Forum PCLab.pl: AMD NAVI - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (150 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD NAVI Temat Główny Oceń temat: -----

#2721 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:42

Tylko sterowniki nieudane :lol2:
Jednak FreeSync ma jeszcze jakieś problemy bo czasem potrafi chrupnąć :kwasny:

#2722 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7382
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:57

Zobacz postmick.alderr, o 12 Listopad 2019 - 14:42, napisał(a):

Tylko sterowniki nieudane :lol2:
Jednak FreeSync ma jeszcze jakieś problemy bo czasem potrafi chrupnąć :kwasny:

Z tego co kojarzę to freesync działa praktycznie w przedziale 48hz do granicy odświeżania monitora. Jak masz jakiś spadek poniżej lub wyjście powyżej bez nałożonego limitu to tam freesync nie działa.

Ten post był edytowany przez xtn dnia: 12 Listopad 2019 - 15:04


#2723 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5736
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 15:17

Zobacz postmick.alderr, o 12 Listopad 2019 - 12:39, napisał(a):

Gram w 4K i cały czas są jakieś dropy poniżej 60fps, wiec ten freesync pomaga. Próbowałem funkcji chill, ale to jakiś syf. E-sync tez nie pomaga.

A ten limiter ze sterowników jest dobry? Dałem 59 fps i chyba jest ok. Vsync wyłączony w sterownikach i grze.


Enhanced sync Ci nie pomaga bo to odpowiednik fast sync u NV ;-)

Używane kiedy masz fps grubo powyżej odświeżania monitora.

#2724 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 16:13

Właśnie chrupnięcie jest np przy 56 fps na maksymalnych ustawieniach graficznych. Obstawiam, że to jest jakiś mega krótki spadek fps, którego nie widać na liczniku. Zainstaluję później RTSS i sprawdzę.

Zobacz postMarcoSimone, o 12 Listopad 2019 - 15:17, napisał(a):

Enhanced sync Ci nie pomaga bo to odpowiednik fast sync u NV ;-)

Używane kiedy masz fps grubo powyżej odświeżania monitora.


Na NV ładnie mi to działało. Grałem z fastsync + freesync i było idealnie :D

#2725 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6672
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 13 Listopad 2019 - 13:19

https://wccftech.com...-available-now/

#2726 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6977
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 13 Listopad 2019 - 13:34

https://pclab.pl/news82407.html

Jakby ktoś potrzebował wincyj LEDuff :cool: Tylko 30 ojro ;)

#2727 Użytkownik jest niedostępny   Smogsmok 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1059
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 14:21

Ciekawy jestem jak by się spisało Navi z 80cu 5120sp i HBM 1TB/s :E

#2728 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2330
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 13 Listopad 2019 - 14:36

Zobacz postSmogsmok, o 13 Listopad 2019 - 14:21, napisał(a):

Ciekawy jestem jak by się spisało Navi z 80cu 5120sp i HBM 1TB/s :E

Może dogoni Titan RTX :E

#2729 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:36

Dzisiaj po godzinie grania w BF1 zniknął obraz :mad2: Jakaś znana usterka?

#2730 Użytkownik jest niedostępny   Sheeneek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 394
  • Dołączył: Pn, 08 Lut 10

Napisany 14 Listopad 2019 - 16:12

Witam, mam pytanie do uzytkownikow 5700xt. Obecnie mam gtx1080 pod tv samsung nu8000 i dziala bezproblemowo w 4k, poczatkowo problemy z dlugoscia kabla byly ale po kilku wymianach znalazlem i dziala.
Zastanawiam sie nad zmiana karty na 5700x Jak sie karta sprawuje w polaczeniu z TV 4k? Sa jakies problemy? Jak sytuacja wyglada z fresync, moj tv to obsluguje i zastanawiam sie czy warto w to sie bawic. Czego nie chce to kupic nowa karte i sie meczyc z roznorakimi bolaczkami, sa takowe?

#2731 Użytkownik jest niedostępny   ziomekaqq 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16
  • Dołączył: Pn, 17 Mar 14

Napisany 14 Listopad 2019 - 17:21

Skoro Twój TV obsługuje Freesync, spróbuj odpalić na nim G-Sync Compatible z poziomu ustawień NVidii, a zobaczysz jak ta technologia działa.

#2732 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 14 Listopad 2019 - 17:43

Gsync nie działa po HDMI, więc nie będzie działać ;)

Ja mam RU7400, kabel 5 metrów i navi działa bez problemów. Filmy oglądam na 24Hz + vsync.

Ten post był edytowany przez mick.alderr dnia: 14 Listopad 2019 - 17:55


#2733 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7382
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 14 Listopad 2019 - 19:45

U mnie właśnie wjechał LG 4K ale chyba bez freesync. Grane będzie na weekendzie to wtedy coś będę mógł napisać.

#2734 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7382
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 14 Listopad 2019 - 23:46

Nowe stery 19.11.2 gotowe do pobrania.

#2735 Użytkownik jest niedostępny   bbandi 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1404
  • Dołączył: So, 21 Mar 09

Napisany 14 Listopad 2019 - 23:49

Robiłem UV

W Outer Worlds na napieciu 1.0 V i zegarze 1900mhz robi boost do 1820mhz, obroty wentyli 1600rpm i gram w 4k 60fps, ustawienia wysokie, textury ultra, efekty średnie.
Dla mnie super osiągi jak na granie w 4k.

Dodaj obrazek

#2736 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 15 Listopad 2019 - 18:00

Jak Ci chodzi Battlefield? Freesync działa?

#2737 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5736
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 15 Listopad 2019 - 20:21

Wgrałem ostatnie sterowniki.
BFV działa dobrze, póki nie włączysz freesync 8:E

Z freesync dostajesz w pakiecie zaciachy, że grać się nie da :P

2 lata od zakupu gonie to cholerstwo i wracam do NV.
Dopłacasz kilka stówek czasem, ale masz o wiele lepsze wsparcie software.
Zielonkę wkładasz i działa.
Krzywą napięć ustawiasz sobie konkretne vcore i zegar i tyle trzyma.
Vsync też lepiej działa.

Jak karcie stukną 2 lata, opylam i wracam do AC. Zamiast kupować blok dopłacę do NV.

#2738 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 15 Listopad 2019 - 20:48

Ja już się poddałem i wróciłem do RTXa.
Nie wiem o co chodzi z tym zegarem w BF, ale dajesz niższe ustawienia to karta zamiast generować więcej klatek to obniża rdzeń do 1GHz :lol2:
Na DX12 było lepiej i nawet trzymała 1940MHz, ale cały czas były przycinki. Karta jest mocna, ale trzeba czekać na sterowniki. To ja wolę poczekać na Ampere.

#2739 Użytkownik jest dostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7382
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 15 Listopad 2019 - 21:51

To jest jedyna i największa zaleta zielonych, ze większość ich kart jest bezobslugowych. Tez nie czuje chemii do mojego RX ale na razie mam bardziej dość zielonych i nie dam się nabrać na obecna generacje RTX. Poczekam do PS5, kupie ja i wtedy postanowię co z PC. Myśle ze do fhd Radek na długo mi wystrczy.

#2740 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5736
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 15 Listopad 2019 - 22:06

No właśnie RTX. Nie miałem chęci płacić za RT, którego nie użyję.
Jednocześnie potrzebowałem blok pod lc, więc w cenie RTX mam RX XT z blokiem.

  • (150 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. Sinoviesta