Forum PCLab.pl: Gears 5 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (65 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 63
  • 64
  • 65
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gears 5 Premiera 10.09.2019

#1281 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17567
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 15 Październik 2019 - 03:47

Mi się jednak bardziej 4 podobała. Otwartość 2 i 3 aktu jak dla mnie nie trafiona.

#1282 Użytkownik jest niedostępny   power1 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1232
  • Dołączył: Wed, 08 Wrz 10

Napisany 16 Październik 2019 - 07:43

Skończyłem Gears 5 i naszła mnie ochota na remaster , niestety gra nq gtx 989ti zawsze wiesza sie w jednym miejscu , w 2 kompie mam rx 570 i gra działa ale strasznie kiepsko dropy poniżej 30fps na kazdych ustawieniach , gra sie kiepsko , gra chodzi jak stare gearsy na x360 albo jeszcze gorzej. Pamietam grałem kiedys w remaster na xbox one i gralo sie fajnie , o co chodzi z portem na pc ? Ma ktos moze rozwiazanie? 

#1283 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17567
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 16 Październik 2019 - 08:36

Masz aktualny windows i wszystkie apki z Microsoft store?

#1284 Użytkownik jest dostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1621
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 16 Październik 2019 - 08:45

Z grą jest problem właśnie po aktualizacjach windowsa.

https://forums.gears...er-update/29921

Od siebie polecam wyłączyć limiter fps w grze i dać cienie na niskie ;)

#1285 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16867
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 16 Październik 2019 - 08:47

Zobacz postODIN85, o 15 Październik 2019 - 04:47, napisał(a):

Mi się jednak bardziej 4 podobała. Otwartość 2 i 3 aktu jak dla mnie nie trafiona.


Otwarte etapy są słabe bo jest pustawo

#1286 Użytkownik jest dostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6393
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 16 Październik 2019 - 09:16

Zobacz postlamparcicho, o 16 Październik 2019 - 08:45, napisał(a):

Z grą jest problem właśnie po aktualizacjach windowsa.

https://forums.gears...er-update/29921

Od siebie polecam wyłączyć limiter fps w grze i dać cienie na niskie ;)

Jak ktos ma nieaktulany system to nie ma sie co dziwic, mamy juz 1903 a nie 1809 ;)

#1287 Użytkownik jest dostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1621
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 16 Październik 2019 - 09:22

Problem z jedynką jest od wersji 1809 i na 1903 też istnieje. Wcześniej problemu nie było.

#1288 Użytkownik jest niedostępny   power1 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1232
  • Dołączył: Wed, 08 Wrz 10

Napisany 16 Październik 2019 - 14:18

Zobacz postlamparcicho, o 16 Październik 2019 - 09:22, napisał(a):

Problem z jedynką jest od wersji 1809 i na 1903 też istnieje. Wcześniej problemu nie było.

Wszytko aktualne gra z game pass'a to trzeba sie przemeczyć, mam jeszcze x360 i wszystkie gearsy , myśle że ogram jeszcze Gears 2:)

#1289 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3605
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 18 Październik 2019 - 16:24

Coś chyba jest nie tak, bo u mnie w Gearsy 5 obojętnie na jakich ustawieniach graficznych, i obojętnie w jakiej w rozdzielczości, klatki sobie skaczą jak głupie i spadają do 35-40 mimo, że obciążenie GPU na kilkadziesiąt % Jak podniosę do 4K to zachowuje się tak samo, a obiążenie GPU podchodzi pod 90% :hmm: Przed Gearsami grałem w Metro Exodus i chodziło pięknie. Windows zaktualizowany, sterowniki do GPU 436.30

#1290 Użytkownik jest niedostępny   power1 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1232
  • Dołączył: Wed, 08 Wrz 10

Napisany 18 Październik 2019 - 21:08

Zobacz postskunRace, o 18 Październik 2019 - 16:24, napisał(a):

Coś chyba jest nie tak, bo u mnie w Gearsy 5 obojętnie na jakich ustawieniach graficznych, i obojętnie w jakiej w rozdzielczości, klatki sobie skaczą jak głupie i spadają do 35-40 mimo, że obciążenie GPU na kilkadziesiąt % Jak podniosę do 4K to zachowuje się tak samo, a obiążenie GPU podchodzi pod 90% :hmm: Przed Gearsami grałem w Metro Exodus i chodziło pięknie. Windows zaktualizowany, sterowniki do GPU 436.30

Dziwne bo ja xeonie e3 1231 v3 i gtx 980ti i 24gb ramgrałem na ultra w 1080p w 60fps przez 98% gry , może ustaw opcje klatek by zawsze było 60fps

#1291 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17567
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 19 Październik 2019 - 04:15

Masz ustawione w opcjach zasilaniach maxymalną wydajność?

#1292 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3605
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 20 Październik 2019 - 18:02

W kampanii jest ok, mam wrażenie, że ten samouczek do którego gra wrzuca po uruchomieniu pierwszy raz dziwnie chodzi.

#1293 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17567
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 20 Październik 2019 - 18:12

Nie wiem, nie robiłem go.

#1294 Użytkownik jest dostępny   iziDeV 

  • twitch.tv/izidev
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1911
  • Dołączył: So, 21 Sty 17

Napisany 24 Październik 2019 - 12:45

Pobrałem te Gearsy, zagrałem 2 godzinki, nie podoba mnie się to. Drewniane - typowo konsolowe sterowanie i strzelanie :/
Nagrałem kilka minut z osd bo optymalizacja dobra i usunąłem ;)

https://www.youtube....h?v=FSWqTwOkol8


#1295 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2647
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 24 Październik 2019 - 12:56

Zobacz postiziDeV, o 24 Październik 2019 - 12:45, napisał(a):

Pobrałem te Gearsy, zagrałem 2 godzinki, nie podoba mnie się to.

I dlatego wszelkie dysputy dobre / niedobre w kibel.
Ja Gearsami5 (ale w tunelach) byłem zachwycony.
Jak bezmózga nawalanka 9,5 na 10 ;) - oczywiście IMO. ;)

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 24 Październik 2019 - 12:56


#1296 Użytkownik jest niedostępny   naczelnik5 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wed, 10 Sie 05

Napisany Wczoraj, 13:43

Mam od paru dni taki problem ze pomieszaly mi sie jezyk polski z angielskim w menu , czesc jest po polsku czesc po angielsku a wczesniej bylo wszystko normalnie w PL. nie wiem czy jakas aktualizacja czy cos namieszala ? gre mam z xbox GP. Niby pierdola bo dialogi w grze sa po polsku, podstawy angielskiego ogarniam ale jednak troche wkurza i nie wiem co z tym zrobic a nie chce mi sie od nowa instalowac itp :P

#1297 Użytkownik jest niedostępny   BlindObserver 

  • "Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć klęcząc"
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 4554
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany Wczoraj, 14:09

Mam to samo w wersji steamowej. Po ostatniej dużej aktualizacji z początku tego lub końca minionego miesiąca się to stało. Prawdopodobnie nic z tym nie zrobisz, musisz czekać na łatkę.

  • (65 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 63
  • 64
  • 65
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych