Forum PCLab.pl: AMD NAVI - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (158 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD NAVI Temat Główny Oceń temat: -----

#2861 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 22 Listopad 2019 - 01:37

Sprawdziłem włączanie hdr z poziomu gry oraz ustawień wyświetlania w windowsie i za każdym razem działa bez problemów.

#2862 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1104
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 22 Listopad 2019 - 08:22

Ja nie mam problemów z Pulse naszczęście.
Jednak Sapphire robi solidne Radeony ;)

#2863 Użytkownik jest niedostępny   Sheeneek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 396
  • Dołączył: Pn, 08 Lut 10

Napisany 22 Listopad 2019 - 09:23

Zobacz postxtn, o 22 Listopad 2019 - 00:37, napisał(a):

Sprawdziłem włączanie hdr z poziomu gry oraz ustawień wyświetlania w windowsie i za każdym razem działa bez problemów.

W jakich grach sprawdzales? U mnie w ac origins i battlefield v kaszanka z gamma.
Za to nowe star wars jedi wzorowo. Masz szanse sprawdzic te tytuly?

Do kolegi wyzej, ja tez mam pulse wlasnie, i problemy z tv 65nu8000. Ale jak wyzej nie w kazdej grze. Moglbys podac co ty sprawdzales i na czym wyswietlasz?
Wydaje mi sie ze to stery

Ten post był edytowany przez Sheeneek dnia: 22 Listopad 2019 - 09:26


#2864 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1104
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 22 Listopad 2019 - 10:10

Mam monitor AOC 24G2U.
Grałem w Forze Horizon 4, Dishonored 2, Witcher 3.
Freesync działa, zniknęły szarpania obrazu gdy f_generowana!=f_monitora,
poprzednio miałem LG 23MP68 i GTX 1050ti, gdy fps<>60 nie szło grać.
Jak temperatury w Twojej sztuce?

Ten post był edytowany przez jg77xfx dnia: 22 Listopad 2019 - 10:27


#2865 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 22 Listopad 2019 - 10:33

Na razie tylko Star Wars, naOrigins mogę sprawdzić i napisze.

U mnie największym problemem są temparstury w 4K na stock ale jakoś je ogarniam przez uv lub otwarcie budy.

#2866 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 22 Listopad 2019 - 12:13

Sprawdziłem w AC Origins, hdr łączony w windowsie, wszystko działa jak trzeba, kolory bardzo ładne, żadnych przekłamań. Ustawienia wysokie poza antylising, który ustawiłem na niskie, 4K. Karta bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, bo trzyma 55-60fps w mieście Siwa i poza nim.

#2867 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5754
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 22 Listopad 2019 - 13:25

Wreszcie freesync działa. I to w połączeniu z odświeżaniem 75Hz :P
Testowałem w BFV.
Chyba pomogło zmniejszenie głębi kolorów z 10bit na 8 w Wattmanie.
Potem restart i działa :)

#2868 Użytkownik jest niedostępny   Sheeneek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 396
  • Dołączył: Pn, 08 Lut 10

Napisany 22 Listopad 2019 - 15:08

Kurde, czyli najpredzej u mnie sie cos gryzie, podejzewam ze z tv. Najgorsze ze nie bardo mam gdzie sprawdzic HDR na innym odbiorniku.

#2869 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 22 Listopad 2019 - 15:18

Spróbuj odinstalować sterowniki przez ddu i zainstalować ponownie najnowsze.

#2870 Użytkownik jest niedostępny   olek83 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 419
  • Dołączył: Nd, 07 Lis 10

Napisany 22 Listopad 2019 - 19:51

NA tpu test R5500, cena powinna oscylować w okolicach ~160$

https://www.techpowe...rx-5500/28.html

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#2871 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 22 Listopad 2019 - 22:21

GTX 1650 super ma kosztować 160$ wiec i rx5500 pewnie podobnie lub trochę niżej 140-150$. Może w końcu rx580 i rx570 odejdą na zasłużona emeryturę jeżeli chodzi o produkcje. Potem rx5500xt jeżeli się taki pojawi może zastąpić rx’a 590.

#2872 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10532
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 23 Listopad 2019 - 09:49

Ten referencik robi wrażenie. Radiator solidny, PCB i komponenty również.

Dodaj obrazek

A teraz wróćmy do refa rx 5700 :E

#2873 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 23 Listopad 2019 - 10:54

Szkoda, ze w GPU AMD nie ma takich możliwości produkcyjnych jak w CPU. Brakuje równowagi na rynku GPU, tak samo jak to było w CPU. Nie wierze trochę w konkurencyjność intela w GPU, ponieważ nie nadarzającą z produkcja CPU, to w jaki sposób nawet maja dobre GPU beda w stanie dostarczyć na rynek odpowiednia ilość chipów graficznych. Teraz AMD pewnie na maksa produkuje już GPU do konsol nowej generacji, wiec nvidia nadal może spać spokojnie. Jednak bardzo ładnie widać, ze nvidia od wprowadzenia navi zaczęła pozytywnie dla klientów reagować na poczynania AMD i nie chce ich olać jak to na początku zrobił Intel z Ryzenami.

#2874 Użytkownik jest niedostępny   Cracxx 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44
  • Dołączył: Nd, 16 Cze 19

Napisany 23 Listopad 2019 - 11:48

Zobacz postxtn, o 23 Listopad 2019 - 10:54, napisał(a):

Szkoda, ze w GPU AMD nie ma takich możliwości produkcyjnych jak w CPU. Brakuje równowagi na rynku GPU, tak samo jak to było w CPU. Nie wierze trochę w konkurencyjność intela w GPU, ponieważ nie nadarzającą z produkcja CPU, to w jaki sposób nawet maja dobre GPU beda w stanie dostarczyć na rynek odpowiednia ilość chipów graficznych. Teraz AMD pewnie na maksa produkuje już GPU do konsol nowej generacji, wiec nvidia nadal może spać spokojnie. Jednak bardzo ładnie widać, ze nvidia od wprowadzenia navi zaczęła pozytywnie dla klientów reagować na poczynania AMD i nie chce ich olać jak to na początku zrobił Intel z Ryzenami.

Piszesz tak, jakby na rynku brakowało nowych Radeonów, a w każdym sklepie bez problemów można je kupić.

#2875 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10532
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:11

@up
Gdzie można kupić RX 5500, który premierę miał ponad miesiąc temu?

#2876 Użytkownik jest niedostępny   tomcug 

  • Naczelny troll
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6990
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:26

Bo to była dziwna premiera ;)

#2877 Użytkownik jest niedostępny   Spasiu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 397
  • Dołączył: Nd, 12 Mar 17

Napisany 23 Listopad 2019 - 14:25

Heh a ja mam dylemat - kupować teraz RX 5700 za 1,4k pln czy czekać na ampere - pewnie jeszcze z rok :/
Z drugiej strony co się lepiej sprawdzi z R7 1700 - RX 5700 czy RTX 2060S ?

Ten post był edytowany przez Spasiu dnia: 23 Listopad 2019 - 14:26


#2878 Użytkownik jest niedostępny   B@nita 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1323
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 23 Listopad 2019 - 14:43

Zobacz postsmilehunter, o 23 Listopad 2019 - 13:11, napisał(a):

@up
Gdzie można kupić RX 5500, który premierę miał ponad miesiąc temu?


Oficjalną sklepową?

#2879 Użytkownik jest niedostępny   musichunter1x 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1265
  • Dołączył: Cz, 27 Lip 17

Napisany 23 Listopad 2019 - 14:45

Zobacz postSpasiu, o 23 Listopad 2019 - 14:25, napisał(a):

Heh a ja mam dylemat - kupować teraz RX 5700 za 1,4k pln czy czekać na ampere - pewnie jeszcze z rok :/
Z drugiej strony co się lepiej sprawdzi z R7 1700 - RX 5700 czy RTX 2060S ?


Jeśli grasz w FullHD to spokojnie przeczekasz rok nawet na rx5500 lub gtx1650 super. Ja już rok "przeczekuję" na rx570, aż został na stale. Obecnie będę się cieszył nadrabianiem tytułów na PS4, a przetasowanie na rynku kart graficznych będzie dopiero po premierze PS5. Wtedy będzie jasne co wystarczy na lata, a co nie ;) .

Ten post był edytowany przez musichunter1x dnia: 23 Listopad 2019 - 14:47


#2880 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 23 Listopad 2019 - 14:53

Zobacz postSpasiu, o 23 Listopad 2019 - 14:25, napisał(a):

Heh a ja mam dylemat - kupować teraz RX 5700 za 1,4k pln czy czekać na ampere - pewnie jeszcze z rok :/
Z drugiej strony co się lepiej sprawdzi z R7 1700 - RX 5700 czy RTX 2060S ?

Po 1 musisz Ryzen 1700 podkręcić do 3,8-3,9ghz bo inaczej zakup tak mocnej karty ma mały sens. U mnie przy 4ghz rx5700xt pracuje średnio na 80-90% w fhd, a w niektórych lokacjach na 70%. Dopiero w 4K pracuje na 98-99%. W przypadku rx5700 będzie pewnie podobnie, co do rtx2060S może być trochę lepiej.

Złap rx570 za 500-600zl i przeczekaj spokojnie rok na ustawieniach średnio-wysokich.

  • (158 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych