Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zwróciłem uwagi, że promocja jest tylko do 23.59 i przegapiłem niestety. A jeszcze mam pytanie, czy rx 7800 xt speedster merc jest dobrym modelem tej karty? Chciałbym wybrać jak najlepiej, ponieważ podejrzewam, że karta zostanie ze mną na jakieś 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj 7900GRE w takiej cenie.2500-2600 są najtańsze modele, co do ich jakości się nie wypowiem, ale mam 7800xt Challenger czyli najtanszy model i jestem zadowolony 🙂

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź, niestety gre 7900 są już poza moim zasięgiem, już 7800 przekracza moj budżet, dlatego tak bardzo chcę wybrać najlepszy model. Najgorsze jest to, że jest tak dużo opinii na ten temat, że już zgłupiałem. Chcialem tego marca, to czytam, ze piszczące cewki, gigabyte niby jest głośny i grzeje się na hotspocie, asus tuf za drogi, sapphire nitro też już poza budżetem (2400zł). No nic, pozostaje mi polować na jakieś promocje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 godzin temu, BalorII napisał:

Dziękuję za odpowiedź, niestety gre 7900 są już poza moim zasięgiem, już 7800 przekracza moj budżet, dlatego tak bardzo chcę wybrać najlepszy model. Najgorsze jest to, że jest tak dużo opinii na ten temat, że już zgłupiałem. Chcialem tego marca, to czytam, ze piszczące cewki, gigabyte niby jest głośny i grzeje się na hotspocie, asus tuf za drogi, sapphire nitro też już poza budżetem (2400zł). No nic, pozostaje mi polować na jakieś promocje.

Wiesz co, możesz wziąć najlepszy model a będzie gorszy od budżetówki... To reguły i zasady nie ma 🙂 ale zrób jak uważasz.

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i 6950xt odkąd go zgłosiłem na rma chodzi jak złoto... anulowanem zgłoszenie dziś z informacją że jeśli problem wróci to zgłoszę jeszcze raz. Ciekawe czy zacznie się sypać 😆😂

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest złośliwość rzeczy martwych... Kiedyś kupiłem chyba mp3 i nie idzie włączyć, posiedziałem z godzinę próbując różnych sposobów, i nic, więc idę do sklepu, podchodzę do kasy, mówię że nie działa, babka wyjęła z pudełka i patrzy na mnie głupio i mówi jak nie działa jak działa... i rzeczywiście działa...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu autentycznie przez cały dzień karta się wysypywała na każdej grze, poszła podmiana i w drugim kompie to samo, natomiast 7800xt młodego na obu śmigał. Zgłosiłem wieczorem, wyłączyłem kompa, na drugi dzień włączam i działa...no i tak do dziś :E 

Może faktycznie w międzyczasie komp zaciągnął jakąś aktualizację :lol2: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jakieś zabrudzenie na złączu :). Często oglądam na YT kanał NorthWestRepair i miał już kilkakrotnie taki przypadek, że lekko zasyfione złącze powodowało problemy z kartą. Gość czyści złącze IPA a potem smaruje jakimś takim specjalnym smarem. Po tym zabiegu karty działały normalnie.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mnie trochę zmyliło, iż w kompie młodego dokładnie te same objawy były...odpał gry, zacięcie obrazu, rozjechany po monitorze bsod i restart :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, krzysiak napisał:

Może faktycznie w międzyczasie komp zaciągnął jakąś aktualizację :lol2: 

Tak to jest jak ma się włączony win update, nie masz kontroli nad tym co się dzieje w tle :E ja to mam wszystko wywalone permanentnie razem z defenderem ;) a tak swoją drogą to wątpie aby jakaś aktualizacja takie cyrki zrobiła.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po tygodniu spokoju znów restarty w grach...asekuracyjnie zrobiłem format i na świeżym systemie to samo, jutro jeszcze dla pewności przełożę do kompa młodego i zobaczę co pokaże.

Najlepsze to, że mogę nią orać syntetykami na PL + 20% i się nie wywali, a robi to w grach przy niekoniecznie pełnym cugu.

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może sypie się przy skokach napięcia i taktów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam właśnie takie podejrzenia że ona się sypie na jakiś stanach pośrednich.

Od godziny leci heaven przy zegarze 2660, poborze 350W, GPU 80, HS 95 i nie wywalił, a taki ETS 2 ledwie obciążający i reset po chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To takie coś na 99% rma nie przejdzie, chyba że podlega jeszcze pod rękojmie to jest szansa, na serwisie puszczą furmana przejdzie i odeślą z notką że nie stwierdzono usterki :/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@krzysiak w OCCT da się ustawić poziom obciążenia GPU, zobacz sobie na 30/50/70% kiedy wywala i z takim info możesz słać na RMA. Tylko wszystkie ustawienia daj stock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Send1Npodlega pod rękojmię...wiem właśnie, że z takimi objawami może być ciężko, bo furman może lecieć godzinami i nie wywali.

@Vexisdziś będę właśnie próbował znaleźć "punkt" w którym zawsze wywala.

Przed chwilą nawet znajomym komunikatem mnie winda przywitała.

Clipboard01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie z grania mam tyle :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z tymi Asrockami to nie było czasami dramy,że padają coś za szybko tak mi coś świta:hmm: może coś pomyliłem.....?

Na reddit są tematy z objawami jak tu więc karta dead

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi