Forum PCLab.pl: iPhone 8 - zmiana procentu baterii po restarcie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawarto¶ci

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie mo¿esz rozpocz±æ nowego tematu
  • Nie mo¿esz odpowiadaæ w tym temacie

iPhone 8 - zmiana procentu baterii po restarcie

#1 U¿ytkownik jest niedostêpny   drabek 

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Do³±czy³: Pt, 22 Lis 13

Napisany 23 Lipiec 2019 - 08:18

Witajcie,

Mam pewien mo¿e nie tyle co problem ale zaskoczenie. Wczoraj ³adowa³em iPhone 8 do 96% i od³±czy³em go od ³adowania. Ukaza³a mi siê aktualizacja do iOS 12.4 wiêc zaktualizowa³em.
Po restarcie moim oczom ukazuje siê 100% na³adowania baterii, a ni¿eli 96% jak by³o po od³±czeniu od ³adowania.
Z telefon wszystko jak najbardziej w porz±dku, u¿ytkuje go od miesi±ca, kondycja baterii wynosi 100%, wszystko dzia³a jak nale¿y.
Zdziwi³em siê nieco bo nie pamiêtam czy mia³em kiedy¶ co¶ takiego.
Fakt faktem zlecia³y te procenty szybciej ni¿ pe³ne na³adowanie do 100%. Tak jakby bateria siê sama zaktualizowa³a po restarcie telefonu którego nie robi³em z 2 tygodnie. Po paru minutach wy³±czy³em i w³±czy³em telefon i nie zmieni³o ju¿ warto¶ci procentowej baterii (pokazuje t± sam± warto¶æ tak¿e mo¿e faktycznie siê zaktualizowa³a).
S³ysza³em, ¿e zalecaj± raz na tydzieñ wy³±czyæ i w³±czyæ telefon ¿eby bateria siê dostosowa³a. O telefon dbam jak o kobietê. :D
Czy to normalne? Przez noc uby³o mi mo¿e z 1-2-3% wiêc jest wszystko ok. Tylko zdziwi³ mnie ten skok z 96% na 100%, choæ po restarcie pokazuje ca³y czas t± sam± warto¶æ przed zrestartowaniem ju¿ po tych 100% co same wskoczy³y. Dodam tylko, ¿e nie zawsze ³aduje bateriê do 100%.

Mo¿e czas na format? Nie robi³em go od nowo¶ci.

Pozdrawiam!

Ten post by³ edytowany przez drabek dnia: 23 Lipiec 2019 - 08:28

#2 U¿ytkownik jest niedostêpny   zireael7 

• Co¶ siê koñczy, co¶ siê zaczyna
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Do³±czy³: So, 25 Lut 17

Napisany 24 Lipiec 2019 - 19:44

Byæ mo¿e bateria po aktualizacji siê „uk³ada³a”. Co do restartów - nie pamiêtam, kiedy ostatnio restartowa³am swojego iPhone’a i pierwsze s³yszê, ¿eby trzeba by³o to robiæ raz ma tydzieñ (bo tak generalnie to nie ma takiej potrzeby) :hmm:.

Strona 1 z 1
  • Nie mo¿esz rozpocz±æ nowego tematu
  • Nie mo¿esz odpowiadaæ w tym temacie

1 U¿ytkowników czyta ten temat
0 u¿ytkowników, 1 go¶ci, 0 anonimowych