Forum PCLab.pl: AMD RYZEN 3000 - temat zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (749 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 726
  • 727
  • 728
  • 729
  • 730
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD RYZEN 3000 - temat zbiorczy

#14541 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3454
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:06

Zobacz postMackay22, o 09 Listopad 2019 - 16:40, napisał(a):

No najprościej to po prostu zobaczyć :P W Ryzen masterze masz do góry pokazane aktualne wykorzystanie limitów.

https://zapodaj.net/...e4a9c9.png.html wygląda tak czyli przekraczam niby ale wynik jest w normie jak na 3600 @ 4.2 :Up_to_s:

#14542 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 669
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:10

Warto by bylo skleic nowy temat gdzie bedzie w 1 poscie przypiete jak ustawic bios aby wyciagnac 100% wydajnosci cepa

u mnie w c20 wynosci 3684 :/

Ten post był edytowany przez adif dnia: 09 Listopad 2019 - 17:13


#14543 Użytkownik jest niedostępny   addept 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 264
  • Dołączył: Cz, 06 Lis 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:15

Zobacz postadif, o 09 Listopad 2019 - 17:10, napisał(a):

Warto by bylo skleic nowy temat gdzie bedzie w 1 poscie przypiete jak ustawic bios aby wyciagnac 100% wydajnosci cepa

u mnie w c20 wynosci 3684 :/


Phi, u mnie na AUTO i z PBO ten procek takiej wartości nigdy nie zobaczył, więc nie płacz :lol2:

Ten post był edytowany przez addept dnia: 09 Listopad 2019 - 17:16


#14544 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3454
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:16

Zobacz postaddept, o 09 Listopad 2019 - 17:15, napisał(a):

Phi, u mnie na AUTO i z PBO ten procek takiej wartości nigdy nie zobaczył, więc nie płacz :lol2:

No u mnie wypluwa 3819 ale widać że przekraczam o jakieś 2-3% limit według mastera i go blokuje na tej fotce

#14545 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3280
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:17

Zobacz postadif, o 09 Listopad 2019 - 17:10, napisał(a):

Warto by bylo skleic nowy temat gdzie bedzie w 1 poscie przypiete jak ustawic bios aby wyciagnac 100% wydajnosci cepa

u mnie w c20 wynosci 3684 :/


Jakby ktoś komuś zapłacił to by podjął się takiej pracy "Dla ludu" na pewno.

#14546 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 669
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:25

Zobacz postSend1N, o 09 Listopad 2019 - 17:16, napisał(a):

No u mnie wypluwa 3819 ale widać że przekraczam o jakieś 2-3% limit według mastera i go blokuje na tej fotce

u mnie w takiej formie przekracza o 20% limit :D

#14547 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3454
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:31

https://zapodaj.net/...281882.bmp.html te dwie opcje mam podnieść z auto? bo nie wiem dokładnie która opcja u mnie w biosie odpowiada za to

#14548 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 669
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:37

Zobacz postSend1N, o 09 Listopad 2019 - 17:31, napisał(a):

https://zapodaj.net/...281882.bmp.html te dwie opcje mam podnieść z auto? bo nie wiem dokładnie która opcja u mnie w biosie odpowiada za to


U mnie opcje dotyczace PPT TDC oraz EDC znajduja sie w PBO :[ aby nimi "sterowac" musze ustawic PBO na manual

po kilku zmianach w c20 wynik wskoczyl na 3787 takze jest git :D
moge pozniej podeslac SS z biosu asusa jezeli ktos chce

Ten post był edytowany przez adif dnia: 09 Listopad 2019 - 17:39


#14549 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3454
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:40

Zobacz postadif, o 09 Listopad 2019 - 17:37, napisał(a):

U mnie opcje dotyczace PPT TDC oraz EDC znajduja sie w PBO :[ aby nimi "sterowac" musze ustawic PBO na manual

po kilku zmianach w c20 wynik wskoczyl na 3787 takze jest git :D
moge pozniej podeslac SS z biosu asusa jezeli ktos chce

Tylko ja mam disabled pbo bo mam ręczne OC ;)

#14550 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 669
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 09 Listopad 2019 - 17:43

Zobacz postSend1N, o 09 Listopad 2019 - 17:40, napisał(a):

Tylko ja mam disabled pbo bo mam ręczne OC ;)


tez mam reczne oc :)

3802 pkt w r20, wynik powtarzalny takze ok

pozostaje zrobic oc ramu bo leza biedne nieruszane :D

Ten post był edytowany przez adif dnia: 09 Listopad 2019 - 17:44


#14551 Użytkownik jest niedostępny   ciastolina35 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 630
  • Dołączył: So, 22 Kwi 17

Napisany 09 Listopad 2019 - 18:10

Testują juz 3950x ciekawe jak temperatura na Fortisie 3 :)

#14552 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 597
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 09 Listopad 2019 - 19:36

Zobacz postciastolina35, o 09 Listopad 2019 - 18:10, napisał(a):

Testują juz 3950x ciekawe jak temperatura na Fortisie 3 :)

Chcesz tego potwora sensownie schłodzić Fortisem? :hmm:

#14553 Użytkownik jest niedostępny   ciastolina35 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 630
  • Dołączył: So, 22 Kwi 17

Napisany 09 Listopad 2019 - 19:46

Zobacz postblubaju, o 09 Listopad 2019 - 19:36, napisał(a):

Chcesz tego potwora sensownie schłodzić Fortisem? :hmm:



Tak, chciałbym wiedzieć czy to prawda, że na powietrzu nie ma szans a jeśli nie ma to czy ostatnia generacja która ma być na AM4 to poprawi.

Ten post był edytowany przez ciastolina35 dnia: 09 Listopad 2019 - 20:37


#14554 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6509
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 09 Listopad 2019 - 22:06

Zobacz postblubaju, o 09 Listopad 2019 - 19:36, napisał(a):

Chcesz tego potwora sensownie schłodzić Fortisem? :hmm:

Ecko Mode bedzie tryb :cool:

#14555 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20141
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 22:14

Przecież pisali że w nowej agesie dodają cTDP - ustawi się 65W i problem z głowy.

Spoiler


#14556 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3454
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 22:17

Zobacz postMitycznyJeż, o 09 Listopad 2019 - 22:14, napisał(a):

Przecież pisali że w nowej agesie dodają cTDP - ustawi się 65W i problem z głowy.

Spoiler


No mi się pojawiła ta opcja wlasnie na tomahawku z nowym biosem jak chce zwiększyć limit to można tam dać też więcej np 100W?

#14557 Użytkownik jest niedostępny   Ard'aenye 

  • Anty-fanboy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6142
  • Dołączył: Nd, 09 Lip 06

Napisany 10 Listopad 2019 - 09:12

Witam, jestem nowy w temacie platformy AMD :)

Chłodzenie BOX, dobijało do 80 st. Napięcie z tego co widziałem było stałe 1.352V

Wynik OK? https://i.imgur.com/eKn3DU5.png

Ten post był edytowany przez Ard'aenye dnia: 10 Listopad 2019 - 09:42


#14558 Użytkownik jest niedostępny   decorator12 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 948
  • Dołączył: Nd, 06 Paź 13

Napisany 10 Listopad 2019 - 11:29

Zobacz postSend1N, o 09 Listopad 2019 - 22:17, napisał(a):

No mi się pojawiła ta opcja wlasnie na tomahawku z nowym biosem jak chce zwiększyć limit to można tam dać też więcej np 100W?

Można, ale to nic nie da :E przetestowałem właśnie. Mi się CPU o tak wykrzaczył na 4,3Ghz i tak w c20

#14559 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2626
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 10 Listopad 2019 - 11:57

U mnie asus po ustawieniu na sztywno cepa z automatu ściąga limity. Wpisanie wartości w pbo na "0" załącza limity, wpisanie po 300 w tych 3 okienkach ustala limity wysoko.
Nowy bios zbił 1ns w opóźnieniach na ramie , 66.5ns przy 4.1ghz + ramie 3733 cl16 to chyba całkiem "znośnie" , w dodatku na micronach e-die

Ten post był edytowany przez novi dnia: 10 Listopad 2019 - 11:58


#14560 Użytkownik jest niedostępny   Mackay22 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Pn, 06 Paź 14

Napisany 10 Listopad 2019 - 12:36

Zobacz postnovi, o 10 Listopad 2019 - 11:57, napisał(a):

U mnie asus po ustawieniu na sztywno cepa z automatu ściąga limity. Wpisanie wartości w pbo na "0" załącza limity, wpisanie po 300 w tych 3 okienkach ustala limity wysoko.
Nowy bios zbił 1ns w opóźnieniach na ramie , 66.5ns przy 4.1ghz + ramie 3733 cl16 to chyba całkiem "znośnie" , w dodatku na micronach e-die

U mnie na nowym biosie chyba w końcu działa 3733 na pamięciach i też ta 1ns spadła w aidzie. Ale za to musiałem zbić 25 Mhz z procesora. No i u mnie boosty na auto są gorsze niż kiedykolwiek, 3850-3875 Mhz na wszystkich rdzeniach w cinebenchu tylko. Bawiłem się różnymi ustawieniami PBO i nic to nie daje :E

  • (749 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 726
  • 727
  • 728
  • 729
  • 730
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych