Forum PCLab.pl: Acer Nitro VG270UP - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (29 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Acer Nitro VG270UP QHD 27" 144Hz IPS 1ms

#541 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 14 Październik 2019 - 19:43

@Nie mam natomiast porównania z lepszymi monitorami.@
Jakimi na przykład? matryca ips najnowsza stosowana w tych droższych. Co, że znaczek predatora się nie wyświetla na biurko pod monitorem czy z tyłu? Mam podświetlana klawiaturę, myszkę, słuchawki, i cały komp w środku.

#542 Użytkownik jest niedostępny   segate 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wt, 09 Sie 11

Napisany 15 Październik 2019 - 09:01

Zobacz postrudiozi, o 14 Październik 2019 - 19:08, napisał(a):

Rewelacja. choć mój benku to wyższa średnia klasa to zwala z nóg. Żadnych dziwnych rzeczy nie ma. Bad pikseli się nie dopatrzyłem na żadnym kolorze aż mi łzy pociekły. Te bleedeng co są na google fotki to ludzie nie wiem skąd biorą. U mnie zauważyłem w rogach lekko jaśniej ale znika jak zmienię kąt patrzenia. Żadnych innych rzeczy nie ma.


Wrzuć zdjęcia

#543 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 15 Październik 2019 - 12:09

A po co? Co dadzą zdjęcia.??? U mnie nikt nic nie dostrzega i jest fajnie. Robiliście zdjęcia telewizorowi. jest gorzej jak ma ips. A jak skierujecie aparat telefonu na pilota tv to widzicie jak dioda mruga. Oooo tak. Jaki wniosek? Widzimy podczerwień. Nie. Ludzkie oko nie widzi podczerwieni. To aparat telefonu zmienia pasmo niewidzialne podczerwone w widzialne. Zrobiłem testy wszystkie możliwe. Jak i nie dopatrzyłem się bad pixeli. Nie ma ich. Jeśli chodzi o resztę nawet w okularach nie widzę w ciemnym i jasnym pomieszczeniu w grach i filmach w scenach jasnych i ciemnych i onanizowanie się jakimikolwiek zdjęciami nie ma sensu. Obraz żyleta, rewelacja, przy pierwszym uruchomieniu LOL, kolory i reszta, sprawiły ze włoski się poruszyły na plecach. Po prostu reeeweellkka.

Ten post był edytowany przez rudiozi dnia: 15 Październik 2019 - 13:07


#544 Użytkownik jest niedostępny   segate 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 235
  • Dołączył: Wt, 09 Sie 11

Napisany 15 Październik 2019 - 13:20

Widziałeś jak kolega kilka postów wcześniej testował przeprowadź podobne, możesz to zrobić na kilku poziomach podświetlenia. Dla Ciebie to niewielki wysiłek, a może pomóc w decyzji zakupowej.

#545 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 15 Październik 2019 - 13:52

robiłem te testy i nic nie zważyłem. Zrobię fotki jak się ściemni. Bleedeng test ten https://www.lightbleedtest.com/
Mój benq nie odbiega bardzo kolorami mimo tn ale jednak jest różnica. A jeśli nie ten monitor to jaki inny???? VA Samsunga? Ci robią zakrzywione a to prożka. W tej cenie jak i wyższej nie ma alternatywy dla tych monitorów jeśli chcemy qhd na ips i jeszcze 144 Hz za 300 gbp. Mam zrobić tylko fotki z tego testu?

#546 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 15 Październik 2019 - 19:04

Nie mogę wrzucić zdjęć mimo, że zajmują 380kb jakaś lipa nie bawię się więcej tym.

#547 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Ikona postu  Napisany 17 Październik 2019 - 11:15

Nie mogę znaleźć instrukcji jak wstawić zdjęcia. To jakiś obłęd jest to forum. Ikona wstaw obrazek nie działa. Plik 380kb za duży!!! Jestem idiota w takim razie.

#548 Użytkownik jest niedostępny   serun 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 140
  • Dołączył: Wt, 13 Wrz 11

Napisany 17 Październik 2019 - 16:48

W czym problem, wstaw na jakiś hosting fotek i podziel się linkiem.
@fliperpl - dzięki za podanie ustawień

Ah no i mój na początku mrugnął z raz czy dwa a od jakiegoś czasu mrugnięciu towarzyszy udział białego koloru, ciężko mi to ująć w słowa. Zdecydowanie nie jest to monitor bez wad.

Ten post był edytowany przez serun dnia: 17 Październik 2019 - 16:50


#549 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 17 Październik 2019 - 17:52

Problem jest właśnie w tym wstawianiu gdzieś. Mój nie mruga.

#550 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3821
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 04 Listopad 2019 - 11:00

Na x-kom właśnie było 100 sztuk VG271UP po 1199 zł. Szybko się rozeszły, ale sam zamówiłem :P

Chyba ta sama matryca co 270UP, a minimalnie inna elektronika nie?

#551 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 11:05

vg271 to pravie to co xv272 tylko brak regulowanej podstawki.

#552 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3821
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 04 Listopad 2019 - 11:06

Tak swoją drogą... rozwiązali te problemy z miganiem/artami czy dalej są jaja?

#553 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 11:53

Jakim miganiem? Nic nie wiem. Nie widziałem.

#554 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3821
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 04 Listopad 2019 - 12:23

Przejrzyj temat, albo wpisz sobie w google VG270 flickering. Dotyczy to wszystkich acer nitro na panelu innoluxa 144hz.

#555 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 12:32

A napisz czym owy fleecking się objawia i czy sie go rejestruje? Skąd wiesz że w ogóle jest. To dobre monitory 271, 272. Nie 270. Ten ma wysoki input lag. Światło podczerwone pilota tv też widzisz w aparacie komórki. To znaczy że widzisz podczerwień? NIE. Ja kupiłem i jestem mega zadowolony. XV272up 1440p 144Hz oczywiście.

#556 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3821
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 04 Listopad 2019 - 14:40

Po tej wypowiedzi mam wątpliwości czy sens ciągnąć tą rozmowę :E

#557 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14822
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 14:43

Nawet na monitorach CRT nie było widać migotania, co nie znaczy że go nie było i że nie miał on wpływu na samopoczucie.

#558 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3821
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 04 Listopad 2019 - 14:59

U siebie na VG270 miałem jakieś dziwne mignięcie czarnej klatki co pojawiło się po 2-3 dniach użytkowania. Niby nie mam pewności czy to akurat było to, ale jednak to widziałem nawet kilka razy dziennie.

Tutaj przykład tego co ludzie u siebie wiedzieli. Ciekawe jednak czym to jest spowodowane, bo najwyraźniej acer sam nie wiedział lub nie chciał się przyznać co jest nie tak. Nawet jak kiedyś kontaktowałem się z serwisem acera w PL, to nawet nie wiedzieli o co chodzi i jeszcze gość na serwisie bezpośrednio się pytał. Podobno nic takiego nie widzieli. No a to ciekawe, bo na forach o tym się ponad pół toku temu na forach bardzo dużo mówiło 8:E

Najlepsze, że na anglojęzycznym forum acera, sam acer sugerował im go wysłać na serwis w celu wymiany matrycy. Matrycę mu wymienili, a problem pozostał :lol2:

Zastanawiające jest to, czego to wina. Elektronika sterująca, albo sam panel. Ciekawe w sumie czy po zejściu do mniejszej liczby Hz by pomogło.




Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez DyndaS dnia: 04 Listopad 2019 - 15:01


#559 Użytkownik jest niedostępny   rudiozi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 33
  • Dołączył: Cz, 26 Maj 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 19:34

Podoba mi sie. Fajne. A co widać gołym okiem? Jakie odświeżanie monitora?

W pierwszym filmie monitor jest po prostu popsuty albo grafika. Ja mam dla was rade. Odpuśćcie sobie te acery. Kupcie monitor za 5000 będzie dobry. Po co bić piane i szukać dziury w całym.

#560 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14822
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 04 Listopad 2019 - 19:36

Błędy z elektroniki sterującej, ewentualnie problemów z zasilaniem tej elektroniki.

Sam miałem kiedyś monitor, który nie potrafił wyświetlić siatki pixeli na zmianę czarnego i białego. Ekran migał, walił podobnymi artami itp, chyba to w programie EIZO MONITOR TEST :)

Wady matrycy to martwe pixele, suby ewentualnie paprochy, wylania, zalani i zbicia :D

  • (29 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych