Skocz do zawartości
eciepecie

GTX 1070 ti czy RTX 2060 ?

Rekomendowane odpowiedzi

A co jeżeli tak działa segmentacja rynku i zależność szerokość szyny-ilość pamięci? A nie, bo przecież tu chodzi o złodziejską Nvidię. :D

Tylko co to kogo obchodzi kto ma kasę to i tak tego kastrata nie kupi a biedota musi się zadowolić 6gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i biedocie spokojnie wystarczy 6GB do biednego monitora 1080p, więc w czym problem? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to dla 1080p@144hz to 2060 to jest najlepszy wybór

Edytowane przez haqqah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CENA ,FPSY ,WATY

BUK CHONOR ŁOJCZYZNA...

GTX1070:

1) Cena - Gorsza

2) FPSY - Gorsze

3) Waty - Po przeliczeniu na wydajność - gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego wszyscy, lub prawie wszyscy porównujecie RTX2060 do GTX 1070, skoro tytuł dotyczy wersji GTX 1070Ti??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hary76

@hary76 analoogia z tabletem imo kiepska. używane karty w tych czasach to praktycznie same pokoparkowe. a wciąż nie wiemy na ile są one bezpieczne.

Wiesz podałem przykład.Jak posiedzisz na allegro, to co jakiś czas są mega oferty, bo kogoś swędzi portfel.Jeszcze jeden z przykładów.Za 100 pare zeta g4560 nówka,bo gościówa miał przejściowo, i nie chciał się babrać w czekanie.Koparka nie koparka ,nowe nie nowe.Ustalmy fakty w np.kartach graficznych gwarancja od połamanego MSI ALBO GIGABYTE MUSI BYĆ W MOCNYM SKLEPIE,a nie w sklepie krzak czy kogucik bo w razie czego nic wam nie da, nowa czy nie nowa.Na allegro jest,był, wysyp fajnych kart 1070 z 2 latami gwarancji za 1k zł i na dobry sklep.Czy kopała czy nie, to mnie to rypka.Jak coś to serwis ,licho nie śpij.To nie mydło nie wymydli się.Ale trzeba kupować z głową ,a nie na pałę, a potem płakać.

Co do tej 2060,przepatrzyłem parę gier z 30 testów, średnio 10 klatek różnicy a dopłata różnicy na dziś 620zł.Świateł nie włączycie chyba tylko na low ,bo ludzie z testów piszą że nie da się grać,straszne spadki na 60.Wychodzą nowe konsole ,standardem będzie 8gb,rtx ma 6gb.A co wam nie pójdzie na 1070 nie pójdzie wam na 2060.TO JA SIE PYTAM PO KIEGO GRZYBA MAM DOPŁACAĆ 620 zeta.A to i tak na początek, bo potem wejdzie takie np.msi i dopłata ,i do tego dobry sklep, i wyjdzie z 1900 zeta.Więc na litość boską ,mam sprawdzonego Pascala ,UV robie na poziomie 70 watów,po co sie pchać w marketingowy bełkot.A te cyferki co widzicie na stronach, to czyste pierdu pierdu,czysty bełkot ,sprzedajnych nie których testerów.Ci szukają, nie szukają miejsc, mogą zmanipulować testy jak chcą, żeby przypodobać się nvidi i pokazać przekolorowane wyniki.Do tego testy na topowej i9 z topowymi ramami.To wszystko robi fpsy i napędza karte,to wszystko wie nvidia i marketing i na 100% kombinują ze sterami ,bo wiedzą co będzie w testach.Co i tak nie zmienia postaci rzeczy że szaro bury gracz pecetowy ,miedzy 1070 a 2060 na kijowym procku nie uzyska więcej niż 10 klatek.Na litość boska,jedna dodatkowa klatka wyjdzie w topowym sklepie 90 zł, musiało by mnie pogrzać żeby nawet popatrzeć na kartę którą zaraz nvidia plus producenci gier zamordują ultra grami AAA po wyjściu nowych konsol.Wszystko tylko po to żeby tylko kupić 2070 i 2080.I na koniec ktoś pisał że nowe rtxy nie wyjdą, ha ha dobre,dobre.Weźmy tylko ostatnia serie 1060 3gb i 1070ti,dalej już nie będę tłumaczył,najpóźniej do wakacji info o nowych kartach nvidi.Marketing tej firmy czeka co wypuści AMD i zaraz pojawią się karty z DOPISKIEM TI i inne pierdoły rozciągnięte jak gumka z majtek.Ja nadziałem sie tylko raz ,a raczej nie ja ale mój znajomy na total war atille.Ktos wydaje 10k na sprzet aby grać w ten shit,a firma odpisuje że to nie fpp i może się ciąć.Że nowa generacja sprzętu spokojnie to odpala ,i inny bełkot w stylu ,pierdu pierdu w zimie będzie wiosna. Czy się wam podoba czy nie zależy jak na to popatrzeć .rtx 2060 to 1070ti plus nowy układ za free plus 5 % do wydajności,minus 2gb do ramu.I bodaj 10wat do tdp.Ale na litość boską to gówno to karta z seri 60.Gdzie jeszcze niedawno kupowałem,oszukana przez nvidie serie 960 za 800 zł.Teraz mam zapłacić 1100 po paru latach za ich bełkot marketingowy z grą b5 ,gdzie cały ten pic kolorowy fotomontaż tnie jak gówno w przeręblu z ich hiper technologią.Ludzie zacznijcie mysleć logicznie,2060 to próba WYDOJENIA WAS Z KASY przez nvidie za swoje błędy.Za serie 3060 zapłacimy 2500 a za 4060 coś koło 3k.Bu ha ha postęp po byku.Trzeba sie nieźle pieprznąć w głowę żeby wydać na kartę około 2k i nie zagrać na full w nowe nadchodzące gry AAA.CO tam nowe.W stare już na fulla, sie nie pogra.Postęp to ja widzę w cenie karty, plus tdp z 4 liter.Bodaj na jednym portalu przeczytałem uczciwie REMBRANDING 1070 TI na 2060.A reszta to jakieś uber super ochy i achy nad tą kartą.Same zalety zero wad ,poza 6gb ,bo tego się nie da ukryć,rzetelność tych testów i tych portali ........Karta przy tej cenie z 6gb i 160tdp to dno i kupa wodorostów która ujawni się zaraz po premierze nowych gier AAA i konsol.Odnosze wrażenie że na tych portalach dużo ostatnio siedzi sprzedawców wciskając bełkot marketingowy.Żeby godnie pograć na full, to tylko I9, a jak nie masz minimum 1080 to nie pograsz.Jzas wtf.... :mad2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym siedział na G4560 + 1070 to też byłbym sfrustrowany. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym siedział na G4560 + 1070 to też byłbym sfrustrowany. :E

A ja radzę nie nabijać durnowatych postów.Jak nie masz niczego ciekawego do napisania to po prostu nie pisz nic.

Harry ma dużo racji i swoje wypowiedzi próbuje argumentować w przeciwieństwie do Ciebie.

Edytowane przez Erwtokritos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI ALBO GIGABYTE MUSI BYĆ W MOCNYM SKLEPIE,a nie w sklepie krzak czy kogucik bo w razie czego nic wam nie da, nowa czy nie nowa.Na allegro jest,był, wysyp fajnych kart 1070 z 2 latami gwarancji za 1k zł i na dobry sklep.

Podana gwarancja w większości przypadków jest gwarancją producenta. Nawet jeśli jakiś sklep robiłby problemy (serio ktoś kupuje aż w takich meliniarniach?), to i tak można odesłać sprzęt na gwarancję samemu.

Co do tej 2060,przepatrzyłem parę gier z 30 testów, średnio 10 klatek różnicy a dopłata różnicy na dziś 620zł.Świateł nie włączycie chyba tylko na low ,bo ludzie z testów piszą że nie da się grać,straszne spadki na 60.Wychodzą nowe konsole ,standardem będzie 8gb,rtx ma 6gb.A co wam nie pójdzie na 1070 nie pójdzie wam na 2060.TO JA SIE  PYTAM PO KIEGO GRZYBA MAM DOPŁACAĆ 620 zeta. Więc na litość boską ,mam sprawdzonego Pascala ,UV robie na poziomie 70 watów,po co sie pchać w marketingowy bełkot.

Po pierwsze, nie ma sensu mówić o jakiejkolwiek średniej, a tym bardziej liczyć ją na podstawie różnych testów, na różnych platformach testowych z różnymi procedurami. W jednej grze różnica będzie znikoma, w drugiej 2060 będzie bardzo blisko 1080. Po drugie pisanie o pojedynczym chipie jako złotym środku na wszelkie przypadki to wprowadzanie w błąd.

Pierwszy test z brzegu i przykłady:

1. Battlefield V - 1070 ma 88 fps, 2060 ma 100 fps (o 3 mniej od 1080).

2. Ghost Recon: Wildlands - 1070 ma 52.5 fps, 2060 ma 56 fps.

Pytanie co mi polecisz jeśli gram w BFV? Też 1070? Weź pod uwagę że nawet 10 fps potrafi zrobić sporą różnicę kiedy jesteśmy na granicy 60 fps. No i poza tym nie rozumiem dlaczego piszemy o 1070, podczas gdy OP pytał o 1070Ti.

Resztę wypowiedzi pominąłem, bo pisanie w taki sposób to brak szacunku do czytających. Spację robimy po interpunkcji, inaczej czyta się to strasznie źle. Tym bardziej, że w dalszej części wypowiedzi już ostro popłynąłeś i zacząłeś się bardziej rozwodzić na temat rzekomej naiwności innych userów niż o kartach graficznych.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja radzę nie nabijać durnowatych postów.Jak nie masz niczego ciekawego do napisania to po prostu nie pisz nic.

Harry ma dużo racji i swoje wypowiedzi próbuje argumentować w przeciwieństwie do Ciebie.

Według mnie harry nie ma wcale racji. Jego kolejny post na pół strony to próba narzucania innym jego bardzo subiektywnej opinii i wylewanie swoich żali i frustracji. Znowu porównuje ceny używanych kart do nowych. A w którym niby miejscu swojej wypowiedzi ma tą rację?

Edytowane przez SebastianFM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie harry nie ma wcale racji. Jego kolejny post na pół strony to próba narzucania innym jego bardzo subiektywnej opinii i wylewanie swoich żali i frustracji. Znowu porównuje ceny używanych kart do nowych. A w którym niby miejscu swojej wypowiedzi ma tą rację?

A no przykładowo w tym ma racje że dopłata 600zł do 2060 jest po prostu śmieszna i się słabo kalkuluje. Już wyrosłem z podniecania się tym że mam 5fps więcej czy mam 100mhz więcej. Kupuje to co jest najopłacalniejsze do danej rozdzielczości bo to jest chyba logiczne,wiem że niektórzy z logicznym myśleniem mają problem ponieważ ogranicza ich niski iloraz inteligencji no ale bez przesady. Zapomniałbym są tacy inteligenci co jak zobaczą 59fps na ultra ustawieniach to twierdza że karta jest już do kosza :lol2: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no przykładowo w tym ma racje że dopłata 600zł do 2060 jest po prostu śmieszna i się słabo kalkuluje. Już wyrosłem z podniecania się tym że mam 5fps więcej czy mam 100mhz więcej. Kupuje to co jest najopłacalniejsze do danej rozdzielczości bo to jest chyba logiczne,wiem że niektórzy z logicznym myśleniem mają problem ponieważ ogranicza ich niski iloraz inteligencji no ale bez przesady. Zapomniałbym są tacy inteligenci co jak zobaczą 59fps na ultra ustawieniach to twierdza że karta jest już do kosza :lol2: .

Dla mnie śmieszne jest porównywanie ceny karty używanej z poprzedniej serii z ceną nowej. Tym bardziej, że z czasem różnica pomiędzy Pascalem a Turingiem będzie się powiększać, tak jak do tej pory było z każdą serią. Wjeżdżanie innym uczestnikom dyskusji na inteligencję i logiczne myślenie świadczy o tym, że w ogóle nie jesteś pewien tego co piszesz i musisz jedynie wybronić swoje zdanie, niezależnie od tego czy jest słuszne czy nie.

Argumenty harego już dobrze znamy, w większości wątków o RTX porusza temat o tym jakim badziewiem są te karty od czasu do czasu wysilając się na mniej lub bardziej trafne dogryzki w stronę ludzi którzy decydują się, bądź zdecydowali na zakup tych kart. 140 postów, a połowa o tym samym. Jak można traktować poważnie wypowiedź w której większość argumentów to ad personam, stylistyka wypowiedzi bije po oczach, a wszelkie przykłady pod bardziej sensowne argumenty są wymyślane na poczekaniu, byle pasowały do tezy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zakładając nowego tematu chciałem się tutaj podpytać.

Czy stockowy i7-6700 w pełni wykorzysta moc tej karty? Chodzi oczywiście o 2060 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie śmieszne jest porównywanie ceny karty używanej z poprzedniej serii z ceną nowej. Tym bardziej, że z czasem różnica pomiędzy Pascalem a Turingiem będzie się powiększać, tak jak do tej pory było z każdą serią. Wjeżdżanie innym uczestnikom dyskusji na inteligencję i logiczne myślenie świadczy o tym, że w ogóle nie jesteś pewien tego co piszesz i musisz jedynie wybronić swoje zdanie, niezależnie od tego czy jest słuszne czy nie.

Argumenty harego już dobrze znamy, w większości wątków o RTX porusza temat o tym jakim badziewiem są te karty od czasu do czasu wysilając się na mniej lub bardziej trafne dogryzki w stronę ludzi którzy decydują się, bądź zdecydowali na zakup tych kart. 140 postów, a połowa o tym samym. Jak można traktować poważnie wypowiedź w której większość argumentów to ad personam, stylistyka wypowiedzi bije po oczach, a wszelkie przykłady pod bardziej sensowne argumenty są wymyślane na poczekaniu, byle pasowały do tezy?

Mój wniosek o inteligencji niektórych jest nie obroną mojej wypowiedzi, tylko wytknięciem braku logicznego spojrzenia na całą sytuacje. A ty dlaczego o tym wspominasz czujesz się niepewny ? ;):P

Powiedz mi co kogo to interesuje że hary porównuje nowe karty ze starymi używanymi ? Nie wiem jest to jakoś zabronione czy coś ? Co do magicznego zwiększania wydajności Turingów,dziwny przypadek u AMD ponoć zwiększanie wydajności Vegi poprzez sterowniki nie działa ale u NV wszystko zawsze magicznie działa i się zwiększa :lol2: .

Co do stylistyki wypowiedzi harrego nie mam zamiaru tego komentować bo faktycznie nie jest to najlepiej napisane,ale jeśli ty oceniasz jego wypowiedzi przez pryzmat tego to brawo :lol2: . Ja staram się oceniać wypowiedzi po argumentach a nie po stylistyce.

Co do zakupu RTXów przez innych. Szczerze mnie nie interesuje to co sobie kupisz, mnie interesuje tylko to aby udowodnić że najbardziej opłacalną kartą do 1080p jest GTX1070. I to że tak stwierdzam nie znaczy że zabraniam Ci kupić RTX2060,nie wręcz przeciwnie kupuj sobie ale nie mów że jest to najlepsza karta w perf/$ do 1080p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez nie rozumiem jak mozna porownywac uzywke 1070 do nowej 2060 i pisac ze doplata 600 zl nie ma sensu :E

Ja tez w jakis tam postach podkreslam ze powinnismy porownywac NOWE karty gdzie 1070 i 2060 sa w podobnej cenie

Wsrod NOWYCH karta 1070 Ti ma 1 przewage nad 2060...tj 2GB pamieci wiecej i TYLE. KONIEC KROPKA

Najtanszy 1070 TI to 1900 zl a 2060 to 1600 zl. Nowa seria jest TANSZ i WYDAJNIEJSZA..ale mam mniej VRAM

Edytowane przez Eltik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez nie rozumiem jak mozna porownywac uzywke 1070 do nowej 2060 i pisac ze doplata 600 zl nie ma sensu :E

Ja tez w jakis tam postach podkreslam ze powinnismy porownywac NOWE karty gdzie 1070 i 2060 sa w podobnej cenie

Prosty przykład.

Gdy ktoś pyta o używaną grafikę do 400zł to jakoś wtedy każdy patrzy na używane karty.Dlaczego nie polecicie mu nowej ? Dlaczego wgl porównujecie w takiej sytuacji kartę używaną do nowej ? Odpowiem wam dlaczego, ponieważ wiecie doskonale że karta nówka za 400zł GT1030 będzie oferowała dużo gorszą wydajność od używanego przykładowo hmmm nie wiem powiedzmy RX470 czy jakiś GTX960 może by się trafił.Wtedy jakoś umiecie popatrzeć na perf/$, ale gdy zaczynamy patrzeć na karty powyżej 1500zł to bania wam odbija.

Tak samo tutaj za 1K mamy GTX1070 który jest dobry do 1080p w perf/$ wiecej do grania nie trzeba.Ale nie lepiej dopłacić 600zł bo MASZ 10FPS WIECEJ :lol2: . No i na co Ci te 10fps więcej gdy 1070 przestanie dawać rade to i 2060 przestanie.Ci mądrzejsi zaoszczędzą 600zł i zachowają te pieniądze na kolejny układ graficzny a reszta będzie znów wydawała tysiące na nową grafikę xD

Edytowane przez Erwtokritos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wniosek o inteligencji niektórych jest nie obroną mojej wypowiedzi, tylko wytknięciem braku logicznego spojrzenia na całą sytuacje. A ty dlaczego o tym wspominasz czujesz się niepewny ? ;)  :P

Powiedz mi jeszcze, że twoja poprzednia wypowiedź to książkowy przykład logicznego myślenia, gdzie tworzysz sobie wyimaginowane persony typu ludzie którzy podniecają się z 5 fps więcej.

Już wyrosłem z podniecania się tym że mam 5fps więcej czy mam 100mhz więcej.

Czy tacy w ogóle zjawili się w tym wątku? Jaki ma sens ta wypowiedź? To wtrącenie o logicznym myśleniu i ilorazie inteligencji było zupełnie niepotrzebne.

Powiedz mi co kogo to interesuje że hary porównuje nowe karty ze starymi używanymi ? Nie wiem jest to jakoś zabronione czy coś ?

Jest różnica pomiędzy tym co mnie interesuje, a pomiędzy prostowaniem wypowiedzi wprowadzającej w błąd. Do drugiego pytania się nawet się nie odniosę, bo wygląda to komicznie.

Co do magicznego zwiększania wydajności Turingów,dziwny przypadek u AMD ponoć zwiększanie wydajności Vegi poprzez sterowniki nie działa ale u NV wszystko zawsze magicznie działa i się zwiększa  :lol2: .

To nie jest żadne magiczne zwiększanie wydajności. Po prostu jak wychodzą nowe gry, to NV aktualizuje sterowniki pod nie głównie pod kątem NOWYCH serii. Dlatego stare po pewnym czasie zaczynają odbiegać w wydajności. Wtrącenie o AMD jest bez sensu, bo nie rozmawialiśmy tutaj o kartach konkurencji. Tym bardziej ja nie wspominałem nic o sterownikach i wydajności Vegi, więc nie wiem po co próbujesz mnie przekonywać tak jakby to były moje słowa.

Co do stylistyki wypowiedzi harrego nie mam zamiaru tego komentować bo faktycznie nie jest to najlepiej napisane,ale jeśli ty oceniasz jego wypowiedzi przez pryzmat tego to brawo  :lol2: . Ja staram się oceniać wypowiedzi po argumentach a nie po stylistyce.

Co do zakupu RTXów przez innych. Szczerze mnie nie interesuje to co sobie kupisz, mnie interesuje tylko to aby udowodnić że najbardziej opłacalną kartą do 1080p jest GTX1070. I to że tak stwierdzam nie znaczy że zabraniam Ci kupić RTX2060,nie wręcz przeciwnie kupuj sobie ale nie mów że jest to najlepsza karta w perf/$ do 1080p.

Co z tego skoro argumenty też są marne? Tak jak twoje zresztą, bo ciągle wspominasz o zabranianiu czegoś, wciskasz mi słowa, których nigdzie nie napisałem (pogrubiłem w cytacie). Aż odechciewa się dyskutować. Zresztą i tak kończę z tym offtopem, bo zaraz posypią się warny.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no przykładowo w tym ma racje że dopłata 600zł do 2060 jest po prostu śmieszna i się słabo kalkuluje.

Nie można do końca porównywać w ten sposób, bo ~1000zł to cena używanego GTX1070 z rynku przepełnionego egzemplarzami pokoparkowymi, a ~1620zł to cena nowego RTX2060.

Co do tej 2060,przepatrzyłem parę gier z 30 testów, średnio 10 klatek różnicy a dopłata różnicy na dziś 620zł.Świateł nie włączycie chyba tylko na low ,bo ludzie z testów piszą że nie da się grać,straszne spadki na 60.Wychodzą nowe konsole ,standardem będzie 8gb,rtx ma 6gb.

Zależy jak patrzeć na te 10 klatek (często bywa więcej).

Np. w 1440p na GTX1070 trzeba już często wyraźnie zjeżdżać suwakami by utrzymać 60fps, gdzie RTX2060 wciąż daje radę na ultra lub po drobnych korektach detali.

Ray traycing jak najbardziej da się włączyć na RTX2060- w BF V mieszanka detali high z RT medium zapewnia ~70fps:

W kolejnych tytułach RT też będzie tak implementowane by działało na RTX2060, bo to wkrótce będzie zdecydowanie najpopularniejsza karta obsługująca ten ficzer.

Choć tu muszę przyznać- z punktu widzenia przeciętnego gracza stopień rozpowszechnienia Ray Traycing'u to na razie kompletna porażka.

Po czterech miesiącach od premiery RTX2080Ti mamy jedną działającą grę z RT i zero gier z DLSS.

Przy czym umówmy się- BF V średnio nadaje się do prezentacji technologii śledzenia promieni.

A cztery miesiące od premiery to nie tak mało- to już 1/6 "prime-time'u" architektury (przeciętny okres między kolejnymi generacjami to 2 lata).

Więc na litość boską ,mam sprawdzonego Pascala ,UV robie na poziomie 70 watów,po co sie pchać w marketingowy bełkot.

Na Turnigach także da się zrobić UV- może nawet większe niż na Pascalach (pefr./wat został nieco poprawiony).

PS. Stosuj akapity w swoich postach, bo ciężko je czytać.

Edytowane przez Paw79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zakładając nowego tematu chciałem się tutaj podpytać.

Czy stockowy i7-6700 w pełni wykorzysta moc tej karty? Chodzi oczywiście o 2060 :).

Czasem mogą być spadki w grach typu AC:Odyssey, ale raczej nic poważnego. W jakie gry grasz?

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Isharoth

Widzę że już sensownie nie umiesz mi odpowiedzieć i kończysz temat bo się obawiasz warna :lol2: .

Już mi zresztą udowodniłeś co nieco o twojej inteligencji wiec dyskusja z tobą nie miała by dalej sensu bo i tak wątpię ze coś zrozumiesz.

No ale jak chcesz podyskutować zawsze mamy Pw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć tu muszę przyznać- z punktu widzenia przeciętnego gracza stopień rozpowszechnienia Ray Traycing'u to na razie kompletna porażka.

Nic dodać nic ująć. Do tego DLSS, które w obecnej formie nie ma sensu. Ale nadal pod względem czystej wydajności lepiej wziąć 2060.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używka nie używka jak ktoś ma ~1600pln i chce w tej kwocie najwydajniejsze GPU do 1080p, ewentualnie 1440p to 2060 będzie najlepszym wyborem.

Są ludzie co nie przepadają za używanymi GPU. Np ja :E Ostatnio sprzedałem gtx 1070 bo już powoli zbliżał się czas końca gwarancji i wziąłem 2070, a w tej samej cenie mogłem kupić przecież wydajniejszą używkę 1080Ti, ale nie chciałem, chciałem nowe GPU.

A czy warto dopłacić ~600pln do nowej wydajniejszej karty zamiast używanej gtx 1070 jakby nie było dalej mocnej karty do 1080p, a i w 1440p sobie poradzi przy odpowiednich detalach, to każdy sobie musi odpowiedzieć sam, bo każdy ma inne preferencje i potrzeby.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO

Używana cena/wydajność gtx 1070 to jedna z najbardziej opłacalnych (1k zł)

Nowa rtx2060 (chociaż wg wykresu opłacalności minimalnie bardziej opłacalne są rx580/590, tylko że np. w ac odyssey nie utrzymią 60fps stałych, a rtx2060 tak)

oplacalnosc.png

c3_1920_oc.png

wszystko rozbija się o wymagania danej osoby i stosunku do kart używanych/nowych.

Mi udało się trafić dobrą gtx 1070 z długą gw i w dobrej cenie, więc nie szukam już dalej, karta do fhd.

Co do gtx 1070 ti z tematu opłacalność spada, bo za w miarę dobrą wersje trzeba dać 1350zł, która jest o 10% wydajniejsza od 1070, czyli 35% ceny za 10% wydajności - IMHO słaby deal, lepiej dołożyć do nowej rtx 2060 FE.

Edytowane przez kubinek83bb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hary76

Uwielbiam takich gości jak ty.Powiedz mi czy ja 1070 z allegro ukradłem ? Czy firma msi nie ma tej karty w bazie sprzedanych ? To jest jakis wybrak , co to jest za karta.Nie wyświetla obrazu ,nie da się grać na niej????Bo dla normalnej osoby KTÓRA SZANUJE KASE.Jest to normalny pełno prawny produkt z przyciętą gwarancją.Kolego to nie mydło nie wymydli się.Co do twojej gwarancji.Na razie znam dwie firmy warte siebie, MSI I GIGABYTE. Popytaj ludzi na forach albo poczytaj , jak sobie je naprawisz jak ci sklep krzak padnie.Co do pisania w stylu nie postawiłeś kropki, a przecinek miał być w innym miejscu. TO PO PROSTU KOLEGO GÓWNIARSTWO I CZYSTA POSTAĆ BURACTWA.Kiedy ja zacząłem bawić się w pisanie na czatach ,forach, ludzie ze szczęścia jechali z literkami aż miło było patrzeć na te nowości i pisanie bez interpunkcji itd.....Jak ktoś będzie to chciał przeczytać ,to to przeczyta czy będzie tu przecinek czy nie.Od dłuższego czasu na forach ,jest cała masa takich jak ty mysi patysi. Klepanie postów bez argumentów ,istny czysty bełkot bez ani jednego kontra punktu logicznego co do np. rtxa 2060.Wyjaśnię ci to na przykładzie ghost recona.Ani na 1070 ani na 2060 nie pograsz komfortowo na FULL ,to cie mogę zapewnić.I to mi już dużo mówi o tej karcie.Co do BF5 problemowy chłopcze, jeśli coś pójdzie komfortowo na 2060 to pograsz komfortowo na 1070.Brzmisz autentycznie, jak dziecko wyznawca plus 5 fps.

A na koniec napisze ,autentyczną bajke z tamtego tygodnia.Na temat używka, nowe ze sklepu i kończę pisanie,bo jak ktoś nie potrafi logicznie czytać i myśleć.To mu nawet Świety Antoni nie pomoże.Znajomy piał bzdury, tak jak wy nowe bo nowe.Kupił kartę za 1950 nową w ESC.pl.Po rozpadzie sklepu poinformowali go że ma już tylko 2 lata gwarancji,nówka ma awarie i robią mu problemy teraz z naprawą.Natomiast kolesiowi z osiedla załatwiłem 2 letnią używkę za 1100 z Morele.Karta działa świetnie i ma się dobrze ,nic jej nie dolega.Uwielbiam takie Muminki jak ty i mój znajomy,to tylko lekkie żartobliwe określenie osoby która ma problem z logicznym myśleniem.Siedze w kompach od malutkiego i nieraz czytałem takie pierdy jak piszesz.Już się z ty pogodziłem.A co do mojego Polskiego.Robie 15 rzeczy naraz i do tego staram sie takim jak ty cos wyjasnić.Ale to jak grochem o ściane.Co drugi w życiu nic nie widział a twierdzi nowe bo nowe.A co ja te karty z allegro ukradłem ?Co jest nie tak z tymi kartami ŚMIERDZĄ ?Ja nie należe do wyznawców plus 5 fps .I interesują mnie TWARDE DOWODY które ci przedstawiam i twoim wyznawco ziomalom.Na dziś dzień, mogę mieć 1070 firmową za 1k złotych, do 1619 za 2060. 1070 ma 8gb 2060 ma 6gb.TDP 150 do 160 a realne sprawdzone najniższe.Moja odpala sie na cały dzień na 60 watów i działa na full, a na pewnym portalu informują że już przy 100 watach zaobserwowano artefakty.Jedyny plus, to 1 rok więcej gwarancji ,warty 620 złotych.A co do twoich fpsów.Testowałeś czy czytasz takie coś jak np. tutaj.https://pclab.pl/art79629-15.html czyli w końcu pogram w komfortowe 60 fps bez ścinek,przycinek bo tu piszą jakieś magiczne liczby.Jak to prawda to biere dwie takie karty.Drugi przykład zakrzywiania rzeczywistości z fullem i grywalnością https://pclab.pl/art79629-7.html .Kurka nie wiedziałem że na fulla takie ta karta robi wyniki.Biere trzy.ALe perełka na koniec.Pisałeś Ghost Recon ile tam 56.Dziwne bo naprzykład tu na i7 wyżyłowanej do 5k z bidą 50.https://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_rtx_2060_nastepca_gtx_1060_dogania_gtx_1080?page=0,8

Zapewne komfort grania bedzie super dla normalnego grajka z i5 bez oc.Taki to nam hicior zrobiła nvidia.Zlokuje sobie stałe 30 fps ,jak poradzili panowie od total wara i biere takich 5,Toż to nowe karcioszki.

Ps.Kolo jak chcesz sie podgadywać, to rzuć zaczepistym argumentem ,a nie czepiaj sie jak dziecko o kropke.Bo w przeciwieństwie do ciebie, mam argumenty.A ty tylko bredzisz jakieś bzdety na temat PISOWNI.Znaleźć ci portal nauczycieli z języka POLSKIEGO ? :D

Edytowane przez hary76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ghost recona to na 1080 ti ledwo zagrasz na full, na 1080 trzeba z 3-4 opcje przyciac bo tez dramat jest. Ja sie akurat jakos boje uzywek ale moze kiedys wybiore taka wlasnie niz nowa. To jest. Kupisz nowa mozesz pasc za miesiac kupisz uzywke podziala 3 lata bez problemu. Jest to jednak najdrozszy element gamingowego peceta nie ma co sie oszukiwac i kazdy chce kupic "pewna" karta z ktora nie bedzie klopotow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi