Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Vampirov

Apex Polska

Rekomendowane odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• On przeszedl z ps4 na PC nie ma pojecia co robi. Kompa razem skladalismy. W poprzendim biosie bylo na default i smigal az do przedwczoraj, wgral najnowszy bios do plyty z tymi poprawkami intela. Ustawil ze zdjec z poprzedniego biosu, odpalil PC i w wukongu wywalil sie w shaderach reszta gier tez wywala, plus resety... Tylko to bylo zrobione. Ma sprawdzic czy wywala mu bledy jak wylaczy XMP.   
    • https://www.ppe.pl/news/352064/hity-z-ps5-chlodno-przyjmowane-na-steam-gracze-krytykuja-ragnarok-wciaz-slabna-wyniki-nowego-final-fantasy.html "Główne sprawy, na jakie narzekają użytkownicy (...)  nie najlepsza optymalizacja na starszych GPU."
    • Hmm... G3 niby powinien działać, chyba że jest ten sam problem co z wcześniejszymi:
    • W pewnych sytuacjach w GoW sterowanie na K+M dawało zdecydowanie większą przewage niż na padzie, może to zabrzmi kontrowersyjnie ale tak było. Owszem na padzie mamy analogie ale na myszce mamy dużo szybszą i precyzyjniejszą kontrole nad kamerą. Grając w GoW praktycznie nie używałem lock on był dla mnie zbędny i mnie ograniczał. Doskonale było to widać przy walkach z Walkiriami, a jeszcze lepiej przy niektórych jej atakach jak naskok z góry, u mnie na początku był taki problem że robiłem unik za szybko! widziałem że zbiera się do skoku, roll natychmiastowy a ona lądowała na mnie akurat tam gdzie się przekulałem, musiałem chwile odczekać, nie odskakiwać natychmiast jak zbiera się do skoku, tylko dopiero jak niemal znika z ekranu  Kolega grając na padzie praktycznie modrował się z tym atakiem bo lock go ograniczał w szybkości reakcji.
    • Pisałem Ci stronę wcześniej, miałem 3700X, ten procesor nie nadaje się już w nowych grach nawet do takiego minimum jakim jest 60 klatek. W wielu nowych grach są spadki do 50 klatek. Więc Twój 3600X nie nadaje się do 7900GRE. Wtedy Twój upgrade nie miał sensu, bo jak sam pisałeś nie masz zamiaru już grac tylko w Word of Tanks. Kupiłeś mocną 7900GRE, monitor 165Hz do dysku HDD, gdzie już swój błąd zrozumiałeś kupując SSD. Teraz zostaje Ci wymiana procka na 5700X3D, bo chyba nie po to kupiłeś taki monitor i kartę, żeby od strony procesora mieć spadki do 50 klatek. Pierwszy przykład z brzegu gdzie na 3700X tak było BG3, Cyberpunk, Hogwart Legasy, Starfield. Chyba nie rozumiesz że ten procesor ma 5 lat i był w porządku w tym 2019 roku w końcu to pierwsze przyzwoite procki AMD. Teraz nie wyrabia już w nowych grach i co z tego, że masz procentowe użycie. W miejscach, gdzie na 3700X miałem 50 klatek miałem użycie na poziomie 60-80% Ty pewnie byś powiedział, że procek się nudzi, po zmianie na X3D w tych miejscach mam 100fps. Tym bardziej, że takiego 5700X3D można kupić za 700 stówek a tego 3600X możesz jeszcze sprzedać. Sam swojego 3700X sprzedałem bez żadnego problemu pół roku temu na OLX za 450zł  Więc słuchaj jak Ci koledzy dobrze radzą, bo nie ogarniasz za bardzo. Gry instalujesz w 2024 roku na talerzówce HDD, nawet nie wiedziałeś czym sprawdzić temperaturę, a teraz twierdzisz, że 7900GRE jest w porządku do 3600X, bo masz procentowe użycie na podobnym poziomie. W dodatku jeszcze kartę chcesz odsyłać i czekać na nową, a znając życie masz jakiś stary gówniany kabel, kup jakiś porządny DisplayPort.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...