Skocz do zawartości
azgan

Niesamowita oprawa graficzna i artystyczna czyli screeny z najpiękniejszych gier

Rekomendowane odpowiedzi

Też nie wierzyłem gdy pisali, że gra osiągnęła poziom animacji Disneya ale to rzeczywiście jest prawda, zwłaszcza na PC wygląda kapitalnie - chociaż tryb jakości na PS5 też wygląda zacnie ale 30 FPS meh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba te z 1995 ;)

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To samo mówili przy premierze części na PS4.

I to samo mówili przy premierze części na PS3.

Ba. Nawet ja to samo mówiłem jak wyszedł Jak&Daxter na PS2, ponad 21 lat temu.

A jeszcze inni to mówili jak wyszedł Mario 64 na Nintendo 64 :D
Niestety głównie postacie i lokacje w nocy wyglądają ładnie, a podczas gry na planszach w dzień, już żadnego "wow" nie ma, przynajmniej na PS5, gdzie nie można uzyskać (w żadnym trybie) jakości obrazu w ruchu powyżej 480p, albo i jeszcze gorzej.  Chętnie bym sprawdził na 4090 na PC w 2880p>1440p bez TAA/DLSS/PKS. Może bym zmienił zdanie, ale na PS5 się rozczarowałem. 

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Magia designu. Przecież to nie jest jakaś techniczna rewolucja. Ale wygląda kapitalnie. 

Edytowane przez Zas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Zas napisał:

Ale wygląda kapitalnie

Nie jesteś czasem redaktorem PPE.PL? 
Bo to ich  ulubione słowo. Szczególnie redaktorzyny naczelnego. On innych określeń prawie nie zna. 

sorry za OT.

W sumie to żeby nie było offtopu to też wkleję coś co jest moim zdaniem ładne :D

955CrashBandicootNSaneT.jpg

oriwotw066.jpg

RaymanLegends022.jpg

RaymanOrigins016.jpg

cttMH1w.jpg

tk8rs6G.jpeg

Nie podobają się? To nie szkodzi, bo mi 99,999% też nie pasi, to przynajmniej teraz jest sprawiedliwość dziejowa ;)
Jak nie macie ani 3D Vision ani VR, to sobie obejrzycie jak już kupicie. :cool3:

(screenshoty ze strony społeczności 3D Vision, która robi/robiła mody, więc efekt 3D raczej marny, ale i tak powinno wyglądać 10x lepiej niż płaskie 2D.
Czekam na wsparcie stereoskopii w emu PS3. Jak coś to Wam wrzucę screenshoty z Ratcheta Tod i CiT z 3D kiedyś :D

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma się nie podobać, Raymany sympatyczne kolorowe 2D, a nad Keną się pół Internetów spuszczało. Robisz się za mało alternatywny :E  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W sensie, że te screeny w 2D wyglądają 20x gorzej, więc bez szału jak to gry głównie  z past-genów, albo past-past-genów ;)

Z  3D nie (tylko) żartowałem. Jesli kiedyś VR się upowszechni i będzie jakiś projekt przenoszenia 3D Vision do VR, to sprawdźcie. O ile wyświetlacz 3D jest idealny, a nie taki z wadami 3D TV (rozmyty ruch, przebijanie obrazu dla  lewego oka do prawego, interlace itp.) to naprawdę będziecie w szoku, szczególnie w gierkach typu "pseudo 2D" jak Ori czy Raymen albo Trine 2. 
Niestety jacyś debile wkurzyli najlepszego dobroczyńcę w społeczności stereoskopowego grania i projekt zajmujący się tym - HelixVision został porzucony i zniknął ze Steama. Ludzie marudzili bez sensu gościowi co przez dekadę dawał nam  mody/patche do 3D Vision. Się wkurzył, zabrał zabawki se poszedł. 
Jak zmienią mi kiedyś łącze to może potworzę jakieś gameplaye w 3D, ale żeby to miało sens to musi mieć wagę typu 10x normalne video. Choć odworzone video będą mogli ludzie obejrzeć w VR, pewnie pierwszy raz  w życiu widząc poprawne 3D w grach "zwykłych", bo 3D vision to technologia niezrozumiana i niedoceniania. Całkiem niesłusznie, ale widać po tym i VR, że taki już los w dobie korpo-mainstreamu i grupki geeków zbyt małej, aby dla nich cokolwiek robić (z punktu widzenia wielkich korpo)

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2023 o 00:50, Ronson napisał:

Nie podobają się? To nie szkodzi, bo mi 99,999% też nie pasi, to przynajmniej teraz jest sprawiedliwość dziejowa ;)

Artystycznie ładne gry. Jeżeli oczekujesz, że wyskoczą marudy Twojego pokroju w odpowiedzi na ten post, to raczej się przeliczyłeś.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zew przygód, bezkresna przestrzeń rozpościerająca się przed naszym maleńkim statkiem, tajemnicze miejsca do odkrycia, skarby do zebrania, zagrożenia czyhające na szlaku, niebezpieczne misje do wypełnienia, bezwzględni wrogowie, nieznana fauna, eksploracja, walka... ponieważ mam tylko toster, a pozazdrościłem innym kosmicznej zabawy, postanowiłem wrócić do pewnego zapomnianego sandboxa, który na moim tosterze działa wyśmienicie, wrzucam tedy garść screenów na pożegnanie lata

nGViKjN.jpg
UKwhl4b.jpg
rXNud6T.jpg
Hqf9yD4.jpg
rZ9RQnz.jpg
b0BeMOQ.jpg
iDim1Yq.jpg
c0whlJD.jpg
KHBSkdx.jpg
XJhhaVN.jpg
3kQSc0X.jpg

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crapfield i "screeny z najpiękniejszych gier"... jest tu jakaś sprzeczność :E

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szerze to nie wygląda to na tych screenach tak źle, pomijam wątpliwą jakość wybranej palety barw ale to w ich grach chyba norma. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ostra selekcja miejscówek robi swoje, w ogólności gra jest paskudna, a te lepsze lokalizacje to bardziej przebłyski niż norma xD

Edytowane przez tomcug
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią, miejscami nie jest źle. Niektóre wnętrza mogą się podobać. A miejscówka, pierwsza w grze. Zobaczymy co tam dalej.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Są momenty ;) 

CUXUYhl.jpg

9K9AgcU.jpg

Pv5H5nI.jpg

JcCeE4P.jpg

ZWrUtGy.jpg

Edytowane przez maras2574
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne bullshoty :E 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screeny jak z dead space, zresztą sf ma taki trochę vibe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi