Forum PCLab.pl: Lite-On & Aorus - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Lite-On & Aorus to lubie ;) Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 23 Luty 2019 - 15:32

sponsorem projektu zostala marka Lite-On
Dodaj obrazek

zapraszam do polubienia profilu-bo marka zyczliwa .

https://www.facebook.com/LiteOnPolska/

Lite-On Storage to strategiczna grupa biznesowa Lite-On Technology, światowego lidera w projektowaniu, opracowywaniu i produkcji dysków półprzewodnikowych (SSD), produktów opartych o pamięć flsh oraz dysków optycznych (ODD).


Witam,nadszedl czas na zabawe w nowej obudowie.


Tym razem bez sponsorow-wiec wybieram graty jakie chce.Pokrotce przedtsawie moje zalozenia wzgledem tego malego projektu.

Wracam do obudowy Lian-Li,tym razem wybor padl na bardzo popularny model PC-O11 DYNAMIC.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Obudowe z czasem zaprezentuje blizej.

Co do hardware.
Bedzie mocno Aorusowo-plyta glowna,pamieci,grafika-wszystko Aorusa...ogolnie projekt bedzie sie krecil wokol tej marki.

Dodaj obrazek


Z czasem podzespoly tez bede staral sie przedstawic nieco blizej,a w zasadzie to moje odczucia wzgledem nich,bo testow w necie masa.

Co wiecej?
Oczywiscie giecie rurek,planuje do budy zapakowac dwie chlodnice 360mm-czyli pelen uklad WC.
Pelne okablowanie do zasilacza-tym razem zajmie sie tym Zawisza.
Beda jakies custom czesci/naklejki od Eldera.

To tak pokrotce,sukcesywnie bede ladowal wiecej zdjec,przemyslen itd

Mam nadzieje ze choc troche Was zainteresuje.

ahhh...bylbym zapomnial-kolorystyka!
Bedzie blekit,niebieski,szarosci...tak sobie to zaplanowalem. :E

...oki,czas to ruszyc nieco do przodu,ide pomierzyc na jakie dluzgosci bede potrzebowal okablowania do zasilacza .

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 10 Maj 2019 - 11:26


#2 Użytkownik jest niedostępny   DyndaS 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3873
  • Dołączył: Cz, 28 Cze 12

Napisany 25 Luty 2019 - 00:45

Taka fajna obudowa zepsuta tym, że jest w środku o 1cm zbyt wąska i nie mieści sporej części bloków wodnych GPU oraz chłodzeń CPU AC... Czyli ani to do AC, ani to do LC.

Swojej obecnej MSI tam nie zmieścisz, ale o tym już wiesz :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 25 Luty 2019 - 12:53

Kiedy ja kupowalem,malo o tym myslalem,bo z gory zakladalem ze grafika bedzie w pionie na riserze.Tu sie nic nie zmienilo-ale fakt,wiele blokow nie wejdzie do tej obudowy.
Moja obecna MSI nie zagosci w tym kompie.

Mimo ze na dole nie bedzie mozna dac chlodnicy,to nadal planuje upchnac 2x360 ,jedna na gorze,druga po prawej-mam nadzieje ze sie uda-jezeli nie,na top pojdzie 240mm chlodnica.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2296
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 25 Luty 2019 - 22:07

Dodane do sub :thumbup:

#5 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Luty 2019 - 11:35

Zobacz postZizu32, o 25 Luty 2019 - 22:07, napisał(a):

Dodane do sub :thumbup:



:thumbup:

Poki co i tak czekam na rozne fanty,wiec przedstawie pokrotce podzespoly.

Glowna czesc projektu,plyta glowna Aorus Z390 Master.
Plyte kupowalem z mysla,aby dala rade ogarnac 9900K.Ta plyta to potrafi-naprawde mocna sekcja zasilania,mocne radiatory,do tego armor na plecach....ta plyta jest jak pancernik-czuc jej ciezar.
Master jest jak dla mnie plyta kompletna-ma po prostu wszystko co potrzeba.Swietne audio to juz standard w topowych plytach Gigabyte,pod tym wzgledem dawno zostawili konkurencje w tyle,dlatego nie zamierzam pakowac dodatkowej karty audio.
Armor to nie tylko nieprzydatny dodatek,ale po prostu dziala.Ogladalem testy i zdemontowanie armora powoduje podwyzszenie temperatury sekcji o 7C.
Dodatkowo plyta najzwyczajniej mi sie podoba-ma ledwie dyskretne podswietlenie led,sporo szczotkowanego aluminium-kiedy mamy ja w lapach,czuc jakosc.
Finalnie nie bede zmienial proca,na 95% pozostanie tu stary dziad 8700K ...ale gdyby cos mi sie w glowie odmienilo,albo mialbym zastrzyk gotowki-wtedy komp bedzie gotow w 100% na przyjecie 9900K.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Pamieci.
Wybralem pamieci Aorusa,konkretnie 16gb w dwoch kosciach,3200Mhz,b-die.
Dlaczego pisze ze w dwoch kosciach skoro sa cztery kosci?
Dwie to atrapy,aby zapelnic cztery sloty pamieci i aby to fajnie wygladalo.
Moim zdaniem pomysl naprawde fajny,bo na dzien dzisiejszy nie potrzebuje 32Gb-to dodatkowe koszta...a naprawde trudno znalezc dzisiaj fajny zestaw pamieci 4x4gb,bowiem standardem sa juz 8gb kosci.
Co do wygladu-moim zdaniem fajnie pasuja do tej plyty.Z pewnoscia sa ladniejsze pamieci-ale te maja swoj urok-szczotkowane alu,naciecia po bokach-jest elegancko.
Przegladalem testy tych pamieci,przewaznie ida na 3700,wiec specjalnie nie licze na oc do 4000...ale moze bede mial farta?Zobaczymy z czasem.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

a tak zestaw prezentuje sie na plycie.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6857
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 26 Luty 2019 - 11:43

Te atrapy mają podświetlanie? :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Luty 2019 - 11:55

Oczywiscie :)
Zwroc uwage na krawedzi kosci-atrapy maja tylko piny odpowiedzialne za podswietlenie :cool:
Dziwne ze tylko aorus do tej pory stosuje ten patent.

#8 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6857
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 26 Luty 2019 - 11:59

Zobacz postoizo76, o 26 Luty 2019 - 11:55, napisał(a):

Oczywiscie :)
Zwroc uwage na krawedzi kosci-atrapy maja tylko piny odpowiedzialne za podswietlenie :cool:
Dziwne ze tylko aorus do tej pory stosuje ten patent.

No właśnie zwróciłem na to uwagę. :) Jeszcze mi tylko powiedz że można to kontrolować? :D

#9 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Luty 2019 - 12:23

Dokladnie tak jest.Podswietlenie dziala jak w "prawdziwych" kosciach.

https://www.youtube....h?v=AJxBP9f_nwU

Obsadzenie 4 bankow pamieci jeszcze mozna przebolec....ale jezeli posiadamy plyte z 8 bankami,wtedy jest juz bol :) dlatego pomysl Aorusa z atrapami pamieci jest ciekawy.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Xender 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1178
  • Dołączył: Pn, 18 Paź 10

Napisany 26 Luty 2019 - 13:12

Zobacz postoizo76, o 26 Luty 2019 - 13:23, napisał(a):

Dokladnie tak jest.Podswietlenie dziala jak w "prawdziwych" kosciach.

https://www.youtube....h?v=AJxBP9f_nwU

Obsadzenie 4 bankow pamieci jeszcze mozna przebolec....ale jezeli posiadamy plyte z 8 bankami,wtedy jest juz bol :) dlatego pomysl Aorusa z atrapami pamieci jest ciekawy.


To jest bardzo ciekawy pomysł bo jest korzystny w dwie strony. Zarówno gdy chcesz niedrogo obsadzić 8 banków, ale również wtedy gdy przechodzisz z ATX na mITX i masz tylko 2 banki. Sam miałem z tym problem i sprzedawałem moduły 4x4 żeby kupić 2x8.

Poza tym sam ram całkiem ładny, pasuje do płyty ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   heat 

  • *
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3174
  • Dołączył: Wt, 19 Cze 12

Napisany 26 Luty 2019 - 14:01

Zakładam monitoring :cool:

Ramy zacne i w tej wersji powinieneś mieć b-die ;) Ja mam u siebie i ten set "Limited Edition" i zwykły 2x8GB i tylko w tym pierwszym są b-die.

#12 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 26 Luty 2019 - 14:21

No prosze Cie...to sa dwie wersje tych ramow???!
Wtf!

Absolutnie o tym nie wiedzialem,wlasnie do pracy wychodze i nie ma jak tego sprawdzic-bedzie mnie to teraz meczylo.

Jutro obadam...ehhh...ja mam cl16-18-18-38 1,35v...ale to chyba nic nie mowi.Moj set nie jest limited,wiec pewnie mam ten gorszy zestaw...madafaka :kwasny:

#13 Użytkownik jest niedostępny   heat 

  • *
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3174
  • Dołączył: Wt, 19 Cze 12

Napisany 26 Luty 2019 - 14:50

Jak masz set z dodatkowymi modułami RGB to nie możesz mieć innej wersji niż limited ;)
Taktowania i timingi są takie same w obu wersjach. Różnica jest w producencie kostek.
Nie wiem, może te zwykłe sety, w których są tylko 2szt. memek bez dodatkowych 2szt. modułów RGB też są na Samsungach - napisałem tylko jak to wygląda u mnie...

#14 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5535
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 28 Luty 2019 - 14:54

Ładnie im się zgrał ten secik mb + ram :thumbup:
Wybrana kolorystyka też do mnie przemawia :D Dużo akcentów srebrnego na mobo więć więc z niebieskim będzie to wyglądało dobrze.
Jak chłodnice zapodasz? Góra-dół czy na góra-bok? Dobra, nie było tematu, doczytałem :E

Ten post był edytowany przez blabla123 dnia: 28 Luty 2019 - 14:55


#15 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 01 Marzec 2019 - 12:06

Po wstepnej wizualizacji kolorystyki okablowania,koloru plynu i perspexu do custom czesci-mysle ze kolorystyka bedzie wygladac naprawde cacy.

Zawisza pewnie lada chwila skonczy okablowanie-wtedy podesle mi foty i wrzuce jak to wyglada...zasilacz zostaje z obecnego kompa-tu nie ma co zmieniac,bo Seasonic Prime 850W platinium to absolutny top.

#16 Użytkownik jest niedostępny   heat 

  • *
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3174
  • Dołączył: Wt, 19 Cze 12

Napisany 01 Marzec 2019 - 20:29

Zobacz postoizo76, o 01 Marzec 2019 - 12:06, napisał(a):

bo Seasonic Prime 850W platinium to absolutny top.


Eee tam. Titanium lepszy, ale już go masz... :E
Sprawdziłeś czy masz Samsungi w tych memkach? :)

#17 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 02 Marzec 2019 - 17:08

Hehe,dokladnie-titanium lepsze ...cos mi sie pomylilo,przeciez platinium to szrot :)

za cholere nie moge odpalic tego programu Taiphoon do sprawdzenia pamieci,nerwicy malo nie dostalem. :mad2:

edit
pamieci kupowalem tutaj
https://www.overcloc...-my-003-gi.html
i w opisie jest zaznaczone ze to b-die,wiec pozostaje wierzyc,bo programik nie chce u mnie ruszyc i tyle.

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 03 Marzec 2019 - 16:49


#18 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 10 Marzec 2019 - 21:55

Jak wspominalem,tym razem kabelki ogarnia Zawisza.
Poki co sa nadal w Polsce,beda wyslane do eldera a dopiero od Slawka wyjdzie do mnie wieksza paczka z reszta gratow.

Tym samym wrzucam swietne zdjecia Zawiszy..kable wygladaja w moim odczuciu pieknie,mysle ze kolorystyka bedzie fajna.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek


dopelnieniem kolorystyki bedzie plyn EK-CRYOFUEL SOLID AZURE BLUE

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

W poniedzialek Slawek pewnie dostanie juz kawalek perspexu z ktorego beda wykonane motywy dwoch czesci.Projekty juz sa,wiec pewnie niedlugo wszystko ruszy szybciej.

Dodaj obrazek


Coz,tak widze kolorystyke tego projektu.

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 10 Marzec 2019 - 22:07


#19 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6129
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 15 Marzec 2019 - 12:42

Kilka slow o samej obudowie.
Jak wiadomo dopiero niedawno Lian Li zdecydowalo sie wypuscic tansze serie ,ktore nie sa konstrukcjami z aluminium.Roznica w cenie jest niesamowita.
Nieco balem sie jak cena wplynie na jakosc obudowy-ale tuatj nic sie nie zmienilo,swietne wykonanie,spasowanie elementow...brawa dla Lian Li!
doszedl tez juz riser wraz z bracketem-nie jest to tania sprawa,bo w sumie wartosc tego gadzetu to 50% ceny obudowy :/
generalnie fajna obudowa,swietnie rozwiazany mocowanie szklanych paneli.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek



wedlug mnie pusto wyglada przedni szklany panel,nie ma tutaj logo LL,wiec pozwolilem sobie takowe dodac-mysle ze wyglada fajnie.

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 15 Marzec 2019 - 12:44


#20 Użytkownik jest niedostępny   Camillo91 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 239
  • Dołączył: Nd, 05 Sie 07

Napisany 15 Marzec 2019 - 13:38

Dobry pomysł z logiem :thumbup: Co do wykonania samej obudowy także nie mam zastrzeżeń. Jest kilka szczegółów, które denerwują np. dolny filtr przeciw kurzowy który nie chce się za bardzo trzymać po przykręceniu stelaża z riserem do spodu obudowy lub utrudniony montaż ssd na odkręcanej ściance. Co do szyby przedniej to z chęcią wymienił bym ją na szklany front od bitspower z rezem i pompką ale niestety brak funduszy.
Dodaj obrazek

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych