Forum PCLab.pl: AMD NAVI - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (157 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD NAVI Temat Główny Oceń temat: -----

#2801 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6725
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 19 Listopad 2019 - 11:34

Zobacz postDariŽ, o 19 Listopad 2019 - 10:59, napisał(a):

A ty umiesz czytać ze zrozumieniem ?? :hmm:
Co ma lista błędów do tego co ja napisałem ??
Kolega sugerował że "jest w nich chyba jakaś poprawka od gubienia sygnału przez monitor."
Ja na pisałem że nic takiego nie poprawiali :E

"chyba nic nie poprawiali , widać tylko ze dodali dx12 dla fotnite"

a pod tym cala lista poprawionych rzeczy wiec sie nie kompromituj.

#2802 Użytkownik jest niedostępny   marjanoos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 305
  • Dołączył: Nd, 19 Cze 11

Napisany 19 Listopad 2019 - 11:51

Zobacz postPhoenixsuple, o 19 Listopad 2019 - 12:34, napisał(a):

"chyba nic nie poprawiali , widać tylko ze dodali dx12 dla fotnite"

a pod tym cala lista poprawionych rzeczy wiec sie nie kompromituj.


Ty się nie kompromituj. Known issues nie oznacza rzeczy poprawionych. To znana im lista błędów.

#2803 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1462
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 19 Listopad 2019 - 11:54

Zobacz postPhoenixsuple, o 19 Listopad 2019 - 11:34, napisał(a):

"chyba nic nie poprawiali , widać tylko ze dodali dx12 dla fotnite"

a pod tym cala lista poprawionych rzeczy wiec sie nie kompromituj.

Następny "inteligent" :lol2:
Hit tego roku :lol2:
znasz angielski ?
Wiesz co to znaczy lista Known Issues ?

#2804 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6725
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:03

znane problemy ;)

moj blad, nie doczytalem. Zwracam honor ;)

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 19 Listopad 2019 - 12:07


#2805 Użytkownik jest niedostępny   ernorator 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 594
  • Dołączył: Cz, 30 Maj 13

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:11

Zobacz postMarcoSimone, o 19 Listopad 2019 - 11:19, napisał(a):

75Hz działa, freesync nie bardzo...albo u mnie coś innego się sypie.


kurde no jak mi szkoda tych navi, tak się na nie napaliłem

#2806 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:20

U mnie freesync działa dobrze,
mam NAVI + AOC 24G2U.

#2807 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1462
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:27

Zobacz postjg77xfx, o 19 Listopad 2019 - 12:20, napisał(a):

U mnie freesync działa dobrze,
mam NAVI + AOC 24G2U.

A jak u ciebie z taktowaniem pamięci karty w idle przy 144Hz ? cały czas chodzą na maxa jak przy 3D ?

#2808 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5752
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:31

Zobacz posternorator, o 19 Listopad 2019 - 12:11, napisał(a):

kurde no jak mi szkoda tych navi, tak się na nie napaliłem


Sprawdzałem teraz jeszcze raz...z freesync nie da się grać, obraz skacze :P

#2809 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6725
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:31

Zobacz postjg77xfx, o 19 Listopad 2019 - 12:20, napisał(a):

U mnie freesync działa dobrze,
mam NAVI + AOC 24G2U.

Patrzyles w bf5?? bo tam sie skarzyli ze cos nie dziala.

#2810 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:31

Tak nadal jest problem,
najwyższe odświeżanie przy którym
spada taktowanie pamięci to 100 Hz.

#2811 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1462
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:39

Zobacz postjg77xfx, o 19 Listopad 2019 - 12:31, napisał(a):

Tak nadal jest problem,
najwyższe odświeżanie przy którym
spada taktowanie pamięci to 100 Hz.

U mnie na RX580 pomogło to:
https://www.reddit.c..._144hz_problem/

#2812 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 19 Listopad 2019 - 13:12

Dzięki,
wieczorem spróbuje ogarnąć.

#2813 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7437
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:15

To mnie zmylili z tymi poprawkami... po co oni podają listę błędów o których wiedzą ale ich nie naprawiają?!
U mnie freesync działa ale muszę ustawić na karcie ograniczenie do 59fps. W BF V nie sprawdzałem, bo go nie mam.

#2814 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1462
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 19 Listopad 2019 - 21:45

Zobacz postxtn, o 19 Listopad 2019 - 19:15, napisał(a):

To mnie zmylili z tymi poprawkami... po co oni podają listę błędów o których wiedzą ale ich nie naprawiają?!
U mnie freesync działa ale muszę ustawić na karcie ograniczenie do 59fps. W BF V nie sprawdzałem, bo go nie mam.


Nie wiem od kiedy masz karty gfx AMD ale zawsze podawane są znane problemy "known issues" ,

nvidia też podaje przy wydawaniu swoich sterowników :

 [SLI][Red dead redemption 2][Vulkan]: The benchmark may crash while running in Vulkan
mode with SLI enabled and using Ultra graphics settings. [200565367]
 [Forza Horizon 4]: "Low streaming bandwidth" error may occur after extended gameplay.
[2750515]
 [Forza Motorsport 7]: Game starts to stutter after racing a few laps [2750611]
 [Gears 5]: Random stability issues may occur. [2630220]
 [Grand Theft Auto V]: The game frequently crashes

#2815 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 20 Listopad 2019 - 13:06

I cyk kolejny black screen tym razem po zakończeniu mapy w BF V :mad2:

#2816 Użytkownik jest niedostępny   Sheeneek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 395
  • Dołączył: Pn, 08 Lut 10

Napisany 20 Listopad 2019 - 13:40

Zeby fresync dzialal w grach powinienem miec Vsync on czy off?

#2817 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7437
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 20 Listopad 2019 - 14:08

Zobacz postSheeneek, o 20 Listopad 2019 - 13:40, napisał(a):

Zeby fresync dzialal w grach powinienem miec Vsync on czy off?

Freesync działa tylko na AMD. Na nvidii musisz w monitorze włączyć freesync, a w ustawieniach karty g-sync compatibile, oczywiście jeżeli twój monitor go obsługuje. Potem najlepiej ustawić blokadę fps na odświeżanie moniotora -1 fps. Działa tylko przez displayport. Vsync off.

Ten post był edytowany przez xtn dnia: 20 Listopad 2019 - 14:10


#2818 Użytkownik jest niedostępny   Sheeneek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 395
  • Dołączył: Pn, 08 Lut 10

Napisany 20 Listopad 2019 - 14:27

Dzieki ale pytam o AMD, jeszcze nie zmienilem sygnaturki a obecnie bawie sie rx5700xt z tv nu8000.

#2819 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1103
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 20 Listopad 2019 - 14:33

W Proshop dawno nie było przyzwoitej wersji RX 5700 (XT) w outlet.

#2820 Użytkownik jest niedostępny   mick.alderr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 306
  • Dołączył: Wed, 24 Kwi 19

Napisany 20 Listopad 2019 - 17:37

I jak ten freesync na Samsungu? Ja gram z vsync. Zrob testy z hdr i bez.

  • (157 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

5 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych

  1. MaxForces