Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Americanboy2 napisał:

Nie dodają, powołują się na infolinii na listę stąd

https://lp.x-kom.pl/a/amd-starfield/

Przejrzyj produkty ;) 

Skoro amd dopiero co zaktualizowało listę to chwilkę to potrwa zanim sklepy tez to zrobią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważam zakup 7900XTX od Sapphire (ze względu na wymiary, moja obecna obudowa pomieści kartę max 320mm),  i w związku z tym zastanawiam się czy warto dopłacać do wersji NITRO+? Pulse jest tańsze, dużych różnić w wydajności się spodziewać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zamówienia na devile w euro to poszła fala anulacji, raczej zdziwienia nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, zioloiso napisał:

Jeśli chodzi o zamówienia na devile w euro to poszła fala anulacji, raczej zdziwienia nie ma.

Komentarze są mieszane.
Część znowu dostała potwierdzenie o wysyłce.
Można powiedzieć - zakup na zasadzie chybił/trafił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Lameismyname napisał:

Komentarze są mieszane.

Ole Ole i RTV zwykle coś tam jednak wyślą, ale przesady. Jak dali cenę najniższą w Polsce to pewnie zainteresowanie było ogromne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dopiero dziś dodają sklepy info o Starfieldzie. W x-kom już jest info że dodają grę. Nie ma już red debila, i hellhounda, jest Pulse ale on nie ma recenzji, a w 7700XT słabo wypada ten cooler, więc w 7800xt będzie gorzej. No a wiadomo 7700xt się nie kupuje. Nitro jest ale za drogie, już lepiej brać 7900xt (w promce za ~3500 bywał) zamiast 7800xt nitro.

Tam gdzie włączają niskie ceny jest też info o gierce dodane.

Edytowane przez Melitarny
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga: Rozpoczynam wróżenie z kuli na dzień 7.09.2023.

1080_big.jpg

Z 7700XT będzie podobna historia co z 7900XT - na premierę bez sensu zakup, za blisko cenowo do wydajniejszego modelu, jednak jak AMD pozbędzie się konkurencji w postaci AMD (sic!) czyli wyprzeda zapasy porównywalnych wydajnościowo kart z serii 6xxx to 7700XT magicznym trafem potanieje powiększając dystans z 7800XT i stanie się królem mid-range. AMD strzeliło by sobie w kolano wypuszczając na premierę słabszą kartę która price-performance bije wszystko i pod znakiem zapytania stawia sens zakupu droższego modelu. Z resztą z tego co czytałem jeżeli chodzi o realne stany GPU na premierę, to padała proporcja 1:5 na korzyść 7800xt, więc o czymś to świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Godlike_(UT) napisał:

Rozważam zakup 7900XTX od Sapphire (ze względu na wymiary, moja obecna obudowa pomieści kartę max 320mm),  i w związku z tym zastanawiam się czy warto dopłacać do wersji NITRO+? Pulse jest tańsze, dużych różnić w wydajności się spodziewać?

W wydajności żadnej . Różnica w temperaturach  i poziomie hałasu . Czy duża nie wiem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7700XT musi stanieć do ~2000zł, idealnie w środek między 7600 ~1300zł, 7800XT ~2700zł. Tylko to zajmie dużo czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lameismyname napisał:

Komentarze są mieszane.

Podobno trolowanie, nikomu nic nie wysłali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, zioloiso napisał:

Podobno trolowanie, nikomu nic nie wysłali.

Hmm jeden z wiarygodnych użytkowników, który wziął na raty twierdzi, że mu wysłali.
Jednak masa jest komentarzy o anulacji.
Oczywiście pepperowa cebula się napaliła na najwyższą wersję w cenie najniższej.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Lameismyname napisał:

Hmm jeden z wiarygodnych użytkowników, który wziął na raty twierdzi, że mu wysłali.
Jednak masa jest komentarzy o anulacji.
Oczywiście pepperowa cebula się napaliła na najwyższą wersję w cenie najniższej.

Tak, ogólnie trzeba było się spodziewać że tak się stanie z tymi zamówieniami. Ciekawe czy euro dodaje grę do kart, bo mimo wszystko bym się skusił na 7800 XT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka wersja 7800 XT jest polecana? Zastanawiam się, czy brać wersję Nitro+ za 2800 zł czy może jednak zupełnie inny model wybrać. Nitro+ w testach techpowerup wypadł bardzo fajnie, ale też nie jestem zbyt dobry w odczytywaniu tych wszystkich tabel. Niby jest jeszcze za 3650 zł 7900 XT w KRSystem, ale tam chyba byłby problem z fakturą VAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Frex napisał:

KRSystem, ale tam chyba byłby problem z fakturą VAT.

No nie byłoby żadnego problemu. Składałem tam całe kompy do firmy i GPU też się kupowało.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, wrobel_krk napisał:

No nie byłoby żadnego problemu. Składałem tam całe kompy do firmy i GPU też się kupowało.

To może pomyliło mi się z innym sklepem, byłem pewien, że KRSystem wystawia fakturę VAT-marża. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, zioloiso napisał:

Ciekawe czy euro dodaje grę do kart, bo mimo wszystko bym się skusił na 7800 XT.

Dodaje. Ja tam się zastanawiam, czy opłacać tego Red Devila za te 2473 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
14 minut temu, Frex napisał:

Jaka wersja 7800 XT jest polecana? Zastanawiam się, czy brać wersję Nitro+ za 2800 zł czy może jednak zupełnie inny model wybrać. Nitro+ w testach techpowerup wypadł bardzo fajnie, ale też nie jestem zbyt dobry w odczytywaniu tych wszystkich tabel. Niby jest jeszcze za 3650 zł 7900 XT w KRSystem, ale tam chyba byłby problem z fakturą VAT.

Asus tuf i powercolor hellhound z tego co widzę po reckach są najciekawsze pod względem kultury pracy/temperatur. Szafir mimo większego coolera gorzej wypada, także bez szału. Ale to już zdążyli przyzwyczaić, bo przy rdna2 też w dupsko dostawali od powercolora.

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, Radio_Tirana napisał:

Dodaje. Ja tam się zastanawiam, czy opłacać tego Red Devila za te 2473 zł. 

Jak na chwilę obecną to jakiś cień szansy mają osoby co wzięły na raty.
Nie widziałem aby ktoś kto wziął za pobraniem albo opłacił zgłaszał, że mu nie anulowali.
Ale możesz spróbować, zawsze dostaniesz kupon na 50zł. Zawsze te 50 ziko urwiesz z następnej dostępnej karty.

1 minutę temu, Kelam napisał:

Asus tuf i powercolor hellhound z tego co widzę po reckach są najciekawsze pod względem kultury pracy/temperatur. 

HellHound od PowerColor zawsze był średnią półką, coś jak QICK od XFX. Red Devil na pewno jest lepszy, chyba, że jakaś anomalia się pojawiła.

Edytowane przez Lameismyname

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niekoniecznie. Hellhound też bardzo fajnie wypadał np w 6700xt. Ale do oc jak ktoś robi, to wiadomo, że więcej mięcha się przyda i wtedy red devil. Sam swojego dawnego red devila 6600xt miło wspominam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakoś się power color przyłożył to może być najlepsza wersja cena/wydajność:

cooler-performance-comparison-gpu.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kLT30zi.png

Nom. Można powiedzieć, że hellhound nawet rewelacyjnie wypada w 7800xt. Jak cenowo ktoś upoluje w dobrej cenie, to można śmiało brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Lameismyname napisał:

Nie widziałem aby ktoś kto wziął za pobraniem albo opłacił zgłaszał, że mu nie anulowali.

Wziąłem z płatnością zwykłym przelewem. O 12:27 zamówienie zatwierdzone i czekają na $$$$. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Lameismyname napisał:

Norma, przytulić top karcioszkę po błędzie cenowym każdy by chciał ;) Ale w przypadku tych dwóch kart trafienie na Hellhound w dobrej cenie sprawia, że nic więcej nie trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Radio_TiranaJak chcesz, to możesz brać. Jeżeli jakimś cudem ci wyślą. Imo taniej ten red devil nie będzie pewnie jakiś dłuższy czas. A jeszcze dolec do góry idzie. Tak czy siak, nie jest to jakaś okazja dekady, bo przecież bywały dobre wersje 6950xt do wyrwania za 2.8k, niemniej nie liczyłbym na jakieś radykalne obniżki cen 7800xt. Prędzej 7700xt pójdzie w dół. Potem na koniec gen, to wiadomo, ale poczekać będzie trzeba. Także jak widzisz mogłeś już sobie zostawić jak ja tufa 6800xt z promki morele z zeszłego roku i z bani. Poniżej 3k jeszcze wyrwałeś jak pamiętam:szczerbaty:.

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kelam napisał:

Także jak widzisz mogłeś już zobie zostawić jak ja tufa 6800xt z promki morele z zeszłego roku i z bani. Poniżej 3k jeszcze wyrwałeś jak pamiętam:szczerbaty:.

Aktualnie obudowę grzeje RTX 3080 10 GB kupiony za 1664 zł 8:E(funkiel nówka sztuka - leżak magazynowy).

Także ten Red Devil to raczej w formie ciekawostki, sprawdzenia możliwości OC czy wstawienia zdjęcia na Peppera, żeby ich jeszcze bardziej rozjuszyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi