Forum PCLab.pl: Assassin’s Creed: Odyssey - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

  • (128 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Assassin’s Creed: Odyssey PC, temat główny

#2541 Użytkownik jest dostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9340
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 23 Maj 2020 - 13:37

Przy okazji testu nowego sprzetu wrzuce, moze komus sie przyda odniesienie:

Dodaj obrazek

#2542 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4070
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 23 Maj 2020 - 15:17

I co jest przyrost czy tak nie za bardzo?

#2543 Użytkownik jest niedostępny   pablo-8511 

  • Mały entuzjasta
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1364
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 07

Napisany 23 Maj 2020 - 17:11

Dodaj obrazek

Ten test jest raczej mało miarodajny, ale coś tam można wywnioskować.

Ten post był edytowany przez pablo-8511 dnia: 23 Maj 2020 - 17:14


#2544 Użytkownik jest dostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22725
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 23 Maj 2020 - 17:23

Źe dla 5 fps nie ma sensu tyle płacić za nowe procki?

#2545 Użytkownik jest niedostępny   pablo-8511 

  • Mały entuzjasta
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1364
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 07

Napisany 23 Maj 2020 - 17:41

Odyseja i jej wbudowany benchmark to za mało by coś wywnioskować ;)

#2546 Użytkownik jest dostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22725
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 23 Maj 2020 - 17:54

Ale gierka mocno ciśnie procka.

#2547 Użytkownik jest niedostępny   pablo-8511 

  • Mały entuzjasta
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1364
  • Dołączył: Cz, 04 Sty 07

Napisany 23 Maj 2020 - 18:00

Tak, ciśnie. Trzeba zrobić testy rzeczywiste w grze i najlepiej w jakimś mieście.

#2548 Użytkownik jest dostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22725
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 23 Maj 2020 - 18:04

To niech zrobi to porównamy.

#2549 Użytkownik jest niedostępny   JKMD 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 448
  • Dołączył: Cz, 25 Lis 10

Napisany 23 Maj 2020 - 18:25

Coś jest nie tak albo z grą albo z moim kompem, bo na i7 2600k @ 4.2ghz + gtx 1070 na średnio wysokich miałem więcej fps niż mam teraz na ryzenie 5 2600 @ 4ghz + rx 5700 xt na wysokich. Różnica to jakieś 15fps :| Sterowniki 20.4.2

Ten post był edytowany przez JKMD dnia: 23 Maj 2020 - 18:29


#2550 Użytkownik jest dostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2402
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 23 Maj 2020 - 18:41

Po 1 masz wyłączone HPET?
Po 2 sterowniki NAVI są skopane w tej grze, i karty mają dużo słabsze osiągi.
Po 3 Jaki RAM, na ile masz ustawiony? Ta gra ciśnie mocno po GPU i CPU.

#2551 Użytkownik jest dostępny   Tornado3 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Wed, 05 Gru 18

Napisany 23 Maj 2020 - 18:42

Zobacz postJKMD, o 23 Maj 2020 - 19:25, napisał(a):

Coś jest nie tak albo z grą albo z moim kompem, bo na i7 2600k @ 4.2ghz + gtx 1070 na średnio wysokich miałem więcej fps niż mam teraz na ryzenie 5 2600 @ 4ghz + rx 5700 xt na wysokich. Różnica to jakieś 15fps :| Sterowniki 20.4.2

połączenie Zen+ i RX5700 niestety w tej grze daje takie efekty

#2552 Użytkownik jest niedostępny   JKMD 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 448
  • Dołączył: Cz, 25 Lis 10

Napisany 23 Maj 2020 - 19:49

Zobacz postReddzik, o 23 Maj 2020 - 18:41, napisał(a):

Po 1 masz wyłączone HPET?
Po 2 sterowniki NAVI są skopane w tej grze, i karty mają dużo słabsze osiągi.
Po 3 Jaki RAM, na ile masz ustawiony? Ta gra ciśnie mocno po GPU i CPU.

1 idk nawet
3. 2x 8gb 3200mhz cl6 ballistix

Najwyżej pogram jak kupię ryzena 4xxx xD

Ten post był edytowany przez JKMD dnia: 23 Maj 2020 - 19:51


#2553 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4070
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 23 Maj 2020 - 21:03

navi lezy i kwiczy w asasynach i wd2

Widzialem filmy z odyssey gdzie na 5700XT sa spadki nawet ponizej 40 fps. Sam tak mialem to bylo niegrywalne. Na GTX 1080 zupelnie odwrotnie

Ten post był edytowany przez Eltik dnia: 23 Maj 2020 - 21:05


#2554 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7504
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 24 Maj 2020 - 07:29

Zobacz postEltik, o 23 Maj 2020 - 22:03, napisał(a):

navi lezy i kwiczy w asasynach i wd2

Bzdury.

Zobacz postEltik, o 23 Maj 2020 - 22:03, napisał(a):

Widzialem filmy z odyssey gdzie na 5700XT sa spadki nawet ponizej 40 fps. Sam tak mialem to bylo niegrywalne. Na GTX 1080 zupelnie odwrotnie

Ja właśnie jestem w trakcie ogrywania Odyssey i żadnych problemów z wydajnością nie mam. RX 5700Xt w AC Odyssey wydajnościowo plasuje się po między RTX2060S a 2070S.
GTX1080 zostawia w tyle o ~17%.

Ten post był edytowany przez DjXbeat dnia: 24 Maj 2020 - 07:32


#2555 Użytkownik jest niedostępny   Lypton 

  • zapluty karzeł rekreacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14859
  • Dołączył: Wt, 14 Gru 04

Napisany 24 Maj 2020 - 09:42

Zobacz postJKMD, o 23 Maj 2020 - 20:49, napisał(a):

1 idk nawet

Z automatu powinien być wyłączony, HPET na Zen+ rozwala działanie całego systemu, nawet pulpit przycina.

W wierszu poleceń wpisz "bcdedit /deletevalue useplatformclock" i wsio, jeśli wyskoczy błąd znaczy to, że był już wyłączony. Jeśli komenda zaskoczy to zrestartuje kompa i voila.

Ten post był edytowany przez Lypton dnia: 24 Maj 2020 - 09:43


#2556 Użytkownik jest dostępny   Tornado3 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Wed, 05 Gru 18

Napisany 24 Maj 2020 - 09:51

Zobacz postEltik, o 23 Maj 2020 - 22:03, napisał(a):

navi lezy i kwiczy w asasynach i wd2

Widzialem filmy z odyssey gdzie na 5700XT sa spadki nawet ponizej 40 fps. Sam tak mialem to bylo niegrywalne. Na GTX 1080 zupelnie odwrotnie

Eltik jak u Ciebie wygląda benchmark w Ultra FHD ?

#2557 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4070
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Maj 2020 - 09:51

Zobacz postDjXbeat, o 24 Maj 2020 - 07:29, napisał(a):

Bzdury.


Ja właśnie jestem w trakcie ogrywania Odyssey i żadnych problemów z wydajnością nie mam. RX 5700Xt w AC Odyssey wydajnościowo plasuje się po między RTX2060S a 2070S.
GTX1080 zostawia w tyle o ~17%.



Jakos mialem kilka msc temu i nie dalo sie grac. Skoki zegarow i fps takie ze glowa boli. Wlozylem z powrotem GTX 1080 i nie dosc ze klatek wiecej to jeszcze stabilne przynajmniej

Gralem w polaczeniu z i5 8600K 4,8 GHz i 16 GB 3200

#2558 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4070
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Maj 2020 - 10:14

Zobacz postTornado3, o 24 Maj 2020 - 09:51, napisał(a):

Eltik jak u Ciebie wygląda benchmark w Ultra FHD ?



Nie da rady screena wrzucic bo za duzy

Min 38
Sred 67
Maks 125

1080p, ultra
i7 8700, GTX 1080, 16 GB RAM 3866 CL 16

#2559 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7504
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 24 Maj 2020 - 10:49

Zobacz postEltik, o 24 Maj 2020 - 11:14, napisał(a):

Nie da rady screena wrzucic bo za duzy

Z tym sobie nie umiesz poradzić to jak mam traktować Twój argument o niższej wydajności RX 5700XT względem 1080 ? :lol2:

#2560 Użytkownik jest niedostępny   JKMD 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 448
  • Dołączył: Cz, 25 Lis 10

Napisany 24 Maj 2020 - 15:04

Zobacz postLypton, o 24 Maj 2020 - 09:42, napisał(a):

Z automatu powinien być wyłączony, HPET na Zen+ rozwala działanie całego systemu, nawet pulpit przycina.

W wierszu poleceń wpisz "bcdedit /deletevalue useplatformclock" i wsio, jeśli wyskoczy błąd znaczy to, że był już wyłączony. Jeśli komenda zaskoczy to zrestartuje kompa i voila.

Wyłączony, bo wyskakuje, że "elementu nie znaleziono"

  • (128 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych