To w ramach łączonej listy możesz zagłosować na kandydatów pochodzących z innych partii. Warto też rozróżniać zagrożenia systemowe (PiS i najpewniej Konfederacja, która na szczęście nie miała okazji rządzić) od niepasujących nam kierunków politycznych, które jednak trzymają się demokratycznych ram.
sformatowałem calego kompa, wszystkie dyski. pobralem na lapku windowsa zgrałem na pena rufusem i próbuje zainstalować, niestety nie idzie bo wyskakuje taki błąd
Tak z ciekawości odpaliłem sobie na Epicu na chwilę dwie gry: Metro Exodus i RDR2.
W przypadku Metra na moim sprzęcie nie da się grać z RT, musiałem dać na hybrydowe oświetlenie a i tak miałem dziwny przypadek, gdyż zmieniło mi się oświetlenie LED pamięci RAM z różnokolorowego na jednokolorowe i takie pulsujące z góry na dół, nie wiem czy to jakiś objaw przegrzewania się? Dla porównania odpaliłem na chwilę RDR2 i tam, choć oprawa graficzna jest znacznie ładniejsza, moim zdaniem, nie ma żadnych problemów i oświetlenie RAMu jest normalne.
Co oni zrobili z tym Metrem? Gra lepiej chodziła w pierwszej wersji na GTX 1070.
nie wiem co w innych kartach producent ustalił w biosie , na rtx 3080 WB ek , karta zatrzymuje się na 360W z włączonym RGB i 368W po wyłączeniu RGB i nie wiem w jakich warunkach to sprawdzałeś , ponieważ zapas ustalany jest również na straty na sekcji zasilania , im gorętsza tym straty większe , różnice mogą sięgać kilkunastu W
https://www.igorslab.de/en/graphics-cards-and-their-consumption-read-out-rather-than-measured-why-this-is-easy-with-nvidia-and-nearly-impossible-with-amd/