Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał:

Ale już masz dowód w postaci video, więc to chyba załatwia sprawę. Jak się mylę to koledzy poprawią.

trudno to w sumie za dowód uznać bo nie wiadomo z jakiego komputera to ekran, no ale zawsze to coś

Godzinę temu, mimuszek napisał:

zmieniłem mu chyba w bios pci-e z auto na 3.0 i się uspokoiło

sprawdzę

Godzinę temu, galakty napisał:

kto tego nie przeżył ten się będzie nabijał z tych co mówią że nigdy więcej AMD ;) 

ja tak zawsze mówie a znowu się dałem... 😁

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbowałeś profilaktycznie inne wyjście/wejście wideo (lub zmienić monitor na TV) oraz kabel inny?

Takie mruganie może być jeszcze czasem od nieprawidłowych parametrów kabla wiec jeszcze to bym na wszelki wypadek wykluczył.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mimuszek napisał:

tak, tak, tylko wiesz, karta ma 12lat, 7850HD z wgranym biosem uefi, ma prawo się skończyć, wcześniej służyła dzielnie, nie było problemów. cóż poszła do szuflady, kupiłem mu po taniości 1660S, do minecrafta styknie..

a tu chłopak ma świeżynkę...

a okey, bo siedze w temacie NAVI i myslałem że nowa :E 

7850 mam w szufladzie jako zapas, robiłem tam nową pastę, termopady i OC, nawet śmigało ale zionęła ogniem jak smok bo turbina ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, galakty napisał:

Niestabilny rdzeń albo VRAM, jeśli reset do domyślnych ustawień nie pomagał, no to cóż... Klątwa Radeona, kto tego nie przeżył ten się będzie nabijał z tych co mówią że nigdy więcej AMD ;) 

Ja tam se czasem myślę, że niespecjalnie bym się obraził gdyby mój 6950xt padł, byłby pretekst do dorzucenia i kupienia czegoś innego :E To cóż jak mu przedłużyłem życie zmianą pasty na ptma :lol2:

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Markiz88 napisał:

a próbowałeś profilaktycznie inne wyjście/wejście wideo (lub zmienić monitor na TV) oraz kabel inny?

Tak to faktycznie jsko pierwsze przychodziło do głowy i na dwóch kablach i dwóch monitorach i z różnych wyjść na karcie jest tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pozostaje ci reklamacja z opisem czynności jakie sam wykonałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, GaryWawrzon napisał:

trudno to w sumie za dowód uznać bo nie wiadomo z jakiego komputera to ekran, no ale zawsze to coś

Moim zdaniem to jest wystarczający dowód. Zamieść w opisie reklamacji problem i video, bo Ci fachowcy serwisanci zrobią tak jak to już koledzy wyżej opisywali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś jest mój szczęśliwy dzień. Po wielu dniach oczekiwania sprawa reklamowanej 7900 XTX dobiegła końca. Nie wiem co stało się z moim byłym egzemplarzem, ale otrzymałem nową, fabrycznie zapakowaną i nieotwieraną kartę.😀

Numer seryjny jest zupełnie inny.😊

Podziękowania dla sklepu.

Karta czeka na nowego właściciela. Jeśli ktoś będzie chętny, to proszę pisać na priva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Monaro napisał:

Dziś jest mój szczęśliwy dzień. Po wielu dniach oczekiwania sprawa reklamowanej 7900 XTX dobiegła końca. Nie wiem co stało się z moim byłym egzemplarzem, ale otrzymałem nową, fabrycznie zapakowaną i nieotwieraną kartę.😀

Numer seryjny jest zupełnie inny.😊

Podziękowania dla sklepu.

Karta czeka na nowego właściciela. Jeśli ktoś będzie chętny, to proszę pisać na priva.

A tak z ciekawości to co się działo z poprzednią że reklamowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta przestała działać. Temperatura hot spot była za wysoka. Wcześniej tak nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem rano...pierwsze czym mnie komp po restarcie przywitał to bsod 8:E Ale już później się uspokoił :rotfl:

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien że z powodu tych sterów? Nie ma nowych gier aaaa to i tak niczego nie wnoszą majowe są ok więc czekam pod stery stalkera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli nie widziałem bsoda na tej platformie (złożona we wrześniu 23) i nagle po zainstalowaniu sterów wywaliło, to raczej przez to :D Choć to była jednorazowa akcja i spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie przeszło bez problemów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam.Po zainstalowaniu nowych sterownikow 24.6.1 mam problemy z odtwarzaczem filmow firmy Mirilis (Splash) oraz Forza 5 ktora to calkiem odmowila posluszenstwa i nie chce sie uruchomic to znaczy sama gra uruchamia sie do ustawien i po nich juz pokazuje tylko ekran wczytywania oraz pokazuja sie nasze statystyki wraz z samochodami i tak w kolko.Gra niby sie wczytuje ale nie rusza.Nawet zmiana na wczesniejsze 24.5.1 ktore tez mi namieszaly z zapisami ustawien w Forza 5 nic nie daje.Natomiast odtwarzacz filmow wyswietla artefakty w postaci czarnych kwadratow na tyle duzo ze nie idzie z niego korzystac.Inne dzialaja dobrze.Oczywiscie zmieniajac sterowniki korzystalem z DDU:E

Edytowane przez militarny78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Forzy to po zmianie sterowników Forza zawsze długo kompiluje shadery. U mnie zawsze tak jest. Daj jej dłuższą chwilę niech sobie to przemieli wszystko. Co do odtwarzacza to niestety nie wiem. Generalnie sporo osób narzeka na 24.6.1. No chyba że coś z kartą się stało i stąd takie zawiłości. Sprawdź jeszcze może jak inne gry się zachowują albo zapuść jakieś benchmarki typu 3dmark albo Superposition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reszta gier ok tylko lekki spadek wydajnosci np w WOT  dobre 50 fps mniej no i czesto szarpie jak jedziesz czolgiem .Raczej to wina sterow bo karta nie mogla sie sypnac ma za chlodno rdzen max do 58 stopni a ramy max 72.Zmiana na wczesniejsze pomaga i jest tak jak wczesniej lecz Forza5 juz nie chce dzialac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj zrobić weryfikację plików Forzy na Steamie. Może coś tam się posypało przy okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie w tym problem ze ja mam Forze z Microsoft Store i weryfikacja plikow nic nie daje bo instaluje wtedy gre od nowa.Tak samo jest z aktualizacja odinstalowuje mi gre i musze instalowac na nowo juz z updatem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie ile czasu ma autoryzowany serwis producenta(sapphire) na odpowiedź w sprawie reklamacji karty graficznej wysłany przez x-kom? Złożyłem wniosek 3 czerwca, rozpatrywanie rozpoczęło się 5 i od tamtej pory zero informacji w sprawie karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 dni – od dnia otrzymania, to ogólny termin, w którym przedsiębiorca powinien rozpatrzeć reklamację, jeżeli tego nie zrobi przyjmuje się, że uznał ją za zasadną.

Możesz się dopytywać o status tej reklamacji zapewne trafiła na serwis zewnętrzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam fakt że po ponad 40 dniach nie dostał nawet żadnego info to jest cyrk, ostatnio jak reklamowałem kartę to było X lat temu (GTX 570) czekałem 56 dni ale to był okres między świętami bożego narodzenia i tak sobie tłumaczyłem na siłę że może przez to :E jak widać wiele się nie zmieniło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi