EDIT:
Wziąłem sobie ustawienia z mojego 3666 Mhz i przestawiłem na to co podałeś na 3733 Mhz. Dałem też TRCDRD na 20, bo przy 18 już pulpit się wieszał.
Najbardziej mnie ciekawi, że u Ciebie VDDP > VDDG, bo z reguły na wszystkich zestawieniach jest odwrotnie
Zapuściłem testmem5 i w 6 minucie wyskoczył 1 error. A w 12 minut drugi error
W sumie trochę dziwne, bo moje ustawienia na 3733 Mhz, bez Geard Down (tylko z BGS ALt: Enabled) i przy scl: 4 wyglądały na stabilne na pierwszy rzut oka (testmem5 15 minut bez błędów) i dopiero w BF V zaczęły się wykrzaczać. No, ale u mnie napięcia dałem zdecydowanie wyższe niż u Ciebie.
Może spróbuję pokombinować na swoich ustawieniach, ale bardziej z napięciami w stylu VDDP > VDDG i takie tam inne

EDIT 2:
Dałem Twoje napięcia, scl zostawiłem na 4. Główne timingi też tak samo ustawiłem (za wyjątkiem tego TRCDRD). Dałem też Gear Down. Zostawiłem włączone BGS Alt). Reszta bez zmian. CAD-y i tak miałem podobnie ustawione, a terminację za to na 32.
Testmem5 bez błędów przez 15 minut. Biorę się za resztę testów, a jak będzie ok, to zapuszczę BF-a, bo nie chce mi się testować testmema przez godzinę.
EDIT 3:
Wyniki w AIDA bez rewelacji (muszę zamknąć przeglądarkę), ale jak to zwykle ma u mnie miejsce, procesor się dławi. Będę musiał pewnie podnieść SOC do 1,150 V ... Ciekawe jak to będzie współgrało z innymi napięciami.
Ten post był edytowany przez addept dnia: 10 Listopad 2019 - 13:13