Forum PCLab.pl: AMD NAVI - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

  • (320 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD NAVI Temat Główny Oceń temat: -----

#6121 Użytkownik jest niedostępny   Bodzi3k 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 625
  • Dołączył: Wed, 14 Lut 18

Napisany 22 Maj 2020 - 18:29

Do aorusa rgb fusion, tylko uważaj novi bo jak odpalisz za wiele razy to się zatnie i przestanie widziec kartę. Wtedy dopiero na drugi dzień po nocy sam się naprawia. Usuwanie, ponowna instalacja nic nie daje, trzeba po nocy kompa odpalić i działa

#6122 Użytkownik jest niedostępny   H4SSINGTON 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: Wed, 13 Maj 20

Napisany 22 Maj 2020 - 19:45

Próbował ktoś odpalać aorus engine z tą kartą? Ja odpaliłem i miałem tylko do wyboru power limit i szybkość pamięci do zmiany a w gratisie migotanie ekranu, nie wiem czy ten soft to dopiero beta czy full ale straszna bieda.

#6123 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 22 Maj 2020 - 21:37

Pograłem dobrą godzinę, albo i dwie. I tak Karta rdzeń/memory zimne po 6x* , ale hot spot łapie 102* :E. To na devilu miałem po 92* max na stock . Ogólnie karta działa, rgb nie odpalałem. Jeszcze zobaczę, czy wszystkie wentyle na karcie kręcą, może jeden stoi i dlatego hot spot tak wysoki :hmm: .
Karta niby cichsza od red devila, ale szum powietrza to tak ala gwizd taki cichy. Black screenów, artefaktów nie miałem, więc jest git. Idę pograć dalej, będę obserwował.

Gigabyte nie mają plomb fabrycznie?

#6124 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • Silicon Lottery by novi.com xD
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6193
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 22 Maj 2020 - 23:28

Giguś niw plombuje swoich kart :)

#6125 Użytkownik jest niedostępny   H4SSINGTON 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: Wed, 13 Maj 20

Napisany 23 Maj 2020 - 01:41

Zobacz postnovi, o 22 Maj 2020 - 21:37, napisał(a):

Pograłem dobrą godzinę, albo i dwie. I tak Karta rdzeń/memory zimne po 6x* , ale hot spot łapie 102* :E. To na devilu miałem po 92* max na stock . Ogólnie karta działa, rgb nie odpalałem. Jeszcze zobaczę, czy wszystkie wentyle na karcie kręcą, może jeden stoi i dlatego hot spot tak wysoki :hmm: .
Karta niby cichsza od red devila, ale szum powietrza to tak ala gwizd taki cichy. Black screenów, artefaktów nie miałem, więc jest git. Idę pograć dalej, będę obserwował.

Gigabyte nie mają plomb fabrycznie?



u mnie po kilku godzinach w Cod warzone hot spot max 87 w hwinfo, karta tym razem spuszczona ze smyczy bo jednak wiecej fps niweluje moj problem z freesync.
Jako ze mamy te same karty jak bedziesz potrzebowal cos porownac badz sprawdzic, daj znać : )

#6126 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 23 Maj 2020 - 07:43

102* hot spot po przelocie w timespy . Tutaj wynik:
https://www.3dmark.com/3dm/47084270

#6127 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7504
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2020 - 10:21

@Up
Coś wysoko ten Hot Spot Ci łapie.
Ja żeby do 90C dobić to muszę się mocno postarać :E

#6128 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 23 Maj 2020 - 10:43

Temperatury chyba w normie jak na tą kartę , przynajmniej porównując z tym testem :

Aourus RX 5700 XT

Ten post był edytowany przez DariŽ dnia: 23 Maj 2020 - 11:01


#6129 Użytkownik jest niedostępny   GregM00 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 481
  • Dołączył: Nd, 16 Lut 20

Napisany 23 Maj 2020 - 10:52

AMD podawało rok temu, że throttling załącza się przy hotspot 110C, poniżej wg nich jest ok.
https://bit-tech.net...t-spot-temps/1/

Niemniej ja bym się pobawił w jakieś UV (970-1000mV, 1900Mhz)

#6130 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7504
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2020 - 11:00

Po UV na 1960Mhz 1.05v przy ~1250rpm HotSpot łapie u mnie 80C, mem 82C, GPU 61C a sekcja zasilania 68C. Ponad godzinna rozgrywka w AC: Odyssey

Ten post był edytowany przez DjXbeat dnia: 23 Maj 2020 - 11:02


#6131 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 23 Maj 2020 - 11:12

Pobawię się jeszcze z wentylami w budzie bo trochę słabo wysterowane mam + chłodnica 500rpm, dziś troszkę zwieksze pole manewru rpm i zobaczę jakie temperatury będą na karcie.

#6132 Użytkownik jest niedostępny   Monn 

  • Mianowali mnie adminem, ale odmówiłem.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2777
  • Dołączył: Nd, 11 Lis 07

Napisany 23 Maj 2020 - 12:01

Zobacz postDjXbeat, o 23 Maj 2020 - 12:00, napisał(a):

Po UV na 1960Mhz 1.05v przy ~1250rpm HotSpot łapie u mnie 80C, mem 82C, GPU 61C a sekcja zasilania 68C. Ponad godzinna rozgrywka w AC: Odyssey


AC: Odyssey nie nadaje sie do testowania karty, ten silnik wiecej testuje CPU niz karte

#6133 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 23 Maj 2020 - 12:13

Zobacz postMonn, o 23 Maj 2020 - 13:01, napisał(a):

AC: Odyssey nie nadaje sie do testowania karty, ten silnik wiecej testuje CPU niz karte

Ja zauważyłem najwyższe temperatury mam w ApeX Legends, nawet w samym menu wyboru postaci szybko idą w górę .

#6134 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 23 Maj 2020 - 12:27

Wyczytalem, że high end to będzie rdna2. Mainstream ma dostać refresh rdna1.

#6135 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9351
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 23 Maj 2020 - 12:30

Zobacz postDjXbeat, o 23 Maj 2020 - 10:21, napisał(a):

@Up
Coś wysoko ten Hot Spot Ci łapie.
Ja żeby do 90C dobić to muszę się mocno postarać :E

Mi na Gaming X po mocnym OC lapalo i 110st, ale sie tym nie martwilem bo nie ma czym ;)

https://videocardz.c...ve-been-decoded

#6136 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 23 Maj 2020 - 12:37

fakt, apex na fps bez limitu, ciśnie mocno po karcie, widać to po rpm wentyli i temperaturach. Tu jest 102 w piku, a średnia jest dużo niższa. Fakt ze musze wysterowac wentyle lepiej na wszystkim w budzie, wczoraj na szybko ogarnąłem byle w idle była najwieksza cisza :).

#6137 Użytkownik jest niedostępny   Jenot 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 845
  • Dołączył: Pn, 10 Maj 04

Napisany 23 Maj 2020 - 18:55

No dobra, jako że @novi kupił nowy monitor to i ja sobie sprawiłem coś do gier - nie potrzebuję fajerwerów więc kupiłem MSI (27",VA, 1080p,FreeSync,144Hz). Monitor do pracy mam inny - FullHD do tych paru szybkich gierek mi wystarczy. Czy jeśli taki doom pokazuje mi 200fps,a monitor 144 to znaczy, że FreeSync działa? W opcjach Dooma ustawiony Vulkan i Adaptive Sync.

#6138 Użytkownik jest niedostępny   GregM00 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 481
  • Dołączył: Nd, 16 Lut 20

Napisany 23 Maj 2020 - 19:14

@Jenot,
znaczy tyle, że jesteś ponad zakresem Freesync :)

Freesync działa wtedy, kiedy fps'y są w zakresie częstotliwości odświeżania monitora (+LFC). Kiedy to działa, wyłączasz wszystkie extra mechanizmy synchronizacji (są zbędne) i cieszysz się najniższym lagiem i pełną płynnością.

Tak na szybko zrobione, prawa u góry klatki (RTSS), u dołu OSD monitora pokazujące aktualną częstotliwość odświeżania. Kiedy Freesync działa, to jest synchronizacja między czasem rysowania klatki i czasem jej wyświetlania na monitorze (jak na filmie).
https://youtu.be/n__mBgKQO_g

Ten post był edytowany przez GregM00 dnia: 23 Maj 2020 - 20:59


#6139 Użytkownik jest niedostępny   DjXbeat 

  • Król na zamku
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7504
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 23 Maj 2020 - 21:41

Zobacz postMonn, o 23 Maj 2020 - 13:01, napisał(a):

AC: Odyssey nie nadaje sie do testowania karty, ten silnik wiecej testuje CPU niz karte

Przez cały czas mam obciążenie GPU - 99% więc jak się nie nadaje?
Gram w 1080P + 140% modyfikator rozdzielczości co daje wyższą rozdzielczość od 1440p.
Karta cały czas jest dociśnięta.

#6140 Użytkownik jest niedostępny   Pan Ciastovy 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 564
  • Dołączył: Pt, 04 Paź 13

Napisany 24 Maj 2020 - 01:32

Ciekawy jestem, jak by wyglądały temperatury na ARCTIC ACCELERO XTREME III przy 5700xt czy ogólnie tylko woda?

  • (320 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych