Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie on w 1440p jeszcze sobie sensownie radzi, także też bym poczekał...zresztą sam tak robię z troszkę szybszym 6950xt (gram w 3440x1440).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Grać na 7700x  /  7800xt ile wlezie i dopiero 3-4  miesiące po premierze nowych kart (choroby wieku dziecięcego) zakupić. To, co masz, to dobre solidne połączenie w 1440p. Czekamy wszyscy na testy nowych gpu jak i ceny 😆 Pytanie jeszcze czy jesteś wyznawcą 🟩 czy 🟥 czy raczej myślącym konsumentem, kierującym się zdrowym rozsądkiem. Nawet jeśli, zakładając, ze na jesień nie było by ŻADNYCH premier gpu (nV/amd) to raczej bym został na tym co posiadasz. I grał do czasu jak zaczniesz się irytować w nowych grach jakimiś drastycznymi spadkami np. poniżej 65 kl. Każdy  inaczej ma  ten "próg bólu" odczuwany.

Edytowane przez chreasy
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myslicie, ze kupno nowego 4090 za 6500 sie oplaca czy faktycznie lepiej czekac na nowa generacje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie, ponieważ ja obstawiam 🤩 że kupisz w cenie 6700-7100 rtx 5080 który bedzie wydajniejszy od rtx 4090. Patrząc na 3090 a 4080 Bez sensu. Poczekaj lepiej na nowe gpu. "Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są  słodsze" 👍

3BUQTn5dZgQi7zL8Xs4WUL-1200-80.png.webp

Edytowane przez chreasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mi 6950xt zdycha...kiedyś pisałem że łapie restarty w grach, ale po instalacji sterownika niby się uspokoiło. No i dziś od nowa, cyberek szybko weryfikował bo od razu restart kompa, do tego po którymś z rzędu restarcie sterownik mnie przywitał info, że nie ma sprzętu graficznego spełniającego minimalne wymagania. Na razie wrzuciłem 7800xt z kompa syna i śmiga...mój 6950xt u niego się wywrócił na pierwszej grze którą odpalił.

Co ciekawe można orać syntetykami i się nie wywali...a taki ets2 mało co obciążający zablokowany na 60fps wywali, cyberek nawet do menu nie wejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ci oddadzą kasę na RMA jak zdycha, będzie akurat na coś mocniejszego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłoszenie poszło..czekam na info ze sklepu i odsyłam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakim sklepie kupowałeś kartę i kiedy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się chyba starzeje. Już od kilku dni mam obudowę z szybą a dopiero teraz naszło mnie aby sprawdzić jak to wygląda z odpalonymi ledami na karcie i już od ponad pół godziny gapię się na działanie efektu "audio visualization" :E Słabo to rozwiązali bo działa to jak słupki od poziomu natężenia audio. Im głośniej muzyka leci tym więcej ledów się zapala. Aż mi się zamarzyła karta z takim dowalonym trybem dyskotekowym 8:E 

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, ShaDow_Pro napisał:

A w jakim sklepie kupowałeś kartę i kiedy? 

Sferis w czerwcu 2023.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tam lapka córce to nie przyjęli na gwarancji dopiero serwis lenovo bezpośrednio odebrał i naprawili. Już tam nie kupuję nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, krzysiak napisał:

Sferis w czerwcu 2023.

To nie aż tak dawno, szybko coś się zaczęło dziać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ShaDow_ProDokładnie te same objawy przy tym samym modelu miał kumpel rok temu, tyle że on praktycznie od wyjęcia z pudełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też Asrock? Kumpel ma 6950XT od XFX od lipca 2023 i na razie mu działa dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, asrock phantom gaming.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, krzysiak napisał:

Chyba mi 6950xt zdycha...kiedyś pisałem że łapie restarty w grach, ale po instalacji sterownika niby się uspokoiło. No i dziś od nowa, cyberek szybko weryfikował bo od razu restart kompa, do tego po którymś z rzędu restarcie sterownik mnie przywitał info, że nie ma sprzętu graficznego spełniającego minimalne wymagania. Na razie wrzuciłem 7800xt z kompa syna i śmiga...mój 6950xt u niego się wywrócił na pierwszej grze którą odpalił.

Niech jej ziemia lekką będzie 8:E Kiedyś myślałem, że Vega 64 padła, miała kod 43 na przełączniku PCIe. Potem ożyła i działa do dnia dzisiejszego. Ale Twoja 6950 XT raczej trupek, choć gwarancja zrobi swoje ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic, karta zgłoszona przez formularz, czekam na odpowiedź sklepu i trzeba będzie wysłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymamy kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy tj. zwrot kasy albo przynajmniej wymiana na RX 7900 XT. 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, ShaDow_Pro napisał:

Też Asrock? Kumpel ma 6950XT od XFX od lipca 2023 i na razie mu działa dobrze.

Mówisz o mnie? :E "u mnie działa" 😎

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, gta100 napisał:

Kupiłem tam lapka córce to nie przyjęli na gwarancji dopiero serwis lenovo bezpośrednio odebrał i naprawili. Już tam nie kupuję nic.

No śpieszyć to się nie śpieszą z przyjęciem zgłoszenia...zaraz będzie 24h i cisza :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Send1N napisał:

Mówisz o mnie? :E "u mnie działa" 😎

Ty to kolega z forum:P a kumpel jeszcze z czasów podstawówki ma dokładnie taką samą kartę jak Ty.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat wróciłem z roboty i mówię sobie "sprawdzę czy chodzi"...wszystko śmiga jakby nigdy nic, nie wywala niczego przy czym wczoraj się poddawała w kilka sekund :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do nich będzie szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz napiecia na zasilaczu czy trzymaja na kadej lini ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Phoenix.jutro dla pewności sprawdzę, choć musiałby być ciekawy zbieg okoliczności gdyby akurat jednego dnia w obu kompach zasilacze nie "podawały" :D

15 minut temu, gta100 napisał:

Zadzwoń do nich będzie szybciej.

Teraz to mi w sumie nie zależy na czasie bo karta zaczęła działać :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi