Forum PCLab.pl: AMD RYZEN 3000 - temat zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (825 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 733
  • 734
  • 735
  • 736
  • 737
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD RYZEN 3000 - temat zbiorczy

#14681 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 19:11

Widziałem, dlatego nie chce ani intela, ani nvidii, to są oszuści i nie mam zamiaru ich dorabiać. Musiałoby się zdarzyć coś niesamowitego , abym zmienił zdanie . I może to nazwiecie fanboystwem, ale tak nie jest ...

Leci 10 cykl na v3 tego ramu, szacun za 292zl ... 4600 cl18 to chyba niektóre bdie nie robią?
Szacuneczek... Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez novi dnia: 13 Listopad 2019 - 19:42


#14682 Użytkownik jest niedostępny   shalafi 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1597
  • Dołączył: Nd, 27 Paź 02

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:44

a wrzuć ich benchmark z AIDY

#14683 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15161
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:21

Asynchroniczne 4600c18 może nieraz wypaść lepiej niż 3533c14 :)

Generalnie fajny ram pod intela by był. Co do patriotow 4400, doplacanie 100% jest słabe, ale nie trzeba nieraz aż tyle dopłacać ;)

#14684 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:53

Wiem,wiem widziałem PW :P. Już napisałem do sprzedawcy, jak jutro/pojutrze wpłata nie robi problemu to będę miał patrioty 4400 cl19 :).
Wiem, dobrze trafiłem, ale to rzadkość od czasu 6600k :D. Tamta sztuka jak ten ram, 1.35V 4.7-4.9ghz robiła, nie pamiętam dobrze :).

Edit dogadalem się o patrioty , wiec będę miał b-die niebawem :)

Ten post był edytowany przez novi dnia: 13 Listopad 2019 - 21:57


#14685 Użytkownik jest niedostępny   Kaiketsu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5293
  • Dołączył: Cz, 19 Maj 16

Napisany 13 Listopad 2019 - 22:46

Cruciale sprzedajesz? może przygarnę :E

#14686 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5764
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 13 Listopad 2019 - 22:54

@ Novi

Ten Twój ram to hit dekady na forum chyba :P :D

#14687 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3465
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 13 Listopad 2019 - 22:56

Ja tam sprzedałem swoje cruciale szare (teraz mam białe) ktore robiły 4000mhz cl16 (nawet wiecej nie sprawdzałem) komuś kto ma Intela i u niego do tylu nawet nie podeszły.

#14688 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 23:18

Tak cruciale wystawiam dla picu 400zl , nie sprzedadzą się to ida do szuflady :)

#14689 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6750
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 13 Listopad 2019 - 23:35

Zobacz postnovi, o 13 Listopad 2019 - 18:07, napisał(a):

No tak, tylko ja nie dam więcej niż 880zl za 3600x , będę szukał jakieś promocyjnej oferty , 1000zl w życiu bym nie dał za niego. Ewentualnie 3700x w okolicach 1200zl jakbym dostał to bym wziął;) . Jak mam kupować 3 sztuki 3600 , będę miał pecha i trafie kasztany , policze koszta wysyłki, thermal gryzlli i mi wyjdzie tak, jakbym bez kombinowania kupił wersję x, gdzie szansa na lepszy bin jest wieksza :)


Moje microny e-die na tym asusie przejdą 10 cykli tm5 v3 na 4600mhz cl18 ? Jak stawiacie? Test leci już 4min bez błędu wiec i tak nie jest źle:)
Idę na dół, jak wrócę to zobaczę jak test. Jak przejdą to spróbuję 5000mhz cl20 czy pójdą stabilnie :).

tm5 to kiepski test i w zaden sposob nie oddaje stabilnosci, dobry jest jako peirwszy test na wstep czy nie sypie bledami i tylko tyle.

Zobacz postKaiketsu, o 13 Listopad 2019 - 18:29, napisał(a):

Śmieszne to jest twoje czepianie się w temacie, gdzie ludzie radzą sobie nawzajem. :E tak, kup najdroższy i kręć, bo przecie tylko na najdroższym albo nieopłacalnym jest z tego frajda? :E

Ja tam podkręciłem fajnie moje CJR i też miałem z tego frajdę. Zupełnie nie wiem, o co ci chodzi. Frajda jest tylko wtedy, gdy przepłacisz? :lol2: Ja mam największą frajdę z optymalizacji cenowej.

Czy z ręką na sercu możesz powiedzieć, że dopłacenie 100% do RAMu który jest lepszy w Aidzie o jakieś 3-5% to jest dobry pomysł?

Odwracając Twoje twierdzenie: nie każdy ma nielimitowany budżet na przyjemności. Inaczej każdemu by doradzano to samo: Kupuj 2080Ti, bo fajnie mieć super sprzęt i się nim jarać. Fajnie, tylko drogo. Tak więc wiesz.

Jak widac czytac ze zrozumieniem nie potrafisz i odwracasz kota ogonem, jedynie co to narzucac swoja racje komus innemu. ;)

PS: Ty nie radzisz komus tylko wpajasz na sile swoje racje zeby ktos czegos nie robil bo Ty bys tak zrobil a nie innaczej wiec sory ale takie cos trzeba tepic. I tak co dla kogo jest oplacalne zostawie bez komentarza bo to sprawa indywidualna i nikt nikomu nie powinien zagladac do portwela.

Zobacz postnovi, o 13 Listopad 2019 - 19:11, napisał(a):

Widziałem, dlatego nie chce ani intela, ani nvidii, to są oszuści i nie mam zamiaru ich dorabiać. Musiałoby się zdarzyć coś niesamowitego , abym zmienił zdanie . I może to nazwiecie fanboystwem, ale tak nie jest ...

Leci 10 cykl na v3 tego ramu, szacun za 292zl ... 4600 cl18 to chyba niektóre bdie nie robią?
Szacuneczek... Dodaj obrazek

Odpal cos porzadnego, ja ci wbije 3733cl14 i tez ten test przejdzie a gdzie indziej bedzie sie sypal a nawet pogram z 10min jak szczescie dopisze :D A ta predkosc z dzielnikiem to nie jest zaden wyczyn.

Wrzuc test z AIDA, jestem ciekaw jakie wyniki wyrzuci.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 13 Listopad 2019 - 23:38


#14690 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 23:44

Wrzucę później aide , teraz cisne apexa, jakby było nie stabilnie to już w 1 grze by mnie wyrzucilo, a mam za sobą z 6 :)

#14691 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6750
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 13 Listopad 2019 - 23:59

Extra! testuj :cool:

#14692 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3714
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:04

@Novi czyli jak testujesz teraz 4600 2:1 to co pokazałeś na teście? 1h i 5min trwało 10 cykli u ciebie z powodu braku synchronizacji ta?

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 14 Listopad 2019 - 00:07


#14693 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:19

3533 ciasno tm5 robiło w około 53 minuty , a tu jak widać.
Apex zakończony, 0 problemu , leci hci do rana , nie zawstydzi mnie to wiem:). Ciekawe co patrioty potrafią ^^

#14694 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6750
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:24

Wrzuc wyniki z AIDY czy jest sens wgl to testowac.

#14695 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3714
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:27

Zobacz postnovi, o 14 Listopad 2019 - 00:19, napisał(a):

3533 ciasno tm5 robiło w około 53 minuty , a tu jak widać.
Apex zakończony, 0 problemu , leci hci do rana , nie zawstydzi mnie to wiem:). Ciekawe co patrioty potrafią ^^

U mnie test trwa 47min czyli w miarę szybko jak myslę. Jak kolega wyżej zapodaj ten wynik z aidy bo ciekawi jesteśmy ;)

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 14 Listopad 2019 - 00:27


#14696 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:29

Jak wspomniałem, na ryzenie ten ram nie robi furory, przy 4600mhz ma 75ns opóźnienia, a reszta jest na poziomie 3600mhz cl16 :) . Na intelu jest w stanie pokazać pazur :) . Leci hci już przy okazji do sprzedaży, skoro tm5v3 nie jest wiarygodne, no to hci to potwierdzi. Jak jutro też będę się nudził to spróbuję 5000mhz cl20 , szału nie robi wydajnosciowo, ale jak przejdzie stabilność to respekt w czystej postaci.

#14697 Użytkownik jest niedostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15161
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 14 Listopad 2019 - 00:31

Zobacz postSend1N, o 14 Listopad 2019 - 00:27, napisał(a):

U mnie test trwa 47min czyli w miarę szybko jak myslę. Jak kolega wyżej zapodaj ten wynik z aidy bo ciekawi jesteśmy ;)


Najlepiej niech wrzuci Aide i HCI po 6h testów za 5min :E

#14698 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 14 Listopad 2019 - 08:50

Hmm jednak stabilny ten ram :P
Aida też się znalazła :P

Spoiler

Ten post był edytowany przez novi dnia: 14 Listopad 2019 - 08:57


#14699 Użytkownik jest niedostępny   Mar_S 

  • 以前はKarolとして知&#
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2048
  • Dołączył: Pn, 22 Cze 15

Napisany 14 Listopad 2019 - 09:04

Beznadziejne wyniki, tyle to chyba na ramie w okolicach 3000 można zrobić, fakt że to tylko suchy bencz ale obawiam się że w programach również nie będzie lepiej.

#14700 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3024
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 14 Listopad 2019 - 09:07

Timingami mógłby coś poprawić, ja wrzuciłem luźne timingi , bo tylko chce sprawdzić maksymalny potencjał tego ramu. I tak jestem w podziwie, że płyta prowadzi tak wysoko ram, przecież to najtańszy dostępny Asus x570 :)

Grałem w apexa wczoraj na tym ramie , i nie ma dużej różnicy w fps wedle 3533mhz cl14 A tym nastawem, fps jest zdecydowanie stabilniejszy niż na xmp :)

Ten post był edytowany przez novi dnia: 14 Listopad 2019 - 09:14


  • (825 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 733
  • 734
  • 735
  • 736
  • 737
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. MitycznyJeż