V Powrót po 16 latach do WW2

#6261 Użytkownik jest dostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13718
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 10 Listopad 2019 - 17:47

Zobacz postdawidoxx, o 10 Listopad 2019 - 16:12, napisał(a):

3440x1440 ultra = 100-150

Najbardziej zasobozerny jest sztorm na Pacyfiku.. Wiem to bo kiedy miałem zasilacz seasonica 750w to na tej mapie dostawałem przypadkowe wyłączenie kompa

na mapach z podstawki (rotterdam, pogięta stal ) mam 70-90, a przy ostrych zadymach to i niżej 60 zejdzie - a na sztormie czy innych nowych 90-110 wiec coś ci się chyba pomieszało
uważam , że nowe mapy są super zoptymalizowane, zresztą u DICE to normalka, w bf1 też wszystkie z dodatków chodzą mi o niebo lepiej niż te z podstawki

Ten post był edytowany przez kochan4 dnia: 10 Listopad 2019 - 17:49


#6262 Użytkownik jest dostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2201
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 10 Listopad 2019 - 18:05

Zobacz postkochan4, o 10 Listopad 2019 - 18:47, napisał(a):

na mapach z podstawki (rotterdam, pogięta stal ) mam 70-90, a przy ostrych zadymach to i niżej 60 zejdzie - a na sztormie czy innych nowych 90-110 wiec coś ci się chyba pomieszało
uważam , że nowe mapy są super zoptymalizowane, zresztą u DICE to normalka, w bf1 też wszystkie z dodatków chodzą mi o niebo lepiej niż te z podstawki


Jeśli grasz na tym procku z syg to wcale się nie dziwię że na rotterdamie masz spadki, bo jest to mapa mocno procesorowa.. Sztorm na ultra ostro ciśnie gpu

#6263 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3678
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 11 Listopad 2019 - 05:57

Panowie o co chodzi z tymi nazwami broni "Typ" coś tam które pojawiły się po aktualizacji a są identyczne jak te wcześniej??

#6264 Użytkownik jest niedostępny   voltan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 11 Listopad 2019 - 17:10

Zobacz postSend1N, o 11 Listopad 2019 - 06:57, napisał(a):

Panowie o co chodzi z tymi nazwami broni "Typ" coś tam które pojawiły się po aktualizacji a są identyczne jak te wcześniej??

Tak po prostu nazywają się japońskie bronie.

#6265 Użytkownik jest dostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13718
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 11 Listopad 2019 - 19:05

Zobacz postdawidoxx, o 10 Listopad 2019 - 18:05, napisał(a):

Jeśli grasz na tym procku z syg to wcale się nie dziwię że na rotterdamie masz spadki, bo jest to mapa mocno procesorowa.. Sztorm na ultra ostro ciśnie gpu

moja kata też nie żaden demon prędkości, gram na high/siatka ultra 1080p, i sztorm mi jej wcale nie ciśnie, szczerze to sie czasami przynudza bo już procek się kończy

#6266 Użytkownik jest niedostępny   chreasy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1286
  • Dołączył: So, 23 Lip 11

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:11

Zobacz postdawidoxx, o 10 Listopad 2019 - 16:12, napisał(a):

Najbardziej zasobozerny jest sztorm na Pacyfiku.. Wiem to bo kiedy miałem zasilacz seasonica 750w to na tej mapie dostawałem przypadkowe wyłączenie kompa



750w musiałeś na 850-100w wymieniać, bo ci się wyłączał PC podczas BV ? Dodaj obrazek

Dalej czeaterzy panoszą się w BV podczas każdej rozgrywki  czy można ich spotkać od czasu do czasu ?

w B1 to już to jest standard, co mecz.

Ten post był edytowany przez chreasy dnia: 12 Listopad 2019 - 11:11


#6267 Użytkownik jest dostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2201
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:17

Zobacz postchreasy, o 12 Listopad 2019 - 12:11, napisał(a):

750w musiałeś na 850-100w wymieniać, bo ci się wyłączał PC podczas BV ? Dodaj obrazek

Dalej czeaterzy panoszą się w BV podczas każdej rozgrywki  czy można ich spotkać od czasu do czasu ?

w B1 to już to jest standard, co mecz.


No tak było, ale to po prostu wada tych zasilaczy seasonica z tej konrketnej serii focus gold.. na rmx850w czy hx1000i tego nie mam..

Na moje oko cheaterów jest troche mniej jak ostatnio.. ale to pewnie dlatego że skończyła sie promocja na ten darmowy abonament i 10h triala..

#6268 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3678
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 12 Listopad 2019 - 19:58

Też macie podczas ładowania mapy w menu 100% użycie procesora i chwilowe zacięcia? z temperaturą na cpu jak w syntetyku ? :E w samej grze jest elegancko ale z tym wczytywaniem już kiedyś też tak miałem.

#6269 Użytkownik jest niedostępny   sniper76 

  • One shot = One killed
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2659
  • Dołączył: Wed, 17 Lut 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 20:09

Też mam te przycięcia podczas ładowania mapy Dodaj obrazek
Zauważyłem iż taki "przygwizd" jak MSI Afterburner wnosi opóźnienie Dodaj obrazekkiedyś np w BF3, 4 nie było takich szopek...

#6270 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3271
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 21:33

tak tez podczas ladowania tak mam. byl update windowsa ten 1909 i jakos lepiej ta gra dziala nie szarpie tak

#6271 Użytkownik jest niedostępny   voltan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 13 Listopad 2019 - 07:48

U mnie zaś po aktualizacji sterów nv gra dostała dziwnych czkawek raz na jakiś czas.
Windy nie aktualizowałem.

#6272 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 14 Listopad 2019 - 16:21

U mnie gra działa o wiele lepiej na DX11. Po włączeniu DX12 samo uruchamianie trwa 5x dłużej z wykorzystaniem CPU na 99%. Podczas gry cały czas szarpie i nie da się grać.

Ktoś gra na 5700XT?

#6273 Użytkownik jest dostępny   kochan4 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13718
  • Dołączył: Pt, 16 Mar 07

Napisany 14 Listopad 2019 - 16:57

przed ostatnimi dwoma patchami grałem na dx12, ale teraz to znów jakaś katastrofa, powróciłem do dx11 i jest super, nic nie ścina, żadnych dropów

Ten post był edytowany przez kochan4 dnia: 14 Listopad 2019 - 16:57


#6274 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:13

Po aktualizacji do Windows 1909 i sterowników AMD gra przestała działać na dx12 :lol2:

Oba BFy bardzo kiepsko chodzą na NAVI. Jak sądzicie czy to jest wina procesora czy skopanych sterowników? Mam podkręcony do 4700MHz a karta często się nudzi. Płynniejszą grę miałem na rtx2060.

Ten post był edytowany przez mick.alderr dnia: 15 Listopad 2019 - 16:25


#6275 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3271
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:30

DX 12 na frostbite tj zenada. U mnie np BF 1 to w ogole pokaz slajdow scina na scinie przy DX 12 a BF V tez slabo ale nie tak tragicznie jak 1. DX 11 tylko zostaje. Szkoda ze nie ma jakiegos Vulkana albo ze gra nie jest na UE 4 jak nowy star wars

#6276 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6703
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:55

Zobacz postmick.alderr, o 15 Listopad 2019 - 16:13, napisał(a):

Po aktualizacji do Windows 1909 i sterowników AMD gra przestała działać na dx12 :lol2:

Oba BFy bardzo kiepsko chodzą na NAVI. Jak sądzicie czy to jest wina procesora czy skopanych sterowników? Mam podkręcony do 4700MHz a karta często się nudzi. Płynniejszą grę miałem na rtx2060.

Te karty to zenada pod wzgledem sterownikow, mnostwo problemow, ktorych nie rozwiazali do dzis.

#6277 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:59

Właśnie włożyłem z powrotem RTX2060 i zgadnijcie co - It just works :E

BFV DX12 - działa pięknie na średnich 4K60
BF1 DX11 - też średnie i tez ładnie śmiga

Na dobicie AMD FreeSync działa lepiej na GeForce niż na Navi.

#6278 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • twitch/dominixtv
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9683
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 15 Listopad 2019 - 21:03


A tutaj do poczytania: Mój link

Ten post był edytowany przez Dominix1910 dnia: 15 Listopad 2019 - 21:08


#6279 Użytkownik jest niedostępny   sniper76 

  • One shot = One killed
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2659
  • Dołączył: Wed, 17 Lut 10

Napisany 15 Listopad 2019 - 21:29

Wyłączyłem firewalla w routerze i... gra dostała skrzydeł Dodaj obrazek no teraz wszystko ładnie lata bez przycięć, czy jakiegoś niedorzecznego opóźnienia Dodaj obrazek
Włączyłem w panelu NV tryb niskiego opóźnienia jako ULTRA ale i tak z wcześniej włączonym firewallem była lipa Dodaj obrazek
Proponuję przetestować Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez sniper76 dnia: 15 Listopad 2019 - 21:30


#6280 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3678
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 16 Listopad 2019 - 01:35

Zobacz postsniper76, o 15 Listopad 2019 - 21:29, napisał(a):

Wyłączyłem firewalla w routerze i... gra dostała skrzydeł Dodaj obrazek no teraz wszystko ładnie lata bez przycięć, czy jakiegoś niedorzecznego opóźnienia Dodaj obrazek
Włączyłem w panelu NV tryb niskiego opóźnienia jako ULTRA ale i tak z wcześniej włączonym firewallem była lipa Dodaj obrazek
Proponuję przetestować Dodaj obrazek

low latency nie działa na DX12 chyba że używasz 11

  • (321 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. Google