Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Edward Kenway

Dying Light 2

Rekomendowane odpowiedzi

Na wersje konsolowa to nie da sie patrzec.

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, caleb59 napisał:

Bo to typowy content creator nastawiony na widzów i śmieszy mnie, że ktoś spodziewa się po takiej osobie rzetelnej opinii tym bardziej jak ktoś wcześniej wspomniał mając cichy układ z Techlandem (by zapraszany na zamknięte testy itp.)

Tylko na co On ma narzekać skoro ma RTX 3080?

• Sad 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, frog67 napisał:

Trochę śmiać mi się chce z premiery DL2 bo dzięki temu nagle CP2077 przynajmniej nie jawi się tak źle jeśli idzie o optymalizację, a większość recenzji jakoś spuszcza zasłonę milczenia na ten element, tylko gdzieś tam nieliczni coś tam bąkną że jest słabo i mogło by być lepiej.

Wskazesz jakichs recenzentow, ktorzy nie dostaja gier przedpremierowo/na premiere i nie sa zwiazani umowami z wydawcami co moga napisac a co nie? :E Ja znam jedynie WAB i czekam na jego recenzje...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Phoenixsuple napisał:

Z wykastrowanymi cieniami? Czy moze polecasz 1080p w 30fps z RT :E Bez jaj, przy 3060ti to nie bedzie zadnej tragedi z wydajnoscia.

Według GameGPU i ich testów to na 3060TI 1080p/RT  będzie mieć srednio 59fps więc ja bym brał PC bez nawet chwili zastanowienia.

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo rozbieżnych opinii jest na temat tej gry. IGN zjechał totalnie grę za błędy, glitche, crashe i słabą optymalizację, a natomiast SkillUp nic takiego nie widział. Według. niego optymalizacja jest dobra. Miał tylko 1 crach to pulpitu przez ponad 25h. 

Rock i Borys w swoim podcaście także chwalą grę. Dużo ich słuchałem i Borys zazwyczaj jest bardzo uczulony na błędy i niedociągnięcia, a przy tej produkcji zaskakująco mało co błędów widział. Same "pierdoły", które zupełnie nie psuły rozgrywkę.  Obaj grali, bez patcha day1. 

Wszystkich co słuchałem i czytałem to chwalą parkur i walkę, a to core tej gry, czyli spoko. 

Fabularnie także zgodni, że są niedociągnięcia, panuje bałagan, a postacie są słabo napisane i ich mimika także pozostawia wiele do życzenia.  Także jak ktoś zamierza grać w tą grę dla fabuły to prawdopodobnie się rozczaruje.  Ale wiadomo są gusta i guściki.;) 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Jaycob napisał:

Dużo rozbieżnych opinii jest na temat tej gry. IGN zjechał totalnie grę za błędy, glitche, crashe i słabą optymalizację, a natomiast SkillUp nic takiego nie widział. Według. niego optymalizacja jest dobra.

Już to widzę jak Sebastian Oktaba obnaża beznadziejną optymalizację, już w samej recenzji wspomnieli że oprawa nie zachwyca, a już na pewno wymagania nie są adekwatne do tego co gra oferuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, frog67 napisał:

Już to widzę jak Sebastian Oktaba obnaża beznadziejną optymalizację, już w samej recenzji wspomnieli że oprawa nie zachwyca, a już na pewno wymagania nie są adekwatne do tego co gra oferuje.

Who GIFs | Tenor

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z was będzie chciał to ograć na podstawowym PS4 lub Xbox One ? 

Ja chciałbym ale trochę się boje, :szczerbaty: w sensie grafiki a nie gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Jaycob napisał:

Who GIFs | Tenor

Kumpel Odina.

• Haha 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Techland ma dluga i obfita historie jak robic gry, ktore sa optymalizacyjnym crapem. Pamietacie pierwsza czesc na premiere? Toc to byl istny dramat :E Gra nie trzymala 60pfs na GTX 780, okropne dropy frejmow, chyba ze zjechalo sie z ustawieniami za medium-low... To byla tragedia. Pozniejsze patche nieco poprawily sytuacje ale troche to trwalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Element Wojny napisał:

Ja mu doradzam PS5 jako PCtowiec. To będzie jedna z tych gier która będzie się bujała do patcha do patcha. 

A ja radze poczekać dwa trzy miesiące, bedzie połatane(względnie) i za odpowiednią cene.

Obecnie to jest słaby techniczine średniak, z uwaloną optymalizacją za cenę gry AAA. 

• Like 2
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, amsztel napisał:

Techland ma dluga i obfita historie jak robic gry, ktore sa optymalizacyjnym crapem. Pamietacie pierwsza czesc na premiere? Toc to byl istny dramat :E Gra nie trzymala 60pfs na GTX 780, okropne dropy frejmow, chyba ze zjechalo sie z ustawieniami za medium-low... To byla tragedia. Pozniejsze patche nieco poprawily sytuacje ale troche to trwalo.

I dlatego w życiu nie poleciłbym TERAZ kupienie tej gry na PC - to duża gra z otwartym światem i zapewne setkami problemów o których recenzenci "zapomnieli" wspomnieć albo na które się nie natknęli. Granie w takie coś na premierę, z walniętą optymalizacją i jeszcze denuvo w komplecie to proszenie się o problemy. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, amsztel napisał:

Tutaj dodatkowo wygląda ze DL2 lubi siorbnąć Vram i mając 8GB może być ciężko, a już na bank jak właczymy RT widać jak widowiskowo wydajność 3070 leci względem 3080 :E  

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, joloxx9 napisał:

A ja radze poczekać dwa trzy miesiące, bedzie połatane(względnie) i za odpowiednią cene.

Z tym się zgodzę, gdybyśmy rozmawiali o połatanej wersji to zdecydowanie poleciłbym PC, ale dziś ? W życiu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie kupiłem edycję Deluxe na PC i już się pobiera, jak wrócę rano z pracy to się sprawdzi jak to działa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Element Wojny napisał:

Z tym się zgodzę, gdybyśmy rozmawiali o połatanej wersji to zdecydowanie poleciłbym PC, ale dziś ? W życiu. 

No właśnie sam tak myślę żeby sobie poczekać do czerwca, no max do września i wtedy.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, frog67 napisał:

No właśnie sam tak myślę żeby sobie poczekać do czerwca, no max do września i wtedy.

I tak zrób. Dostaniesz grę taniej, do tego połataną, zoptymalizowaną i bez denuvo. 

Granie na premierę zaczyna być przereklamowane. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak zrób. Dostaniesz grę taniej, do tego połataną, zoptymalizowaną i bez denuvo. 

Granie na premierę zaczyna być przereklamowane. 

Kumpel tym bardziej poczeka z 1080TI ale on już od roku Czajkowski na jakieś nowe GPU i nie idzie :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel tym bardziej poczeka z 1080TI ale on już od roku Czajkowski na jakieś nowe GPU i nie idzie :E 

Kumpel albo sporo wyda albo sobie długo poczeka. Ciężkie czasy dla ludzi którzy chcą wymienić GPU.

Miejmy nadzieję że Intel ze swoimi GPU coś zmieni w tej kwestii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Element Wojny napisał:

I dlatego w życiu nie poleciłbym TERAZ kupienie tej gry na PC - to duża gra z otwartym światem i zapewne setkami problemów o których recenzenci "zapomnieli" wspomnieć albo na które się nie natknęli. Granie w takie coś na premierę, z walniętą optymalizacją i jeszcze denuvo w komplecie to proszenie się o problemy. 

A to na PS5 jest jakiś magiczny build bez błędów?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel albo sporo wyda albo sobie długo poczeka. Ciężkie czasy dla ludzi którzy chcą wymienić GPU.

Miejmy nadzieję że Intel ze swoimi GPU coś zmieni w tej kwestii. 

Poza tym tyle tytułów do nadrobienia, no jakbym nie miał w co grać to jeszcze, a tu znajdzie się kilka co zalega.

No i za miesiąc Elex2 wychodzi, zamówiony, wygrał z DL2 chyba tak nie spieprzą optymalizacji abym żałował :E  _

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, amsztel napisał:

Taa pamiętam. Tak poprawili optymalizację, że obcięli zasięg rysowania dość drastycznie, dopiero wtedy zaczęło to działać znośnie.

Edytowane przez bleidd
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, bleidd napisał:

A to na PS5 jest jakiś magiczny build bez błędów?

tak jak na PC i Xbox

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech sobie lepiej kupi Dying Light Enhanced Edition albo Platinum Edition i będzie zadowolony z tego jak ta gra wygląda i działa. Problem nie jest jego GPU tylko programiści z Techlandu co ulepili kasztana :szczerbaty:

• Like 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, gra kupiona. Teraz tylko czekać do jutra na giercowanie.

Wcześniejszą część ogrywałem na PS4 i pamiętam, że nie potrafiłem zupełnie celować na padzie.
Teraz #PCMasterRace, także będę miał okazję trochę się polampić na refleksy z RayTracingu... :E

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi