Forum PCLab.pl: jaki procesor - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

jaki procesor

#1 Użytkownik jest niedostępny   Sasaki 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Nd, 23 Gru 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 18:39

cześć jaki polecicie mi procesor do 150zł ?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4269
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 18:50

i5 2500

Edit: jeśli twoja płyta to ta co w sygnaturce

Edit 2" a co z i5 2400 coś nie tak? Jak go sprzedaż(jeśli jest sprawny) i dołożysz te 150 zł(może troszkę więcej), to możesz szukać i7 2600

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Lipiec 2019 - 18:56


#3 Użytkownik jest niedostępny   Sasaki 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Nd, 23 Gru 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 18:56

wszystko okey tylko chciałem troche ulepszyc sprzet tylko ze no ograniczony budzet mam 200 zł znalazłem ten procesor https://www.olx.pl/o...99-IDACe9R.html i nie wiem czy to nie jest zbyt niska cena ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4269
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 18:59

Ta przesiadka Ci nic nie da w zasadzie, sprzedaj 2400 i szukaj i7 2600

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sasaki 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Nd, 23 Gru 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 19:01

Zobacz postSary, o 10 Lipiec 2019 - 19:59, napisał(a):

Ta przesiadka Ci nic nie da w zasadzie, sprzedaj 2400 i szukaj i7 2600

ok dzieki

a nie bedzie bottlenecka ?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4269
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 19:07

Na pewno przy obecnej karcie nie odczujesz dużego wzrostu wydajności ;) Nie wiem czy wymiana samego procka ma sens, ale jeśli w przyszłości zmienisz tez kartę, to czemu nie. Z opisu płyty wychodzi ze płyta obsługuje pamięci do 2200Mhz, jeśli twoje lecą na 1333, to spróbuj je wyżej ustawić, to tez podniesie trochę wydajność.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Lipiec 2019 - 19:10


#7 Użytkownik jest niedostępny   Sasaki 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 135
  • Dołączył: Nd, 23 Gru 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 19:09

znalazłem tanio gtx 770 na nim tez bedzie raczej ? czy moze odłożyć na gtx 970 ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4269
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Lipiec 2019 - 19:18

Bedzie znacznie lepiej, ale czym mocniejsza karta tym lepsza. Pod i7 2600 będziesz już mógł spokojnie podpiąć mocniejsze karty. (pod i5 zresztą tez możesz, tylko w i5 ogranicza Cię ilość wątków. i7-2600 to nie tylko wyższe zegary, ale tez więcej wątków od twojej i5. i7 2600 = 4 rdzenie 8 wątków, twoje i5 = gołe 4 rdzenie/4 wątki)

Duzo tez zależy w jakie gry chcesz grac, do ogromnej liczby gier 4 rdzenie dalej wystarcza.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Lipiec 2019 - 19:24


#9 Użytkownik jest niedostępny   Devairment 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 496
  • Dołączył: Pt, 25 Sty 19

Napisany 11 Lipiec 2019 - 04:01

Powiem tak. Najpierw to warto by zmienić twoją obecną kartę na jakiegoś gtxa 970 i dopiero przy posiadaniu już całkiem przyzwoitej karty myśleć o zmianie tego i5 2400 na lepszy procek.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych