Jako że nikt mi tutaj nie odpisał to zaryzykowałem i zakupiłem HD 599... cóż, jestem zawiedziony. Muszę chyba sprawdzić autentyczność czy czasami nie dostałem podróbki bo wydaje mi się że grają gorzej niż HD 461 które są prawie 3 razy tańsze. Bass niby jest, ale brzmią.. tak plastikowo, bardziej plastikowo niż HD 461 na Sound Blaster Z. Może to wina karty dźwiękowej?
Perkusja brzmi kiepsko, werbel cichy, schowany, bębny takie nieśmiałe (a podobno HD 599 ma podbite 100-250hz), wokale suche, soprany... takie średnie, nie kłują w uszy ale są również schowane a to podobno słuchawki z podbitymi sopranami

Scena niby jest szeroka ale pewne dźwięki są słabiej słyszalne niż HD 461.
Albumu Heart - Heart z 1985 roku nie da się słuchać, na HD 461 jakoś brzmiało ale na HD 599 brzmi tak plastikowo że głowa mała. Jakbym używał słuchawek za 20zł. Tak samo Van Halen - 1984 i wiele innych. 320kbps mp3, niektóre FLAC.
To norma czy faktycznie dostałem jakiegoś fake'a, albo HD 599 to po prostu niewypał? Ewentualnie zedytuje post jak sprawdzę autentyczność QR.
EDIT: Cóż, słuchawki są autentyczne według QR Code... testowałem je również w grach i również brzmią sucho i dziwnie. Na pewno gorzej od HD 461. Opłaca mi się wysyłać je na gwarancję? One grają gorzej niż HD 201 za 80zł więc myślę że są uszkodzone. Sprawdzałem również drugi kabel, bo były dwa - jeden 3m z końcówką 6.3mm + 3.5 adapter, drugi 1.2m z końcówką 3.5mm i na obydwu brzmi identycznie więc to raczej nie wina kabla/adaptera.
Ten post był edytowany przez Domim dnia: 26 Październik 2018 - 17:09