Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

domino1315

Proline odmowa gwarancji.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Uwielbiam te brednie. Generalnie nie xiaomi ale Huaweie się 'samoczynnie' wyginały. To teraz powiedz mi co jest czynnikiem sprawczym, co wywołuje taką siłę wewnątrz urządzenia, że jest w stanie wygiąć tę aluminiową ramkę?

Dodam, że mój gówniak ma Redmi Note 5. Skoro w jego rękach telefon nie ma żadnych uszkodzeń, to jestem zdania, że jest to urządzenie pancerne.

No popatrz. A ja mam Redmi Note 4 z metalowymi pleckami i delikatnie się wygiął. Nie robiłem z nim nic nadzwyczajnego. U mnie akurat jest to słabo widoczne, dopiero jak przyłożyłem linijkę do tyłu telefonu to na środku zobaczyłem małą lukę.

A poza tym te wpisy w internecie jak wpiszesz redmi note 4/5 bent (bend) to są fejki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to są fejki. Wymień jeden element w telefonie, który pod wpływem czegokolwiek jest w stanie wygiąć urządzenie. Jęczeli tak samo użytkownicy Huawei, teraz Xiaomi, wszystko to stek bzdur. Jedne telefony są sztywniejsze, inne są mniej sztywne ale żeby telefon się wygiął należy przyłożyć siłę. Żaden element telefonu nie "pracuje" w obudowie, żaden element nie ma takiej siły aby wywołać wygięcie. Telefon w kieszeni, na dupie, w plecaku, torbie czy gdziekolwiek indziej można oprzeć, przycisnąć i będzie krzywy. Sam z siebie się nie wygnie a cała ta śpiewka to tylko pieprzenie gimbusów. Wmawiacie sobie te bajeczki żeby się wzajemnie pocieszać ale jak przyjdzie co do czego i trzeba będzie zdobyć ekspertyzę to zmięknie wam rura bo nikt nie wskaże elementu znajdującego się w obudowie telefonu, który może wywołać skutek w formie wygięcia.

W wielkim temacie z groźbą pozwu zbiorowego Huawei oferowałem zakład, wystarczyło mi udowodnić winę producenta telefonu w formie ekspertyzy eksperta - że urządzenie wygięło się samoczynnie. Nie doczekałem się.

Tu masz jeden z wątków w których neguję te brednie.

https://forumplay.pl/showthread.php/36239-Huawei-p8-lite-wgi%C4%99ty-telfon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to są fejki. Wymień jeden element w telefonie, który pod wpływem czegokolwiek jest w stanie wygiąć urządzenie.

spuchnięta bateria wygięła mi, a potem wyłamała wyświetlacz. Liczy się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Telefon w kieszeni, na dupie, w plecaku, torbie czy gdziekolwiek indziej można oprzeć, przycisnąć i będzie krzywy. Sam z siebie się nie wygnie a cała ta śpiewka to tylko pieprzenie gimbusów.

Sam z siebie nie, ale noszenie go w przedniej kieszeni bez żadnego dociskania to jest wystarczające żeby metalowy telefon się wygiął? Jakoś dziwnym trafem nowsze telefony Xiaomi już nie wychodzą z metalową obudową tylko szklaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spuchnięta bateria wygięła mi, a potem wyłamała wyświetlacz. Liczy się?

Nie. Mowa wyłącznie o wygiętym korpusie telefonu. Wypchnięcia ramek, klapek, wyświetlaczy to właśnie naturalny objaw, właściwa droga o czym w zalinkowanym temacie już daaaawno temu pisałem.

O czym tu dyskutować? Telefony nie służą do tego aby się o nie opierać i potem dywagować czy miał prawo się wygiąć czy nie. Telefony mają różne konstrukcje i jedne są delikatniejsze, drugie mocniejsze niż inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym tu dyskutować? Telefony nie służą do tego aby się o nie opierać i potem dywagować czy miał prawo się wygiąć czy nie. Telefony mają różne konstrukcje i jedne są delikatniejsze, drugie mocniejsze niż inne.

wybacz, ale po prostu piszesz bzdury.

zapoznaj się z tematem naprężeń wewnętrznych i drugi temat zgodność towaru z umową (w trakcie "typowego" użytkowania towar nie ma prawa się psuć "nietypowo").

używam komórek od ponad 20 lat i owszem zdarzały się niedziałające klawisze, problemy z wyświetlaczem, jakościa połączeń, ale nigdy ale to nigdy nie spotkała mnie niespodzianka w postaci deformacji obudowy, nawet po meggggggga pierdol...ciu o glebę. Telefony noszę zwykle w kieszeni i często nie wyciągam podczas siadania w fotelu. Jeszcze nie słyszałem, że o telefon da się oprzeć ;) może jakiś krasnal cy cuś ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, prawie mnie przekonałeś. Tylko że ja z telefonami od 24 lat biegam, miałem ich setki, z wykształcenia konstrukcje mechaniczne, mechanika precyzyjna i nadal nie mogę się doczekać jednego DOWODU na wygięcie obudowy ze względu na wadę urządzenia. Ileż razy powtarzałem, że w telefonie nie ma żadnego elementu mogącego wywrzeć taki nacisk na ramkę, aby ta uległa trwałemu odkształceniu. Nudne jest to wzajemne przekonywanie się bez jakiejkolwiek merytoryki. Ja twierdzę, że nie ma opcji aby urządzenie samoczynnie się wygięło, niektórzy twierdzą, że tak się dzieje.

Zapytani o to co jest przyczyną, co sprawia, że się wygina telefon - nie wiedzą, bo się nie znają. Ale wyrokować, że na 100% się wygiął sam - tu kompetencji już nie brakuje :lol2:

A Ty to wybitnie cienki jesteś w myśleniu skoro "nie słyszałeś, że o telefon można się oprzeć". Wystarczy mieć słuchawkę w kieszeni, oprzeć się o blat, stół czy cokolwiek nachylając się. Na obudowę działa wtedy bardzo duża siła. Tak samo masa ludzi nosi telefony w tylnej kieszeni spodni, siadają, OPIERAJĄ się o różne elementy otoczenia i banan gotowy. Już rozumiesz czy potrzebujesz obrazków żeby ogarnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, prawie mnie przekonałeś. Tylko że ja z telefonami od 24 lat biegam, miałem ich setki, z wykształcenia konstrukcje mechaniczne, mechanika precyzyjna i nadal nie mogę się doczekać jednego DOWODU na wygięcie obudowy ze względu na wadę urządzenia. Ileż razy powtarzałem, że w telefonie nie ma żadnego elementu mogącego wywrzeć taki nacisk na ramkę, aby ta uległa trwałemu odkształceniu. Nudne jest to wzajemne przekonywanie się bez jakiejkolwiek merytoryki. Ja twierdzę, że nie ma opcji aby urządzenie samoczynnie się wygięło, niektórzy twierdzą, że tak się dzieje.

Zapytani o to co jest przyczyną, co sprawia, że się wygina telefon - nie wiedzą, bo się nie znają. Ale wyrokować, że na 100% się wygiął sam - tu kompetencji już nie brakuje :lol2:

Może to ta pora była, ale co do zasady twierdzę, że telefon raczej nie odkształci się samoczynnie. Są sytuacje kiedy goście testowali wyktrzymałość obudowy ale używali naprawdę sporych sił i wówczas nieco się wyginał. Wg mnie jacyś magicy o bicepsach Arnolda.

A Ty to wybitnie cienki jesteś w myśleniu skoro "nie słyszałeś, że o telefon można się oprzeć". Wystarczy mieć słuchawkę w kieszeni, oprzeć się o blat, stół czy cokolwiek nachylając się. Na obudowę działa wtedy bardzo duża siła. Tak samo masa ludzi nosi telefony w tylnej kieszeni spodni, siadają, OPIERAJĄ się o różne elementy otoczenia i banan gotowy. Już rozumiesz czy potrzebujesz obrazków żeby ogarnąć?

jak chcesz skutecznie obrazić kogoś, najpierw dobrze spreparuj info. Posłuchaj. Masz słuchawkę w kieszeni i załóżmy że masz od zewnętrznej strony co: wyświetlacz czy obudowę?? Jak wyświetlacz - to nie odkształcisz go i tym samym obudowy (zobacz zdjęcia od autora wątku, telefon na charakterystyczną krzywiznę), w przypadku strony obudowy masz przeciwną kwestię. Nadal pozostaje pytaniem jak wygląda symetria pomiędzy krawędzią wyświetlacza a obudowy (np. czy jest tylko asymetria w określonych obszarach).

także nie wszytsko jest takie jak się wydaje, bo sam wariant ktory podałeś ma kilka podmożliwości.

prywatnie, wydaje mi się że ktoś nieumiejętnie rozbierał telefon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość P_M_

norma w proline, wlasnie czytam "ekspertyze" o odrzuceniu rekojmi z powodu uszkodzenia fizycznego telefonu i jego ekranu(żólta plama na wyświetlaczu w necie pełno informacji o tym problemie w redmi note 4), oczywiście telefon nie ma najmniejszych śladów nacisku/uszkodzenia/uderzenia , po prostu lekcja że lepiej dolozyc ta stowe i mieć xiaomi z prawdziwej polskiej dystrybucji

A proline omijać szerokim łukiem. Jaja z serwisem robią od ponad 20 lat. Mam i ja xiaomi RN4 od nich, ale liczyłem się z tym, że ciężko może być, jeśli padnie.

Teraz mam stresa, bo widzę po czasie, że gniazda mają te telefony słabe. U mnie jest problem z jackiem (czasem nie łączy, a czasem po wyjęciu słuchawek, telefon wciąż udaje, że są podłączone) oraz USB (nie każdy kabel działa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

redmi note 5 wydaje sie dosc pancerny, mam takiego w bliskiej rodzinie, ogolnie zlota zasada przy wyslaniu na gwarancje telefonu to zrobic mu zdjecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...