Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To kumplowi się teraz fartnęło...zapadła decyzja, że dostaje nowego 7900xtx, przyszedł po zwrocie zamiast nówka. Ale stwierdził, że spróbuje ponegocjować z ceną i jeśli nie będą chcieć się dogadać to go zwraca...urwał ich (media expert) na 2800zł :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jedynie co otrzymałem na maila to:

Dzień dobry,

Zlecenie RMA/XK/PL/xx/xx/xx zmieniło status na Wysłano do Autoryzowanego Serwisu Producenta.
Jeżeli masz pytania odnośnie tego zgłoszenia, zadzwoń do nas 34 377 00 30 lub napisz wiadomość serwis@x-kom.pl

I taka informacja przyszła mi 7 czerwca

+

Dzwoniłem na infolinię i chciałem osobiście skontaktować się z serwisem to otrzymałem takie info zwrotne:

Dzień dobry,

niestety nie możemy podać Panu bezpośrednich danych do kontaktu z serwisem producenta, gdyż reklamacja odbywa się drogą dystrybucyjną.

Potwierdzam natomiast, iż wysłaliśmy do autoryzowanego serwisu producenta ponaglenie i prosimy o cierpliwość.

Wrócimy z informacją odnośnie statusu po otrzymaniu informacji zwrotnej z serwisu. 

Edytowane przez Wilson.vin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z punktu widzenia prawnego nie mogą się teraz wykręcić od naprawy lub wymiany. Jeśli w ciągu 30 dni nie uznali reklamacji to muszą coś z kartą zrobić. Wiadomo będą próbowali kręcić ale tutaj trzeba dopytać osoby znającej prawa jak teraz należy z nimi postępować.

W przypadku postępowania gwarancyjnego problem jest to że nie ma wyznaczonego terminu na naprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24.7.1 wpadły właśnie na amd.com ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizujecie stery przez adrenalin czy zawsze uinstall przez ddu i na świeżo nowe ze strony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja siedzę od października na radku, i stery aktualizowałem przez adrenaline i to bodajże w styczniu lub lutym. Póki wszystko działa to olewam updejty, ale czy najpierw usuwasz przez ddu to raczej to nie powinno mieć wpływu przy tym samym producencie. Jeszcze pewnie koledzy konkretniej odpowiedzą na Twoje pytanie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie wywalam nigdy starych sterowników, ot przy instalacji nowych zaznaczam zawsze "przywracanie ustawień fabrycznych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja zawsze wywalam > czyszczę ddu w awaryjnym i dopiero instaluje na czysto (taki nawyk :E), zmieniam co drugą wersję.

Edytowane przez Send1N
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś najnowsze sterowniki? Ja cały czas siedzę na 24.2.1, a są już 24.7.1, trochę pominąłem :E przy aktualnych sterownikach jedynie czasami wywali przy Warzone ale rzadko się to zdarza więc cały czas siedziałem na tych, a kompa po czasie przestało mi w ogóle wywalać na pulpicie (miałem freezy systemu przy niskim obciążeniu i myślę, że była to kwestia sterowników) dlatego siedzę cały czas na tych starych. Śmiesznie naprawdę, że te freezy systemu same się naprawiły ale podejrzewam, że przy instalacji nowych sterowników problem by powrócił na jakiś czas bo pamiętam, że na poprzednich sterach już nie miałem też problemu i później po instalacji nowszych od pierwszego dnia znowu zaczął się wieszać system czasami :E dobrze, że po czasie się samo naprawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja klikam po prostu pobierz w adrenaline i bez zadnego cudowania od lat nie mialem zadnego problemu (z takim szczesciem powinienem chyba w losowe gry za kase grac). ale tez nie indstaluje odrazu, teraz mam jescze 24.3.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy da się renderować grę na RTX z DLSS FrameGen a monitor podpiąć pod Radeona i używać FMF do generowania klatek z generowanych klatek :E 240 fps z 60 fps, takie cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

poza konkursem, słyszeliście że zwinął się dość popularny również tu na forum sklep  " e-antur"

chyba sporo ludków tutaj ma od nich głownie grafiki...

ja jestem w szoku, jeszcze dosłownie kilkanaście dni temu ktoś wrzucał okazje od nich...

po raz kolejny się okazuje, że jednak warto kupić u  " dużego "  ten mały też ma obowiązek wywiązać się z rękojmi, tylko co z tego.. eh

Edytowane przez mimuszek
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O proszę, kupiłem u nich kiedyś 7800XT nitro+, ale był taki gruz że miał 110* na hotspocie i musiałem oddać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak miałem z xtreem, kupiłem rtx 2060 a byli na rynku 9 lat i po 5 miesiącach od zakupu padli :] sprzedałem szybko kartę żeby jak najwięcej za nią dostać jak była jeszcze w miarę nowa + dodałem dowód zakupu ze sklepu, ciekawe czy koleś się skumał że sklepu już nie ma :E 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.07.2024 o 16:27, mimuszek napisał:

poza konkursem, słyszeliście że zwinął się dość popularny również tu na forum sklep  " e-antur"

Dobre ceny mieli...zawsze zauważalnie taniej niż "duzi".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi mili czy dziala komus Fluid Motion frames 2 w Battlefield 2042? Chciałem sprawdzić jak to śmiga w grze multi (bo w singlowych grach jak dla mnie zero różnicy wzgledem 1, jak lag był tak jest taki sam mimo, że odczyty pokazują 10-15ms a nie 30-50ms) ale niestety po włączeniu tego mam w BF jakieś 3fps, zwiechę, 5 sekund 60fps+ i znowu taki loop :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@MJRegul - generator klatek w grach e-sportowych nie ma sensu, jutro z ciekawości sprawdzę czy u mnie będzie to działać w BF5. W grach jak Wiedźmin, Cyberpunk czy Assasin Creed działa, różnicę spoko widać gdy robię w CP locka na 45 fps(riva) a z generatorem jest 90 fps i robi się on/off FG. 

@Edit 

Denerwuje mnie, że wskaźniki od amd działają tylko po instalacji sterownika i po restarcie PC jest już tylko N/D... 

Jak to dopracują to się przyda gdyby grafika nie domagała, aktualnie szału nie ma, ale bym używał jakbym miał grać w 50 FPS w/w gry.

W BF5 działa też, ale nie ma co się czarować lag jest 🙈

Edytowane przez ZiOLONwE
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie mam odnosnie malego upgradu sprzetu. Mam 7700x i Radeon 7800xt i mysle nad zmiana jednego z tych podzespolow. Monitor 1440p. Albo zmiana procka na 7800x3d albo grafika na 7900xt xtx. Co lepiej wyjdzie ?

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy od gier w które grasz, ale ogólnie większego boosta da zmiana GPU.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sensej0s ten procek jest na tyle wydajny że lepiej w grafikę zainwestować 7700xt to tak średnio pod 1440p obecnie :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafike mam 7800xt a procka 7700x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na twoim miejscu wymienił grafikę, tylko, żebyś zobaczył jakąś konkretną różnicę po przejściu z 7800 XT to rzeczywiście trzeba celować w 7900XTX albo 4080.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, sensej0s napisał:

Grafike mam 7800xt a procka 7700x.

Sory zle przeczytałem, z 7800xt na pokładzie nie wytrzymasz do nowych serii kart? :] kilka suwaków w dół i z bani, a tak to będziesz się pakował w 2 letnie karty w przypadku 7900xtx czy 4080

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja poczekam. Jedynie moze procka zmienie po dzisiejszej recenzji nowej generacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi