Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilacz przyszedł nowy, nie wyglądał na serwisowany. 

Natomiast chcę zaznaczyć, że doszukiwanie się korelacji typu outlet, więc może być walnięty jest błędne ponieważ 7900 GRE też był z outletu i działał w 100% poprawnie. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oczywiście się mylisz - powodów że coś jest w outlecie może byc wiele - od tego że ktoś tylko odpałował grafę (czyli ten przypadek z 7900gre) do ciężkiego serwisu gdzie ktoś grzebał na PCB czy chłodzeniu .. 

Widzieliśmy już wiele z kumplami po zakupach około 50-60 Gpu z outletu .. 

Edytowane przez Yedi
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Radio_Tirana napisał:

doszukiwanie się korelacji typu outlet, więc może być walnięty jest błędne ponieważ 7900 GRE też był z outletu i działał w 100% poprawnie.

No tak, bo jak jedna rzecz z outletu była dobra to każda będzie XDDDDD

Wyżej już wyjaśnił, a zanim odpowiesz że sklep przecież sprawdził, a co sprawdził? Czy działa w każdych warunkach i długich sesjach? Czy po prostu odpala PC, benchmark przechodzi i na aukcję? O ile w ogóle to zrobili :D 

• Haha 3
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie ma sensu z tobą dyskutować @galakty

Od lat kupuję nie tylko karty graficzne z outletu, więc powtórzę - to że ktoś dany sprzęt zwrócił, nie znaczy z automatu że jest walnięty. Czasami komuś cewki piszczą za mocno i tyle wystarczy. Albo trafiła się lepsza okazja. 

18 minut temu, Yedi napisał:

Widzieliśmy już wiele z kumplami po zakupach około 50-60 Gpu z outletu .. 

Proszę pozdrowić kumpli z discorda ode mnie 👋 Ostatnio coś słabo jest w Euro RTV AGD w temacie oferty outletowej, ale może się coś trafi jeszcze do końca roku. Trzeba obserwować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Radio_Tirana napisał:

Od lat kupuję nie tylko karty graficzne z outletu, więc powtórzę - to że ktoś dany sprzęt zwrócił, nie znaczy z automatu że jest walnięty. Czasami komuś cewki piszczą za mocno i tyle wystarczy. Albo trafiła się lepsza okazja. 

Nie wierzę...

Ty naprawdę nie zakładasz opcji, że MOŻE być walnięty? 99% nie będzie, a 1% będzie i co? 

Też kupowałem outlety ale zawsze biorę pod uwagę że dostanę wadliwy produkt. Zresztą NOWY też może być wadliwy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, galakty napisał:

99% nie będzie, a 1% będzie i co? 

I wtedy pakujesz to z powrotem, nie szarpiesz się z tym, nie wyszukujesz na internecie poradników od Hindusów bo to nie ma sensu. Odsyłasz w terminie 14 dni i czekasz na zwrot kasy. 

W każdym razie mam takie szczęście, że za każdym razem jak próbuję dać szansę RDNA 3 to coś idzie nie tak. Przy RDNA 2 takich cyrków nie miałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Radio_Tirana napisał:

Natomiast 7600 XT potrafił po uruchomieniu komputera wyświetlać obraz tylko na połowie monitora. Jak nie zresetowałem PC od razu to jeszcze fioletowa mozaika się pojawiała 8:E

To chyba nie do końca wina karty...bo gdy diagnozowałem swój sprzęt i włożyłem 7800xt syna do niego, to miał takie objawy...ale nie od początku, tylko dopiero wtedy gdy poruszałem kablami :E Ten sam 7800xt nigdy nie zrobił tego w kompie w którym siedzi, jak i nie zrobił tego po wywaleniu przedłużek do zasilacza z mojego kompa. Zresztą po ich wywaleniu nagle i 6950xt (resetujący kompa podczas grania) się "naprawił" :E 

W dniu 19.08.2024 o 10:26, krzysiak napisał:

Jest jakiś trop...poruszyłem z tyłu kablami i z 7800xt też dziwne akcje wskoczyły. Także zaraz wylatują przedłużki i będę patrzył co dalej.

Teraz znów po wywaleniu przedłużek na 7800xt włącza się tak (czasem jest czarno białe, czasem całe białe, różnie), dopiero reset i normalnie :E

img-20240819-110010440-hdr-ae.jpg

Nawet w tym temacie wrzucałem w sierpniu :E 

edit

zapomniałem że jednak jeszcze świrował po wywaleniu przedłużek, ale jeszcze raz wtedy wypiąłem i wpiąłem kable i się uspokoił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, krzysiak napisał:

To chyba nie do końca wina karty...bo gdy diagnozowałem swój sprzęt i włożyłem 7800xt syna do niego, to miał takie objawy...ale nie od początku, tylko dopiero wtedy gdy poruszałem kablami :E Ten sam 7800xt nigdy nie zrobił tego w kompie w którym siedzi, jak i nie zrobił tego po wywaleniu przedłużek do zasilacza z mojego kompa. Zresztą po ich wywaleniu nagle i 6950xt (resetujący kompa podczas grania) się "naprawił" :E 

W it najczęstszą przyczyną problemów raczej jest sam użytkownik a nie sprzęt :D Tak samo sprzęt który przewinął się przez kilkanaście rąk nie zawsze kompetetnych jest w gruncie rzeczy narażony na usterki... jak nawet fabryczne nówki potrafia być nie zawsze w pełni sprawne to taki outlet to wylegarnia kłopotów...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dlatego grzecznie zapytałem tu kolegi jak wygląda jego konfig :)

Ostatni odpał jaki miałem ktory wywołał u mnie prawie zawał serca z outletu był zakup 7900GRE gdzie winny był .. kabel DP który sobie od tak padł .. ale tak bardziej specyficznie .. Wywalał się tylko w 3D :)

I przypomnieliście mi główny powód zwrotu .. cewki .. Niemniej jednak efekt widoczny (a raczej słyszalny) co raz rzadziej :) Głównie w Radeonach .. 

Edytowane przez Yedi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Radio_Tirana napisał:

Proszę pozdrowić kumpli z discorda ode mnie 👋 Ostatnio coś słabo jest w Euro RTV AGD w temacie oferty outletowej, ale może się coś trafi jeszcze do końca roku. Trzeba obserwować. 

Pozdrowię !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, marioking napisał:

Ja tam nie rozumiem tego ciągłego piętnowania AMD, że nvidia ma lepsze stery... uzywam rx od jakiegoś roku, nie pamietam żebym miał jakiegoś bluescrena czy crasha gry czy coś w tym stylu

Ja to samo, używam od czerwca zeszłego i jestem zadowolony, w dodatku po update hunta do najnowszego CE wszyscy mają problemy na kartach NV :E ja na radku nie mam żadnych już nie wspominając o tym że trzyma mi lepsze klatki po uv (210-220W) niż ludziom na 4090 🤣 i tylko powtarzam żartobliwie znajomym "trzeba było kupić radeona" 🙃

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zaraz drugi rok na 6800xt, wcześniej od dnia premiery 6600xt. Wspominałem o tym kilka razy - tylko raz miałem realne problemy na samym początku z 6600xt, które się magicznie rozwiązały po zrezygnowaniu z afterburnera;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po zapowiedziach ps5 pro można odetchnąć, raczej sony zbyt dużo rdna4 nie zamówi  :P Bo według analityków nowe chipy miały w pierwszej kolejności zaspokoic potrzeby sony... 

To jączenie i krytykowanie że Rx8000, że maja być na gddr6 a nie 6x własnie chyba ta nowa wersja 4070 pozbawia sensu... strata w porywach 2% względem  gddr6x... oczywiscie AMD ma to nam niby zrekompensowac niższa cena... NVIDI za to sprzedaje w tej samej cenie, good luck green fanboy :D

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Napisałem do gościa, zobaczymy, co odpisze :) 

A swoją drogą - nowe przecieki na temat RDNA5. Jeśli okazały by się prawdą, to też będzie 600W+ :E 

Edytowane przez Crypt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co to nie wiadomo nic o RDNA4,a tuj uz wiadomo o next gen RDNA5, takie tabelki to moze kazdy wymyslec na poczekaniu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
3 godziny temu, Pentium D napisał:

Ktoś jest chyba mocno zdesperowany. 

https://allegrolokalnie.pl/oferta/amd-rx7800xt-16gb

Gdyby to było w wawie to sam bym podjechał i zobaczył i może za darmo wymienił 6700 xt. 

To juz troche wisi... wiec nie nastawiałbym sie na legit... chyba że każdy stwierdza że jakiś scam i omija ;D Bo nawet za 1500+ to byłaby okazja...

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marioking albo wisi jedna a tak naprawdę ma tego kilka sztuk bo zwędzone jak zgrzewki z palety spod żabki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym bardziej głupio... bo cieżko racjonalnie obronić zakup w tej cenie, a za paserstwo to grozi wiezienie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na gwarancji producenta zapewne :E

Edytowane przez Killer85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o ostatnią wersję sterownika preview, doświadczyłem dziwnym problemów z windowsem. Co drugi uruchomienie komputera nie pokazywał się ekran logowania, tylko tapeta z tłem i czasem jak się zalogowałem to nie wystartowały wszystkie aplikacje przy uruchomieniu i windows miał downa, nic nie dało się zrobić. Jeśli już uruchomił się sterownik w tle to było ok. Wróciłem do oficjalnej wersji i nie ma problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pentium D Finalnie gość nawet nie odpisał. Moim zdaniem to zwykły scam, nic więcej. A miałem się na wycieczkę na moto wybrać, godzinka do gościa, ładna pogoda, a tak lipa :/

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takich wątpliwych okazji lepiej unikać, a skoro mamy wysyp promek na rx7800 po 2000 to ciekawie sie zapowiada, do ilu jeszcze spadna w niedługim czasie... ja liczę na 1800, wtedy nie czekam na rx8800 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, marioking napisał:

ja liczę na 1800, wtedy nie czekam na rx8800

Mogę waćpanowi odstąpić Asusa Dual 7800 XT za 1740 zł. Anuluję zamówienie i wtedy go sobie złapiesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi