Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

driver89

World War 3

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, caleb59 napisał:

To akurat wiem, coś jak wipe w Tarkovie

W Tarkovie Wipe masz co kilka miesięcy czyli będzie ich ze 100, tutaj będzie normalny Wipe po ZBT ;) 

To normalne że mam takie info?

DOSTĘP DO ZBT:

NIE MASZ DOSTĘPU DO ZAMKNIĘTEGO BETA TESTU.

EDIT: Dobra teraz jest na zielono, co za badziewie...

Edytowane przez galakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienormalne, poczytaj moje posty na poprzedniej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, nie wiem co ich opętało i myślałem że po CP2077 i BF2042 nikt gorszego bajzlu nie wymyśli.

Przecież jak kupiłem grę na Steam to powinno wszystko przez Steam działać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Phoenixsuple pisał, że teoretycznie będzie działać to przez Steam bez launchera mygames ale sam takiej informacji by to potwierdzić nie potrafiłem odszukać. Tego typu akcje są spowodowane wydawcą gry, czyli właśnie mygames - narzucają The Farm 51 swoje zwyczaje i po prostu mają się dostosować i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci co mieli pod sobą Armored Warfare? Ahhhh, to by dużo wyjaśniało... Dobrych wspomnień nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas bety z października nie odczułem negatywnego wpływu mygames na grę. Wkurzało mnie za to, że przez Steam pobierało się ich launcher, przez który z kolei dopiero pobierało się właściwe pliki gry - identyko sytuacja jaką robi np. Rockstar czy EA/Ubisoft - kupujesz i grasz niby na Steam ale ich dodatkowy launcher w tle musi być odpalony.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że mygames nagle zrezygnuje ze swojego launchera w WW3.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beta startuje 25 o 14:00.

W Launcher MyGames już jest wersja z 20.11.2021.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba czas zakupic ten najtańszy pakiecik i zobaczyć z czym to się je.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wstrzymać się z pobieraniem do 25 bo widzę, że co chwila coś się zmienia. Tym bardziej, że nadal jest tam napis Alpha test :P

obraz-2021-11-22-104555.png

No i pamiętajcie by w ustawieniach zmienić

obraz-2021-11-22-104842.png

Edytowane przez skypan
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@skypan To jest jeszcze jakiś osobny launcher oprócz Steama? :E

Skąd ja mam w końcu, do jasnej cholery, pobrać tą grę 25 listopada?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co nie wiadomo do końca ale z tego co widać wychodzi na to, że znowu trzeba będzie pobierać przez Steama goły launcher mygames i dopiero za jego pomocą ściągać właściwe pliki gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Saberman napisał:

To jest jeszcze jakiś osobny launcher oprócz Steama? :E

Obecnie mam tak.

obraz-2021-11-22-124628.png

Jak kliknę graj WW3 PTE pobiera się dodatkowy launcher My Games i to za pomocą niego ściągasz grę i później grasz. Identycznie było w testach dla "weteranów" Grę uruchamiasz z My Games poprzez steam. Jedno i drugie musi działać  *:)

58 minut temu, caleb59 napisał:

Póki co nie wiadomo do końca ale z tego co widać wychodzi na to, że znowu trzeba będzie pobierać przez Steama goły launcher mygames i dopiero za jego pomocą ściągać właściwe pliki gry.

Są niby dwie wersje. Są to moje dywagacje i zlepek informacji z sieci.

1. Dla tych co kupili to na premierę nadal będzie to na steam jednak pobieranie i uruchamianie będzie się odbywało tak jak opisałem wcześniej*.

2. Ci co wykupią dostęp do zamkniętych testów np. Pakiet Szeregowca nie będą musieli posiadać steam. Wystarczy launcher od My Games. W sumie może tak być bo nie muszą dzielić się "nową" kasą ze steam.

My Games/The Farm 51 na premierę wersji F2P w 2022 r. ponoć ma wyzerować to co było powiązane ze steam w starej wersji. Dotyczy to komentarzy, ocen itp. Taki niby nowy start ;) 

Edit. Odnośnie punktu 2-go

obraz-2021-11-22-132627.png

Jeżeli dobrze rozumiem to jednak steam nie będzie potrzebny gdy wykupimy pakiet by pograć w ZBT.

Edytowane przez skypan
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info :thumbup:

Jak na razie to i tak są nasze dywagacje, więc zobaczymy wszystko w praktyce 25 listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni wydać jakiś oficjalny komunikat niedługo w związku z pobieraniem i jak należy to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już im współczuje hejtu jaki poleci w ich stronę, jak ludzie nie potrafią nawet ogarnąć jak to pobrać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany a nie lepiej do nich napisac niech to wyjasnia i ogarnia - przeciez to gliwice to moze ktos  laskawie odpowie jak mu sie napisze na jakims fc czy cos i da link do laba zeby wiedzieli ze paru nas jest i nie ogarnia tego syfu co zrobili ( ja nie napisze bo nie mam facebok i innich niukow)

Edytowane przez gruzin don Leonides

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co. Daj im w spokoju pracować. Już oni wiedza co maja robić i jak powiadomić ludzi żeby pobrać wszystko. Cierpliwości trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. 25 listopada 2021 r. wszystko się wyjaśni. Bez ciśnienia. Nie kupujcie teraz, już :) Z mojej strony możecie liczyć na opinię bez ściemy.

Edytowane przez skypan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może liczą na to, że się nie pobierze na 25 listopada w dużej ilości bo są w czarnej d...IE nadal z poprawkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje taka możliwość gdy się ma w pamięci premierę WW3.

Edit. Oni chyba czytają to forum :P

obraz-2021-11-22-181054.png

https://store.steampowered.com/news/app/674020/view/3105790349929855400?fbclid=IwAR24VWSWrULxsYfJ9sNoQiiR3J1Qq7AGJ8TtO3UMj5OUyFzW6OrYTnReEyY

Jak już wspomniałem będzie tak:

5 godzin temu, skypan napisał:

1. Dla tych co kupili to na premierę nadal będzie to na steam jednak pobieranie i uruchamianie będzie się odbywało tak jak opisałem wcześniej*.

2. Ci co wykupią dostęp do zamkniętych testów np. Pakiet Szeregowca nie będą musieli posiadać steam. Wystarczy launcher od My Games. W sumie może tak być bo nie muszą dzielić się "nową" kasą ze steam.

W sumie nie wiem do końca :/

Edytowane przez skypan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych firmach dev to chyba maja specjalne oddziały terminatorów do czytania internetów bo jak ci zwykli programiści by zaczęli czytać co się w ich stronę wypisuje jak są błędy to już by wszyscy albo branże zmienili albo by samobójstwo popełnili. Psycholog w cenie pełnego pakietu socjalnego :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiedź

Edytowane przez skypan
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby się chłopakom udało wybić, dostali szanse od losu jak nigdy w świetle tej kontrowersji jaka jest BF2042.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już druga szansa :szczerbaty: Oby nie byli zafiksowani na tekst: Do trzech razy sztuka :P

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale numer pod koniec trailera, aż parsknąłem. :E 

Ogólnie fajny pomysł na pokazanie poszczególnych pakietów jakie można kupić w akcji.

----------------------

Preload od 24 listopada:

Edytowane przez caleb59
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi