Forum PCLab.pl: Lite-On & Aorus - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Lite-On & Aorus to lubie ;) Oceń temat: ***** 1 Głosów

#21 Użytkownik jest niedostępny   PatrykT 

  • misterT.design
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2160
  • Dołączył: So, 10 Lis 12

Napisany 16 Marzec 2019 - 16:38

Co do waterplate to macie tutaj ciekawą opcje

waterplate 1


waterplate 2

#22 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 16 Marzec 2019 - 18:26

Zobacz postCamillo91, o 15 Marzec 2019 - 13:38, napisał(a):

Dobry pomysł z logiem :thumbup: Co do wykonania samej obudowy także nie mam zastrzeżeń. Jest kilka szczegółów, które denerwują np. dolny filtr przeciw kurzowy który nie chce się za bardzo trzymać po przykręceniu stelaża z riserem do spodu obudowy lub utrudniony montaż ssd na odkręcanej ściance. Co do szyby przedniej to z chęcią wymienił bym ją na szklany front od bitspower z rezem i pompką ale niestety brak funduszy.



Graty bitsa do tej obudowy maja tak abstrakcyjne ceny,ze opminalem je z daleka-wszystko ma swoje granice.
zaraz wyciagne bude,przymierze riser i zobacze jak to pasuje.
Sam planuje pod spodem obudowy dodac 3x120 mm wentyle phobya slim,nie wiem poki co jak je zamontuje :) moze byc tak,ze bedzie zastosowany trytka mod :lol2:


Zobacz postPatrykT, o 16 Marzec 2019 - 16:38, napisał(a):

Co do waterplate to macie tutaj ciekawą opcje

waterplate 1


waterplate 2



Myslalem o tych waterplate,ale zamowienie z eli jakos mnie nie przekonuje-odpuscilem....inna sprawa ze mam nieco inny pomysl.U mnie rezerwuar (magicool 450) bedzie w drugiej komorze.

Tymczasem odezwal sie Slawek,czesci juz zrobione.Jak zawsze klasa.Czekam jeszcze na naklejki 3d na wentylatory.

Niestety,kolor oplotu i perspexu nieco inny

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#23 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 17 Marzec 2019 - 18:08

Niestety,wszystkich gratow nie mam jeszcze u siebie,ale robie male przymiarki

Doszlo troche ebizuterii ;)

Dodaj obrazek

Bracket i przede wszystkim riser sprawiaja dobre wrazenie.Mam koszmarne doswiadczenia z riserami Thermalteka,ale od tamtego czasu minelo juz sporo czasu i mam nadzieje ze teraz unikne problemow.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Jak wspominalem,pod obudowa beda sondzie dzialac trzy wentyle Phobya ,miejsca nie beda mialy duzo,ale mimo wszystko nieco ponad centymetr powinno im wystarczyc aby zebrac powietrze.
Nie bedzie ich widac,wiec kolor nie przeszkadza-byc moze dla pewnosci przemaluje je czarnym plastidipem.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 17 Marzec 2019 - 18:29


#24 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Marzec 2019 - 18:30

Kilka spraw.

Finalnie slawek znalazl lepszy kolor perspexu niz ten ktory ja przyslalem...coz,tak to jest,jak zakupy robi sie na podstawie zdjec w necie,bywa...

Kolor pasujacy do oplotow to perspex 727

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Druga sprawa,karta graficzna.Finalnie nie bedzie 2080ti,bedzie 2080...
w gre wchodzila tylko karta Aorusa,konkretnie waterforce WB,innej nie chcialem.
Dwa razy mialem zamowiona karte 2080Ti waterforce WB,raz w sklepie CCL-po zamowieniu stwierdzili ze jednak jej nie maja na stanie,kosztowala u nich £1290,nastepny amazon-mozna bylo zrobic preorder ,cena £1300 co tez uczynilem.Dodam ze 1300 funtow to byla dla mnie absolutnie granica nie do przekroczenia...na mazonie dwukrotnie przekladali dostawe kart.Probowalem zzamowic bezposrednio od Aorusa,ale stwierdzili ze maja bardzo malo tych kart i musza wyslac do odbiorcow.
Karta byla doistepna od reki w overclockers co .uk za uwaga...£1570 :o

Odpuscilem,anulowalem zamowienie na amazonie,finalnie zamowilem 2080.
Przyrost wzgledem 1080ti nie bedzie duzy,ale jakis tam bedzie.
Planuje wymiane monitora,wiec troche kasy sie przyda aby dolozyc do monitora i na nowe ramie.


Jutro bede mial przesylke z RTXem.

slawek czeka na perspex,i naklejki 3d-i w sumie wtedy mozna wysylac paczke,cala reszta sprzetu juz jest...mam nadzieje w przyszlym tygodniu ruszyc z pracami.

#25 Użytkownik jest niedostępny   ruslaw 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 199
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 07

Napisany 26 Marzec 2019 - 20:26

Co to za riser konkretnie, jeśli można wiedziec?
A sam projekcik zapowiada się smakowicie. Czekam na fotki z montażu Dodaj obrazek.

#26 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Marzec 2019 - 21:13

Riser Lian Li,kupiony w zestawie z bracketem do modelu obudowy ktory posiadam.

https://www.overcloc...txoCp1oQAvD_BwE

#27 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 27 Marzec 2019 - 19:04

Dotarla karta.
Najzwyczajniej mi sie podoba,dlatego nie chcialem innej.wiem ze po prostu bedzie waznym elementem projektu.
W rekach sprawia niesamowicie pozytywne wrazenie.

Zastanawiam sie ,czy zmieniac na niej paste.w temacie odnosnie gpu,ktos wspominal ze zmienil paste na swoim aorusie 2080(z chlodzeniem AC) ,zapodal TG i temperatury spadly chyba o 10C z tego co pamietam,wiec moze tutaj tez warto to zrobic? :hmm:


Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Kolejne 3 wentyle raijintek Iris.
Dlaczego akurat te?
Raz ze po prostu oszczednosc-mam juz trzy takie wentyle,ale wazniejsze jest to,ze jestem po prostu bardzo zadowolony z tych wentylatorow.

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 27 Marzec 2019 - 19:05


#28 Użytkownik jest niedostępny   ELDER 

  • Touch of darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5416
  • Dołączył: Nd, 04 Kwi 10

Napisany 28 Marzec 2019 - 01:57

Nie ma plomb na GPU to zmieniaj pastę ale najpierw sprawdź w stresie w benchmarkach jak obecnie temperatury GPU wyglądają.

Loop testowy na wężach to bdb opcja,ja pod takie akcje trzymam 16/10 węże Mayhems w zapasie i złączki Bitsa ze starego projektu
i zanim w akrylu ostateczny loop zrobię to minimum tydzień testów plus docelowe OC CPU i GPU robię na spokojnie
i na finał gotowy przetestowany i po OC konfig pakuję w docelowy projekt LC.

Lepiej tak zrobić jak potem chrzanić się,zlewać płyn i pruć rurki akrylowe bo pasta do zmiany w GPU albo ciekły metal w przypadku CPU po delidzie.
Węże były pod tym względem super wygodne a rurki akrylowe to zaraza.

#29 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 28 Marzec 2019 - 20:26

No coz,zmiana czegokolwiek w ukladzie na rurkach to katorga-nie da sie ukryc ze weze praktyczniejsze.

Poki co nie ma reeszty gratow,wiec nie mam jak sprawdzic-z obecnego kompa jeszcze korzystam,ale paste zmienie tak czy inaczej.

Przymiarka karty ,wyglada zacnie -dlatego wlasnie ja chcialem.

Dodaj obrazek

#30 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 11:13

czesci ze zmienionym kolorem perspexu-teraz wyglada to po prostu lepiej.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Paczka ze wszystkimi brakujacymi czesciami wyjdzie do mnie w poniedzialek,pod koniec przyszlego tygodnia powinna byc u mnie i wtedy mozna zaczac zabawe.Mam nadzieje ze wszystko bedzie pasowac :o

Zmienilem tez monitor,Agon sprzedany a na biurku pojawilo sie takie bydle.

Dodaj obrazek

4K,a wiec 2080 bedzie miala bardzo ciezko.

#31 Użytkownik jest dostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7828
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 12:03

Kolor kabli i perspexu teraz pasuje znacznie lepiej :). Będzie wyglądać świetnie.

#32 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 05 Kwiecień 2019 - 12:18

Zobacz postzawisztheblack, o 05 Kwiecień 2019 - 13:03, napisał(a):

Kolor kabli i perspexu teraz pasuje znacznie lepiej :). Będzie wyglądać świetnie.



Dokladnie jak mowisz.

Coz,laczenie kolorow na "odleglosc" nie jest wskazane.(Dopiero majac wszystko na miejscu,mozna dokladnie porownac kolory.Fajnie ze slawek mial mozliwosc dobrania koloru.Jeszcze bedzie ostatnia konfrontacja kolorow-mianowicie czesci z perspexem,kabli oraz ...plynu-plyn mam u siebie,wiec pozostaje czekac. :lol2:

#33 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5540
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 09 Kwiecień 2019 - 20:56

Uuu ale sobie kolosa sprawiłeś :o

#34 Użytkownik jest niedostępny   aerial 

  • ★★★
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6066
  • Dołączył: So, 29 Sty 11

Napisany 09 Kwiecień 2019 - 21:01

43 16:9 to już trochę duże do używania jako monitor.

#35 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 09 Kwiecień 2019 - 22:48

Zobacz postblabla123, o 09 Kwiecień 2019 - 21:56, napisał(a):

Uuu ale sobie kolosa sprawiłeś :o

Faktycznie, maly nie jest.

Zobacz postaerial, o 09 Kwiecień 2019 - 22:01, napisał(a):

43 16:9 to już trochę duże do używania jako monitor.


Masz sporo racji.
Mysle ze jest o te 3 cale za duzo....ale jutro powinno dojsc ramie-ergotron mx,monitor mam zamiar umiescic wlasnie na ramieniu,i wycofac go tym camym 15-20 cm wzgledem obecnej pozycji.
Jednak powiem Ci ze gry wygladaja oblednie,hdr naprawde robi robote.Ja jestem zadowolony ze zmiany,tym bardziej ze komp jest w sypialni i ogladam tez na nim filmy-przy ogladaniu to juz w ogole jest niesamowity progres wobec Agona 35 cali.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Jak dojdzie razmie,musze na nowo kable poogarniac.

co zas do projektu-Slawek w poniedzialek wyslal pake,pewnie w czwartek- piatek bedzie u mnie ,tym sammym bede juz mial wszystko co potrzebuje i w przyszlym tygodniu zaczynam rozkladac Prima i skladac nowy.

#36 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5540
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 10 Kwiecień 2019 - 13:53

Sam kiedyś testowałem 37" przy moim biurku i to był overkill, za duży oczopląś podczas niektórych gier choć samochodówki i ogólnie przeglądanie neta dawało radę. Teraz mam 27" i jest spoko choć takie 32" to u mnie max, a Ty zaszalałeś z małym tv :P
Chociż biurko masz sporawe, ile jest głębkie? 80cm? Na ramieniu jeszcze masz ten plus, że na kompie oddalisz sobie, a podczas oglądania filmu przybliżysz i gitara.

#37 Użytkownik jest niedostępny   High 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 255
  • Dołączył: Cz, 13 Kwi 17

Napisany 11 Kwiecień 2019 - 07:24

Sam obecnie stoję przed zakupem risera i nie wiem jaki kupić. TT ponoć ma problemy a LL liczy sobie słono.

Twoja buda LL ostatnio szalenie popularna. Jest tak w rzeczywistości patrząc na możliwości czy po prostu typowa moda ?

Zastanawiają mnie te 3 wentylatory na spodzie. Chyba nie wiele dadzą wg mnie poza hałasem.

Kolorystyka ciekawa, nie powiem. :thumbup:

#38 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 12 Kwiecień 2019 - 10:06

Zobacz postblabla123, o 10 Kwiecień 2019 - 14:53, napisał(a):

Sam kiedyś testowałem 37" przy moim biurku i to był overkill, za duży oczopląś podczas niektórych gier choć samochodówki i ogólnie przeglądanie neta dawało radę. Teraz mam 27" i jest spoko choć takie 32" to u mnie max, a Ty zaszalałeś z małym tv :P
Chociż biurko masz sporawe, ile jest głębkie? 80cm? Na ramieniu jeszcze masz ten plus, że na kompie oddalisz sobie, a podczas oglądania filmu przybliżysz i gitara.


80 cm glebokie.ale w obecnej pozycji monitor jest za blisko te 10-15 cm-mam nadzieje ze dzieki ramieniu wycofam go wlasnie o ta odleglosc.Idzie te ramie i dojsc nie moze,fakt ze jakos z Danii,ale juz powinno byc.No i dla mnie bardzo wazne jest,aby monitor szybko odchylic na prawa strone,tam mam lozko(komp w sypialni)-i cchodzi o to aby nie odsuwac klawiatury,podkladki itd.


Zobacz postHigh, o 11 Kwiecień 2019 - 08:24, napisał(a):

Sam obecnie stoję przed zakupem risera i nie wiem jaki kupić. TT ponoć ma problemy a LL liczy sobie słono.

Twoja buda LL ostatnio szalenie popularna. Jest tak w rzeczywistości patrząc na możliwości czy po prostu typowa moda ?

Zastanawiają mnie te 3 wentylatory na spodzie. Chyba nie wiele dadzą wg mnie poza hałasem.

Kolorystyka ciekawa, nie powiem. :thumbup:


Cena risera obledna-fakt ze w moim przypadku w komplecie z bracketem do mocowania grafiki,ale to prawie polowa ceny obudowy :o
swegho czasu mialem olbrzymie problemy z riserami TT-ale to byly pierwsze modele,dodawane do obudowy Core p5,pierwszy byla kupa,a drugi przyslany przez tt,niby poprawiony tez przestal poprawnie dzialac po niedlugim czasie.
Mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

Mysle ze te 3 wentyle na spodzie bardzo cie przydadza.

Tak,obudowa o11 dynamic jest niesamowicie popularna ostatnimi czasy,bo to po prostu fajna obudowa-dodatkowo jak na LL w przystepnej cenie.Ja kupilem ja juz dluzszy czas temu,lezala sobie spokojnie na strychu :)

Wczoraj doszla paczka od slawka,wszystko co potrzeba mam juz w domu-w przyszlym tygodniu ,zaczne cos robic...przy czym najpierw musze rozebrac PRIMa,bo procdesor mi potrzebny :kwasny: caly czas nieco mnie boli,ze nie bedzie 9900K :(

#39 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 16:46

Kilka zdjec
Raijinteki juz z naklejkami-docelowo bedzie ich 6

Dodaj obrazek

Magicool dcp 450,mam nadzieje ze poradzi sobie z ukladem.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Phanteks Glacier c350i-wlasnie ten blok bedzie uzyty w projekcie.Mam w sobie cos,co mi sie podoba.Mimo ze ma rgb,nie mam zamiaru ich podlaczac.

Dodaj obrazek

Na plycie wyglada oki-a mysle ze uroku nabierze dopiero jak bedzie juz zalany plynem.

Dodaj obrazek

Kolor...mysle ze jest spojnie.

Dodaj obrazek

#40 Użytkownik jest niedostępny   PatrykT 

  • misterT.design
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2160
  • Dołączył: So, 10 Lis 12

Napisany 14 Kwiecień 2019 - 18:07

Odważny wybór z płynem, odkąd ekwb zaczął robić własne płyny a nie rebrandował mayhemsa ludzie się coraz mocniej skarżą na te pastele. Po kilku tygodniach w układzie potrafią robić bardziej przeźroczyste

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych