Forum PCLab.pl: AMD NAVI - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (155 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD NAVI Temat Główny Oceń temat: -----

#2761 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 16 Listopad 2019 - 23:55

Nie wymieniaj procesora. BF V po najnowszych aktualizacjach po prostu kiepsko działa na navi. 9600k@4700MHz tez nie daje rady. Jutro sprawdzę na 4900 :E

#2762 Użytkownik jest niedostępny   Damian3 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 248
  • Dołączył: Pn, 21 Mar 11

Napisany 17 Listopad 2019 - 13:03

Zobacz postPhoenixsuple, o 16 Listopad 2019 - 23:52, napisał(a):

Za 2399zl mas 2070S FE ze strony nvidia, sprzedajesz kod na CODA za 150zl i karte masz za 2250zl lub jakis inny model a tu masz test 13modeli, od wyboru do koloru.

1080ti odpusc.



Ja RX 5700 XT kupiłem z kodem promocyjnym na amazonie za jakieś 1740 zł, więc 2399 zł to już spora różnica.
Aczkolwiek już widzę, że ten egzemplarz od gigabyte ma czasami jakieś dziwne akcje. Dla przykładu po wyłączeniu gry cisza, włączam przegladarkę gdzie mam 10 kart i przez 1-2 sekundy wentylatory wkręcają się na 2500 RPM.

Ten post był edytowany przez Damian3 dnia: 17 Listopad 2019 - 13:05


#2763 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 17 Listopad 2019 - 16:20

Może przeglądarka korzysta z GPU? Widocznie karta ma agresywną krzywą wentylatorów. Red Devil na biosie OC ma podobnie w grach, leci pełnym ogniem :D

Ten post był edytowany przez mick.alderr dnia: 17 Listopad 2019 - 16:20


#2764 Użytkownik jest niedostępny   Damian3 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 248
  • Dołączył: Pn, 21 Mar 11

Napisany 17 Listopad 2019 - 17:18

Zobacz postmick.alderr, o 17 Listopad 2019 - 16:20, napisał(a):

Może przeglądarka korzysta z GPU? Widocznie karta ma agresywną krzywą wentylatorów. Red Devil na biosie OC ma podobnie w grach, leci pełnym ogniem :D

Z pewnością ,tylko po cholerę robić taką suszarkę na kilka sekund :D. A nie kojarzę by w karty od gigabyte można było zmienić bios na "silent".

#2765 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Listopad 2019 - 19:33

Dzisiaj grałem w Upadły Zakon w 4k na ustawieniach epickich i mimo dx11, karta ładnie trzyma 60fps :)

#2766 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:02

A u mnie kolejny raz czarny ekran tym razem podczas grania w AoE 2 DE. :mad2: zaczynam się martwić :D
To już 4 albo 5 raz

Ten post był edytowany przez mick.alderr dnia: 17 Listopad 2019 - 20:03


#2767 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:06

Zobacz postmick.alderr, o 17 Listopad 2019 - 20:02, napisał(a):

A u mnie kolejny raz czarny ekran tym razem podczas grania w AoE 2 DE. :mad2: zaczynam się martwić :D
To już 4 albo 5 raz

Pisałeś ze wróciłeś do RTX, na nim masz black screeny?

#2768 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:06

Zobacz postxtn, o 17 Listopad 2019 - 19:33, napisał(a):

Dzisiaj grałem w Upadły Zakon w 4k na ustawieniach epickich i mimo dx11, karta ładnie trzyma 60fps :)

Ja dopiero kupie jak potanieje 😂.

#2769 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:23

Nie miałem. Znowu wróciłem na 5700xt no i wywala kompa. AoE to nie jest wymagająca gra, więc kwestia zasilania raczej odpada. Sterowniki albo karta...

#2770 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13695
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:33

Zobacz postxtn, o 17 Listopad 2019 - 19:33, napisał(a):

Dzisiaj grałem w Upadły Zakon w 4k na ustawieniach epickich i mimo dx11, karta ładnie trzyma 60fps :)

Serio? U mnie na Vedze z biosem od V64 ledwo trzyma 60 fps w 1440P. Masz wszystkie ustawienia na epickich czy niektóre obniżone?

Zobacz postmick.alderr, o 17 Listopad 2019 - 20:02, napisał(a):

A u mnie kolejny raz czarny ekran tym razem podczas grania w AoE 2 DE. :mad2: zaczynam się martwić :D
To już 4 albo 5 raz

AoE2DE słabo obciąża GPU, ale możliwe, że karta nie trzyma ustawień w stanach pośrednich (z obniżonym zegarem i napięciem).

#2771 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:39

W innych grach jest to samo. W ciągu paru dni 4x był ten błąd.

Przy najnowszych sterownikach można wyczytać:

Known Issues:
Radeon RX 5700 series graphics products may intermittently experience loss of display or video signal during gameplay.

Czyli wszystko jest w porządku :lol2:

#2772 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13695
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:51

Working as intended ;)

Chociaż z drugiej strony "loss of display or video signal" to chyba bardziej coś w stylu samoczynnego wyłączenia monitora (miałem coś takiego na DP do czasu akrualizacji firmware'u). Czarny ekran z normalnie działającym monitorem bardziej wygląda na błąd sterownika albo sprzętowy GPU (u mnie to typowy objaw nadmiernego oc GPU).

#2773 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:06

Zobacz postjg77xfx, o 17 Listopad 2019 - 20:06, napisał(a):

Ja dopiero kupie jak potanieje 😂.

Kupujesz abonament origin premier na miesiąc za 60zl i grasz. Gry podobno jest na 12-15h, więc spokojnie sobie przejdziesz.

Zobacz postAssassin, o 17 Listopad 2019 - 21:33, napisał(a):

Serio? U mnie na Vedze z biosem od V64 ledwo trzyma 60 fps w 1440P. Masz wszystkie ustawienia na epickich czy niektóre obniżone?


Wszytko na epickie, jeszcze ograniczenie na 60fps, a karta działa w przedziale 80-90%. Jest lepiej niż myślałem. W przerywnikach czasami spada do 54.

Zobacz postmick.alderr, o 17 Listopad 2019 - 21:39, napisał(a):

W innych grach jest to samo. W ciągu paru dni 4x był ten błąd.

Przy najnowszych sterownikach można wyczytać:

Known Issues:
Radeon RX 5700 series graphics products may intermittently experience loss of display or video signal during gameplay.

Czyli wszystko jest w porządku :lol2:

U mnie od 19.11.1 green screeny ustąpiły :)

#2774 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13695
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:28

Zobacz postxtn, o 17 Listopad 2019 - 22:06, napisał(a):

Wszytko na epickie, jeszcze ograniczenie na 60fps, a karta działa w przedziale 80-90%. Jest lepiej niż myślałem. W przerywnikach czasami spada do 54.

Hmm, tutaj jednak to trochę inaczej wygląda (a wyniki w QHD takie jak moje):

Dodaj obrazek

#2775 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:44

Aż sprawdzę w ustawieniach, czy na pewno jest 4K, bo epickie są na 100%. Pewnie wszystko zależy od lokacji. Na razie przeszedłem początek na złomowisku i walczę w pociągu. Na fhd w tych samych miejscach było 85-115 fps.

#2776 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7429
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 17 Listopad 2019 - 23:47

Mój błąd, było ustawione pełny ekran w oknie.... teraz tylko pełny ekran 4K i epickie, jest 35-45 fps... coś za dobry wynik mi wychodził :(

#2777 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6718
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 17 Listopad 2019 - 23:49

60fps to ciagnie 2080ti w tej grze.



#2778 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6718
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 18 Listopad 2019 - 00:04

Zobacz postxtn, o 17 Listopad 2019 - 23:47, napisał(a):

Mój błąd, było ustawione pełny ekran w oknie.... teraz tylko pełny ekran 4K i epickie, jest 35-45 fps... coś za dobry wynik mi wychodził :(

A preset nizej ile wyciagnie fps, czesto te najwyzsze zjadaja a male roznice sa.

#2779 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7045
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 18 Listopad 2019 - 00:09

@xtn
Zobacz... nagle wsparcie dla Pascali wróciło :Up_to_s:


Dodaj obrazek

#2780 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6718
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 18 Listopad 2019 - 00:11

Zobacz postDjXbeat, o 18 Listopad 2019 - 00:09, napisał(a):

@xtn
Zobacz... nagle wsparcie dla Pascali wróciło :Up_to_s:


Dodaj obrazek

DX11 mowi ci to cos ;)

W nowych silnikach na DX12 Navi i Turingi beda zyskac, pascale beda tracic.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 18 Listopad 2019 - 00:12


  • (155 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych