Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
[Reklama][MTA] Polski Serwer Transportu
dodany przez
kruk453, w Inne klany
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne aktualnie
-
Tematy
-
Odpowiedzi
-
Cześć, do mojego domu mam dostarczony Internet po kablu światłowodowym, połączenie kablowe jest podpięte do Modemu mojego ISP Providera, zaś modem jest podłączony kablem do Routera WiFi TP-Link Be230 i rozprowadza internet po całym domu. Moim celem jest użycie funkcjonalności Routera jakim jest VPN Client, żeby nie musieć na każdym urządzeniu w domu instalować aplikacji do obsługi vpn. Do tego próbuje użyć usługi Nord VPN (wykupiłem ich usługę na rok). Wklepując wszystkie potrzebne rzeczy typu username i password oraz plik .ovpn udaje mi się doprowadzić do stanu Connected z serverem NordVPN, ale jest problem, że nie mogę nic zrobić, ani przeglądać strony internetowe, ani pingować różne hosty - testowałem na różnych urządzeniach, laptopach, telefonach. Totalnie jak by połączenie było ucinane mimo, że w Routerze widzę ustawione połączeniem z ich Serverem VPN. Dokonałem eksperymentu i podpiąłem się analogicznie do innego Servera VPN, który jest darmowy i działa - mogę przeglądać strony internetowe, ale działa to bardzo wolno - no bo darmowe. Dyskutowałem z supportem NordVPN i finalnie powiedzieli mi, że nie są w stanie mi pomóc. Ręce mi opadły. Czy ja mam rezygnować z ich usług czy z moją konfiguracją Routera jest nie tak? Jeśli działa mi połączenie Routera z darmowym Serverem VPN to czemu nie działa z serverem NordVPN? Sprawdzałem różne servery NordVPN i na prawdę, przy każdym jest ta sama sytuacja. na załączonym screenie cały czas widnieje prędkość pobierania 0 Kbps. Macie jakieś pomysły co powinienem z tym zrobić?
-
rdzo dziękuję za diagnozę Panie Doktorze. Ile sie należy?
-
Co potrafili? Artykuł z września 2024 trzy lata po wprowadzeniu rdzeni P i E a wirtualizatory nadal się wysypują jak przepełnione śmietniki. https://beitadmin.pl/proxmox-aktualizacja-mikrokodu-rdzeni-procesorow-intel-p-i-e/ Gry zaś ignorują słabe rdzenie E a juz szczególnie jak maja duzo wątków (bo HT). To po co komu? Wniosek: Jeśli robisz dużo wątków to e-core nie maja wartości dodanej. AMD dokłada "słabe e-core" tam gdzie jest bieda z liczba rdzeni by dobic do tych 6 chociaż.
-
Przez *** ChOpLaCz *** · Napisano
Co to wygenerowało? Nie ważne! I tak będę na to głosował!
-
-
Aktywni użytkownicy