Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Phoenix. napisał:

Za 3799zl byl ost PNY dobry model 4070ti i do tego Diablo ktore opchniesz za 250zl spokojnie ;) Teraz ten model jest 60zl drozszy. W mojej ocenie ten merc nie jest warty 3k a za rok to on bedzie warty polowe tej kwoty ;)

https://foxkomputer.pl/pl/p/PNY-Karta-graficzna-GeForce-RTX-4070Ti-12GB-XLR8-Gaming-Verto-VCG4070T12TFXXPB1-DIABLO-IV-w-zestawie.-/23676;

Ja o tym wszystkim wiem ale pisałem że tylko 8 czy 2x8pin wchodzi w grę :] 

1 godzinę temu, Raven07 napisał:

Teraz próbują nas pokusić na RE4 :E

tylko że re4 jest już za darmo bez kupowania karty na torrentach :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Send1N napisał:

Ja o tym wszystkim wiem ale pisałem że tylko 8 czy 2x8pin wchodzi w grę :] 

tylko że re4 jest już za darmo bez kupowania karty na torrentach :E 

Boisz sie wtyczki czy przejsciowki ??

Wez chlopie dorosnij ;)

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chce zachować komplet obecnych wiązek od zawiszy :E nowy komplet z 12vhpwr to koszt ponad 500zl, przerobienie obecnego (użycie tego co się nadaje to koszt 420zł) + dopłata za Ti i wychodzi dopłata ponad 1K na co sobie pozwolić nie mogę.

przy mojej biedzie całe życie jak mam do czegoś dostęp za darmo to to biore i tyle i tak nas okradają na każdym kroku w koło to nie ma nic wspólnego z dorastaniem raczej z sytuacją :] 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Send1N napisał:

przy mojej biedzie całe życie jak mam do czegoś dostęp za darmo to to biore i tyle i tak nas okradają na każdym kroku w koło to nie ma nic wspólnego z dorastaniem raczej z sytuacją :] 

To twoje uczynki, a nie moje ale nie pisz o biedzie w momencie kiedy chcesz zmienic karte graficzna i chwalisz sie, ze mozna sciagnac pirata :szczerbaty: Biedny nie wydaje 3k na gpu :thumb:  Mnie tam nikt nie okrada wiec nie do konca rozumiem twoje tlumaczenie. Sam za gowniaka sciagalem piraty ale wtedy zlotowki nie mialem a jadlem to co rodzice dawali na stole. Dzis zarabiam na siebie i na swoje zajawki, ale pisac o biedowaniu jednoczesnie zastanawiajac sie jakie gpu kupic i to za 3k :szczerbaty:

Moglbys podac lepszy argument ;)  Dzis jak mnie na cos nie stac to nie stac, nie uciekam sie do zlodziejstwa czy okradania.

Swiat jest zly to mozna wszystko usprawiedliwic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale zbierałem na nią rok :E + jeszcze ze sprzedaży obecnej dokładam nie wygląda to tak zle przy cenie za jaką kupowałem obecną kartę która oferuje połowę wydajności np 6950xt :] Państwo cie okrada od lat nie zauważyłeś :> ale nie ma co ciągnąć tematu skoro myślisz że wszystko jest w normie.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, jak ktoś chce piracić to jego sprawa i ryzyko. Równie dobrze z takiego torenta może pobrać coś, co mu przejmie pc, albo niebiescy zapukają do drzwi. Ktoś lubi ryzykować to jego sprawa. 

3k to dziś jak splunąć, idziesz do sklepu i 2 paki idą, nawet nie wiesz na co. Pieniądz nie ma niestety wartości. Jeszcze jakby każdy zarabiał po 5k+ to by nie myślał o piraceniu, a nie dość że wydatki duże to wypłata jak kot napłakał, więc trzeba sobie jakoś radzić. 

• Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Send1N czego się tłumaczysz, najwyżej do piekła pójdziesz :devil: 

PS. A ja z tobą 8:E

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po prostu odpowiadam koledze wyżej żeby nie pomyślał że się obraziłem milcząc 😎

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, novi napisał:

3k to dziś jak splunąć, idziesz do sklepu i 2 paki idą, nawet nie wiesz na co.

No 2 paki moga pojsc ale zalezy na co i dla kogo ;) Bo mozna kupic flaszek whisy, a mozna  wyzywic rodzine przez tydzien ;)  Po prostu nie klei mi sie argument bycia biednym z zakupem gpu za 3k i tyle.

38 minut temu, Send1N napisał:

Państwo cie okrada od lat nie zauważyłeś :> ale nie ma co ciągnąć tematu skoro myślisz że wszystko jest w normie.s

Mysle ze warto cos wiecej w zyciu zrobic zeby zarabiac wiecej niz uwazac sie za biedaka i pisac komus, ktos mysli ze wszytsko jest w normie i zwalac wine na system usprawiedliwiajac zlodziejstwo ;)  jak mnie na cos nie stac to nie krande, niezaleznie ile zarabiam. Ale to juz trzeba miec jakas moralnosc. Niedlugo 800+ pamietaj ;)

A jak juz kradniesz to nie chwal sie tym publicznie ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bogaty to kupuje gpu po 6-9k, jesli tego chce.  "Biedny"  weźmie kartę tańsza. Ale według mnie, status społeczny nie decyduje o decyzji jaką kartę kupić, każdy bierze to co chce. Ktoś może mieć kasy jak lodu, a kupi 1660ti, drugi będzie odkładał x czasu na kartę za 3k bo takiej potrzebuje. Nic mi do tego, tak samo do tego czy ma piraty na dysku, czy same oryginały.  Ja już dawno wyrosłem z piratów, mino że kasy jakoś dużo nie miałem leżeć. Ale każdy postępuje jak uważa, i wydaje mi się, że nie powinno się do tego czepiać. Jest to indywidualna sprawa. 

A w sklepie kupisz 2 reklamówki za 200zl, z jakąś wodą. Jak byś dorzucił whiskey,  to by z jedną reklamówka wyszedł.  

Ale to nie jest temat o piratach i kosztach życia, każdy wie ile wydaje.  

Czekam, aż kolega wyżej kupi 6950xt i się podzieli spostrzeżeniami na pw, ogólnie kibicuje tej karcie.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, novi napisał:

Czekam, aż kolega wyżej kupi 6950xt i się podzieli spostrzeżeniami na pw, ogólnie kibicuje tej karcie.  

Ponad 2letnia karta i ty czekasz na opinie ? :szczerbaty: Majac juz 6800XT wtf?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model ma około roku, co z tego że miałem jakiegoś platinuma 6800xt? 6950xt to pełen rdzeń, jestem ciekaw poboru po UV. 6800xt jest dla mnie jakimś punktem odniesienia, bo miałem w łapkach przez dobry rok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Send1N napisał:

Chce zachować komplet obecnych wiązek od zawiszy :E nowy komplet z 12vhpwr to koszt ponad 500zl, przerobienie obecnego (użycie tego co się nadaje to koszt 420zł) + dopłata za Ti i wychodzi dopłata ponad 1K na co sobie pozwolić nie mogę.

Tak to jest jak ktoś potrzebuje komputera na wystawę :E Poza tym 3x8pin n a 12vhpwr na zamówienie z zagranicy w oplocie kosztuje znacznie taniej.

• Haha 3
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co ciągnąć tematu dalej na koniec tylko napiszę że chodziło o cenę za cały komplet a sama przedłużka 12vhpwr u niego to jakieś 250pln tylko że zakup takiej która nie będzie pasowała idealnie do reszty (eps i 24pin) mija się z celem wtedy sobię mogę założyć równie dobrze adapter z pudełka :] dobranie odpowiedniego wzoru i kolorystyki jest ciężkie (on np już nie ma takich w ofercie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukanie problemów na siłę 8:E

• Thanks 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Fikołek napisał:

@Send1N czego się tłumaczysz, najwyżej do piekła pójdziesz :devil: 

PS. A ja z tobą 8:E

Ja też :E :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, novi napisał:

Ale to nie jest temat o piratach i kosztach życia, każdy wie ile wydaje.  

Też jestem w sumie ciekaw. Na portalach testowych gdzie sprawdza się wydajność kart pomija się zwykle RX 6950 XT. Najbardziej mnie ciekawi ile prądu zeżre, bo wg guru3D jest to nawet ponad 400w w peak'u bez UV.

Edytowane przez lukasz_cichon1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często jest tak że przy dobrej sztuce gpu zrobisz zegar jak na stock przy 100-150w mniejszym poborze bo i tak jest zbijany od temperatury i limitów mocy więc przy tego typu farelkach bym nawet nie sprawdzał tylko od razu robił UV po zamontowaniu karty :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, lukasz_cichon1 napisał:

Też jestem w sumie ciekaw. Na portalach testowych gdzie sprawdza się wydajność kart pomija się zwykle RX 6950 XT. Najbardziej mnie ciekawi ile prądu zeżre, bo wg guru3D jest to nawet ponad 400w w peak'u bez UV.

6950X domyślnie ma 350W, a lepsze modele być może więcej ale tego nie zweryfikowałem. Wiec jak najbardziej mogą być takie peaki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Send1N napisał:

Często jest tak że przy dobrej sztuce gpu zrobisz zegar jak na stock przy 100-150w mniejszym poborze bo i tak jest zbijany od temperatury i limitów mocy więc przy tego typu farelkach bym nawet nie sprawdzał tylko od razu robił UV po zamontowaniu karty :E 

Send1N nie odpisałeś mi w temacie 5800X3D gdzie Cie zacytowałem. Jak to tak

😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Referenta miałem i zwróciłem. Poluje na hellhound albo merc poniżej 4k z Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia krótkiego czasu zapewne, radeony zawsze lecą na pysk z cenami, a i waluta spada..

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi