Skocz do zawartości
Tomek1623

Assassin’s Creed: Odyssey

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie wszystko na ultra i jakoś nie widzę stutteringu, ani szarpnięć. Jest lepiej niż w Origins. Nie mogę sprawdzić FPS, bo z evga mi się koliduje nakładka uplay :E Dziwne, skoro mam w ustawieniach włączoną synchronizację, na teście jest ona wyłączona.

239abb90dcfcb.jpg

Edytowane przez Ig0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ig0r ja robiłem test z synchronizacja adaptacyjna dlatego średni miałem wynik 40 zresztą minimalny tez masz jak ja 23 ja miałem 28fps.. z suteringiem se poradizlem. trza było dać pelna synchre pionowa i włączyć wygładzanie na przynajmniej niskie. bo na bez aa w 4k pojawiają się artefakty w texturach.. plus ty odpaliłeś test w 1440p ja w natywnym 4k (2160p)

edit zrobiłem test bez synchronizacji i średnia ilosc klatek to 45 . minimalny 27 dalej. (niskie tamingi ramów pomagają zapewne) staruszek procek sie trzyma.

w 4k bez aa obraz jest dziwny.. trza dać na minimum niskie wtedy obraz gładki jak pupcia. i zniknął problem z filetowymi texturami :hmm: . Dzięki sam sobie poradziłem nikt nie pomógł :E:P

Edytowane przez wąsacz11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie średnia ilość klatek to 40fps w bechmarku wiec w 4k da się grac ale w 30fps na ultra. z wył. wygładzaniem i cieniami na wysokie. trzeba pamiętać żeby wł. synch.pion. żeby nie było suteringu. Dziwne artefakty mam na obrazie fiolet miejscami trawa i fioletowa poświata na bohaterze. Wie ktoś od czego to może być?

A jak w 1080p? Gra pewnie zabija cpu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki AC najlepszy? Dla mnie Black Flag i trylogia Eizo :) A takze nawet jedynka była udana za klimat .. Inne części to przereklamowane shity jak np Unity :D

Taki jak napisałem, że ty uważasz za najlepsze coś innego to twój wybór. Ja napisałem jasno dla mnie najlepszy Origins z całej serii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nie rozumiem dlaczego. Rozgrywka zbliżona, rozbudowana na zasadzie więcej tej samej powtarzalnej nudy. Gorsze postacie, gorsza fabuła, lepsza grafika. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

Pooglądałem chwilę na streamie i w sumie to podrasowany origins. Nie widzę za dużych różnic.

Dialogi i scenki drętwe ale może miałem pecha i źle trafiłem.

Do pogrania kiedyś.

Edytowane przez kieros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh nie chce mi się. Po prostu ten Egipt jest przepiękny, efekty cząsteczkowe, piramidy itd :E, a i wiele smaczków tam się znajdzie. Do dzisiaj odpalając AC:O potrafię sobie spacerować i podziwiać ten świat.

Do tego ta gra to mój najbardziej ulubiony benchmark CPU/RAM :lol2:

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie nie rozumiem dlaczego. Rozgrywka zbliżona, rozbudowana na zasadzie więcej tej samej powtarzalnej nudy. Gorsze postacie, gorsza fabuła, lepsza grafika. :P

Tak można mówić o każdej grze... Jak ktoś lubi serię AC to dla niego , jest to kolejna fajna gra w którą będzie grał z chęcią,a zę powtarzalność itp itd... Np , GTA pod względem grafiki od 97 roku się zmieniło dużo, ale dalej odbierz masz telefon czy czy spotkaj gościa i masz misję. A napierdzielanie miliony zombi,nazi itp dla starszych graczy nie ma sensu... Lubię czasami spędzić na pegazie jedną godzinę, aby przejść Maria czy Contrę. Nuda dla Ciebie, dla np mnie AC jest jedyną serią którą bym mógł kupować co rok, bo wszystko inne ma wszytsko gorsze yo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko takie GTA ciągnie całość choćby tym o czym pisałem czyli postaciami, dialogami, historią.

Wiadomo, że gra ma być grą ale jak w 4 ludzie narzekali na zbyt dużo strzelania i "pojedź - zabij" to jednak w 5 to stonowali. Ukradnij, popłyń, ścigaj i nie zabijaj, włam się.

AC tego nie robi. Lubicie latać za pierdołami? Macie więcej latania za pierdołami na jeszcze większej mapie. Przy okazji w pakiecie gówniane postacie i historia.

I tym akcentem kończę i się usuwam z tematu bo ten tytuł po zapowiedziach kompletnie mnie nie interesuje. Kserokopia Origins w które grałem... Tyle, że wydrukowana na papierze innego koloru.

Nawet mi się tego na Twitchu nie chce oglądać. :E;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko takie GTA ciągnie całość choćby tym o czym pisałem czyli postaciami, dialogami, historią.

Wiadomo, że gra ma być grą ale jak w 4 ludzie narzekali na zbyt dużo strzelania i "pojedź - zabij" to jednak w 5 to stonowali. Ukradnij, popłyń, ścigaj i nie zabijaj, włam się.

AC tego nie robi. Lubicie latać za pierdołami? Macie więcej latania za pierdołami na jeszcze większej mapie. Przy okazji w pakiecie gówniane postacie i historia.

I tym akcentem kończę i się usuwam z tematu bo ten tytuł po zapowiedziach kompletnie mnie nie interesuje. Kserokopia Origins w które grałem... Tyle, że wydrukowana na papierze innego koloru.

Nawet mi się tego na Twitchu nie chce oglądać. :E;)

To jak nawet Ci się nie chce gamplaeja oglądać po po kiego komentujesz?Gra jeszcze nie wyszła a już oceniasz, wiedźmin czy wrózbita? Nie podoba się, to nie siej gównoburzy, bo to ewidentnie chcesz zrobić.Napisałeś co miałeś ,dziękujemy, i pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu, widzę, ze optymalizacja coraz lepsza, zaszaleli chłopaki :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1.50h.

Albo przez vpn dziś od 14 :E

no tak :E to pogram jutro... po tyrze, bo w tyrze granie na padzie to trochę przypał... hahahaha :E

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

jeżeli te cyferki dobrze czytam to nie ma zbyt dużej różnicy między 4 rdzenie a 4/8 bo i tak 1080 wysiada.

Fajnie by było jakby pclab robił tak obszerne testy z taką ilością procków, grafik, pamięci. Z tabelkami takimi fajnymi do klikania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie brzmi czy te testy są w ogóle wiarygodne. Ja tam piszącym cyrylicą nie wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubię tą stronkę bo to chyba jedyni w branży którzy testują Intele od 2 gen. A wyniki raczej mieli porównywalne z innymi do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladałem u rocka stream gdzie pokazywał benchmarka. i7 4770k + 1080ti nie trzyma 60 fps w fhd :E

Cienie z Ultra na Wysokie (są jeszcze Bardzo wysokie) i wygładzanie krawędzi post-procesowe na Średnie i masz na takim zestawie 60 fps w FullHD - Origins działał podobnie na premierę ;). Do grania w 4K i 30 k/s też powinny być dobre :D.

u mnie średnia ilość klatek to 40fps w bechmarku wiec w 4k da się grac ale w 30fps na ultra. z wył. wygładzaniem i cieniami na wysokie. trzeba pamiętać żeby wł. synch.pion. żeby nie było suteringu. Dziwne artefakty mam na obrazie fiolet miejscami trawa i fioletowa poświata na bohaterze. Wie ktoś od czego to może być?

Oho to mnie zaskoczyłeś :P

Ta gra musiała zostać dobrze oceniona i to nie tylko ze względu na rzeczywistą jakość. ;)

Kompletnie zero zdziwienia z mojej strony.

Unity też dostawał wysokie oceny w recenzjach branżowych tak dla przypomnienia GOL ocenił ten tytuł 9/10 :E

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa wersja denuwo, plus VMProtect robi swoje :E

Zobaczymy czy lepszy proc i szybsze ramy coś dają.

Tak, daje - lepszą obsługę nowej wersji DRM :lol2:

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, daje - lepszą obsługę nowej wersji DRM :lol2:

Jestem pewny że denuvo będzie działało na 100% na każdym procku :E

Co z tego że w grze będzie 20 fps :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra mi właśnie odpaliła bez żadnych VPN-ów

Full HD na ultra :E

I5 się gotuje jak w Origins.

axrNhHkr.jpg

Edit

Zjechałem z cieniami, chmurami,AA poziom niżej i zero poprawy.

Bardzo wysokie

k79ib0yr.jpg

Wysokie

w4FUN0Mr.jpg

Dupy nie urywa, gorzej niż w Origins.

Edytowane przez Tomek1623

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruski potwierdzaj na tej stronce dobrze i następne testy na pclab graczy tez, jest niestety gorzej niż w orgins przy podobnej grafie (:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh nawet z HDRem ten sam problem co w Origins, za ciula nie wiem jak to dobrze ustawić, obraz przepalony i nienaturalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi