Skocz do zawartości
Jaycob

W co obecnie grasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Wciąż 4h za taką kwotę to za dużo.;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.05.2023 o 13:21, bbandi napisał:

Zobacz sobie Tormentor nowy projekt twórców Agony, ogólnie gramy psycholem który poluje na ludzi a następnie robi im wymyślne tortury, ciekaw jestem czy to w ogóle przejdzie w dzisiejszych czasach bo np Succubusa im Steam zbanował :E

https://spidersweb.pl/2021/12/tormentor-brutalna-polska-gra.html

Nie wiem, czy to ujrzy światło dzienne :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jaycob napisał:

W gratisie był kebab :E 

if-you-know-what-i-mean-you-know-what-i-

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jaycob napisał:

Jak się kupuje każdą grę jaką popadnie no to tak to wygląda. Dla mnie Bramble był pierwszym tytułem który kupiłem w tym roku, a teraz jeszcze World of Lana wjedzie, i ten rok uważam za zakupowo zakończony, no AC pewnie kupię, jak to zwykle, choć pewnie będzie również kompa dokupić, ale to już szczegół :D 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego nie robię. Po prostu uważam, że cena jest nie adekwatna - 3h grania za 140zł to imo za dużo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.05.2023 o 23:24, vernativ napisał:

Wygląda lepiej niż nie jedna nowa gra. Nie wiem co się dzieje z rynkiem gier ale jest słabo. Ja praktycznie tylko gram w starsze tytuły, nowe gry są nijakie, zacofane. 

Zdalna praca i związane z tym problemy z komunikacją - to jest przyczyna fatalnego stanu gier w ostatnich latach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukończyłem właśnie kolejną grę z kupki wstydu - BioShock Infinite. To była całkiem dobra część, chociaż nie tak dobra jak pierwszy bajoszok.  Przyzwoity gunplay i zabawa z mocami, ciekawa historia, postacie (szczególnie Elizabeth) i fantastyczny art-designe - jak za starych dobrych czasów gier od Arkane. Ciekawie wykreowany świat. Graficznie wciąż trzyma poziom. Nie podobał mi się loot, bo zbyt wiele czasu mi zajmował na zaglądaniu do każdej skrzynki czy beczki porozrzucanych prawie wszędzie jak i backtracking.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, leven napisał:

https://spidersweb.pl/2021/12/tormentor-brutalna-polska-gra.html

Nie wiem, czy to ujrzy światło dzienne :hmm:

Nie wiem, może pasjanse o których pisałem to już jakiś przejaw starości, ale dla mnie ta gra jest zbyt psychopatyczna. Z jednej strony to było do przewidzenia, że po różnych filmach typu slasher czyli piątki 13-go, teksańska masakra itd., kwestią czasu będzie stworzenie bardzo brutalnych gier, ale z drugiej strony gra to inny rodzaj przeżywania obserwowanej historii, bo w grze stajesz się częścią fabuły kierując daną postacią. Był Quake, The Sufering i wiele innych, gdzie brutalność grała pierwsze skrzypce i mieliśmy do czynienia ze stworami na bazie ludzi. Jednak tutaj dostajemy grę, która w zasadzie może być niebezpieczna jeżeli trafi w ręce ludzi niezrównoważonych. No ale jak napisałem, może przeze mnie przemawia już wiek, bo patrząc na komentarze pod zwiastunem tej gry to ludzie jarają się tak jakby byli psychopatami czekającymi tylko by dać upust swoim psychopatycznym skłonnościom w wirtualu, żeby czegoś głupiego na żywo nie zrobili  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ludzi niezrównoważonych byle jaki impuls może tknąć do robienia niewyobrażalnych rzeczy, film, książka,gra itp itd. A że społeczeństwo jest teraz jakie jest... Choć afera że ktoś zamordował pod wpływem GTA wypłynęła ile ze 10 lat temu? I wtedy zaczęło się zwalać na gry, że doprowadzają do takich sytuacji.

Przecież nasze dzieciństwo też obfitowało w brutalne gry, i nie było to strzelanie po potworach, Postal, Manhunt ,SoF i ile było afer że ktoś coś zrobił przez gry? 0 ? Teraz młodzi są podatni na to co zobaczą w necie, a komentarze pod tą gierka świadczą tylko jakie mamy młode głupie społeczeństwo, no ale nic z tym się nie zrobi. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.05.2023 o 17:54, Jurand ze Spychowa napisał:

No właśnie też mi się po reckach Rise z walką kojarzy

Rise to Lara Rambo :pistols: Jak dla mnie za dużo tam strzelania dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maras2574 Stety niestety co kto lubi - koledze wyżej właśnie więcej walka siedzi najbardziej, a dla mnie to składnik potrzebny jedynie jako urozmaicenie. Wygląda na to, że twórcy przez całą nową trylogię szukali odpowiedniego balansu skakania, zagadek i walki. Shadow miał ten balans fajny i najbliższy starym, dobrym Tombom sprzed dwudziestu lat. Te kółko gameplayowe skakanie-zagadka-walka w połączeniu z liniowymi poziomami było cholernie fajną formuła rozgrywki, której (co zawsze mnie dziwiło) nikt przez późniejsze dwadzieścia lat nie podchwycił. Nawet w tych katowanych otwartych światach by się to świetnie sprawdziło. Jedyne co przychodzi mi do głowy to Uncharted, ale to nawet obok Tombów nie stało - przypudrowany cover shooter z samogrającymi wstawkami łączącymi kolejne strzelaniny.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jurand ze Spychowa napisał:

dobrym Tombom sprzed dwudziestu lat.

W dzisiejszych czasach dla wielu byłyby za trudne ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.05.2023 o 18:19, Jaycob napisał:

Ja tego nie robię. Po prostu uważam, że cena jest nie adekwatna - 3h grania za 140zł to imo za dużo. 

A na uczciwym regionie 3h za 37zł to dobrze? :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, maras2574 napisał:

W dzisiejszych czasach dla wielu byłyby za trudne ;) 

Mogliby zrobić to samo z bardziej dzisiejszym, mniejszym poziomem wyzwania. Tu chodzi o samą formułę rozgrywki, która sprawdziła się tak dobrze, że klepali ją do porzygu i jak dla mnie się nie zestarzała. Jednak może jestem w jakiejś nieistotnej mniejszości, która uważa to za atrakcyjne albo po prostu nie ogarnąłem istnienia gier podobnych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jurand ze Spychowa napisał:

Mogliby zrobić to samo z bardziej dzisiejszym, mniejszym poziomem wyzwania. Tu chodzi o samą formułę rozgrywki, która sprawdziła się tak dobrze, że klepali ją do porzygu i jak dla mnie się nie zestarzała. Jednak może jestem w jakiejś nieistotnej mniejszości, która uważa to za atrakcyjne albo po prostu nie ogarnąłem istnienia gier podobnych...

Można zagrać w starego dobrego Tomb Raidera w nowej szacie ;)  http://tombraider-dox.com/downloads/  Szkoda że nie kontynuowali :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maras2574 Na upartego mam jeszcze zaległości z klasycznych części (przed Legendą) i nawet płytkę Pomarańczowej Klasyki z chyba wszystkimi. Jednak właśnie zagrałbym w coś takiego, ale współczesnego, bo obecnie taką grę zrobiłoby się pod każdym względem lepiej - bez archaiczności ery wczesnego 3D. Gameplay skomplikowaniem nie wykracza poza możliwości twórców indie, więc tym bardziej dziwie się, że nikt na tak szerokim rynku takich gier nie klepie (albo dalej nie ogarniam ich istnienia).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Red Dead Redemption 2, jest ok.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem (w 5h) Planet of Lana z GamePassa.  Piękna gra, z bardzo przyjemną muzyczką, animacje są świetne, ale niestety gameplay jest tylko dobry. Łamigłówki są podstawowe, zbyt proste i mało różnorodne. Tylko przy dwóch zastanawiałem się nieco dłużej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Jaycob napisał:

Skończyłem (w 5h) Planet of Lana z GamePassa.  Piękna gra, z bardzo przyjemną muzyczką, animacje są świetne, ale niestety gameplay jest tylko dobry. Łamigłówki są podstawowe, zbyt proste i mało różnorodne. Tylko przy dwóch zastanawiałem się nieco dłużej.

Niby fajne ale mechanika gry szybko się nudzi. Ciągle robimy to samo. Klimacik ma ale jednak chyba nie uda mi się jej ukończyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demon's Souls - świetny klimat, ładna oprawa graficzna. Jak sobie przypomnę, że grałem w Bloodborne w 30 klatkach (a czasami było mniej) to aż trudno uwierzyć. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Skończone Dead Island 2.

Miasma Chronicles - obecnie

Kto lubi klimaty Postapo + walka taktyczna na tury.

Cena na stim, powyzej 200, cena w sklepach z kluczami 150 -180.

Edytowane przez mindstorm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zelda TotK od tygodnia i ciagle sie chce grac. Dostajemy powtorke z poprzedniczki z calym mnostwem udoskonalen i swietnym budowaniem wlasnych konstrukcji.

Jedyny minus na dzisiaj to fakt ze w piatek mamy D4 i chce ja skonczyc przed :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ciągle grywam w VR w Walkabout Minigolfa i Beat Sabera.
Pierwszy idealnie relaksuje, a drugi się nadaje jak się ma energię, bo potrafi doprowadzić do "Halina! Mam zawał" już po 2 minutach na najwyższym poziomie trudności. 

A co do tej Lany wyżej, to dla mnie to wygląda jak przeciętniak bez niczego unikalnego/nowego od siebie, a do tego kompletnie odrzuca mnie stylistyka. Jeśli jednak tego typu gry i stylistyka Wam pasują, to pewnie już ograne, ale polecę obie części Ori. Niezła jest też Yooka-Laylee Impossible Lair, w której odnajdą sie fani Donkey Kong Country bo to też od ludzi, którzy robili tamtą grę w Rare 30 lat temu. Graficznie lipa bo pod 60fps na Switchu, ale gameplayowo jest całkiem OK. Bez rewelacji i na pewno nie znajdziecie w niej żadnego "klimaciku" ale mechanika bardzo przyjemna. Gra była za trudna do skończenia i autorzy w patchu dodali opcję zamiany sekwencji końcowej z "Impossible Lair" na "Less Impossible Lair".
Jako weteran platformówek musiałem się pogodzić z faktem, że nie dam rady tego skończyć na Impossible. 
A potem nie dałem rady także na tym łatwiejszym, ale nie powiem, bo wstyd :lol2:

Na piecu czasem pyknę w Trackmanię. Jest na Uplayu i za darmo z ograniczeniami. Można grać o medale w wersji free. Wyłapanie medali Author (odpowiednik Platinum) na wszystkich trasach sezonu to coś co mocno odradzam takim dziadkom jak ja, bo to był największy błąd i największa strata czasu w ostatnich latach. 
Tak. Gra jest cholernie trudna. 
Ale nie każdy jest debilem, który musi sobie udowadnić, że da radę mimo wieku. Że jeszcze się nadaje do gier. Że pokona swój własny rekordowy czas. Że wejdzie do TOP ileśtam w Europie czy Polsce. Jak jesteś tak głupi jak ja i nie potrafisz się poddać, a grasz po prostu cienko, to trzymaj się od Trackmanii z daleka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

AC - Origins poszło, 6/10 daje jako tako gameplay i świat spoko, tak fabuła średnia, choć końcówka dość fajna - taka wykastrowana Odyseja. Imo Odyseja była nieco ciekawsza, bardziej rozbudowana. Wczoraj zacząłem Mafie Definitive Edition, jak na razie zapowiada się elegancko.

Edytowane przez Ryza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi