Forum PCLab.pl: Router netgear r6220 wyłączenie dmz - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Router netgear r6220 wyłączenie dmz

#1 Użytkownik jest niedostępny   Gervazy36 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 12 Sie 19

Napisany 19 Sierpień 2019 - 21:03

Witam.
Kupiłem router netgear r6220 i dla bezpieczeństwa nie chcę mieć aktywnej opcji dmz. W większości innych firm jest porostu opcja enable/disable dmz. Tutaj jest nazwane default dmz server. Jak dobrze rozumiem to właśnie to nie może być zaznaczone, tak?
Dzięki


#2 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3708
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 19 Sierpień 2019 - 21:30

Tak. Ale i tak dopóki tego nie skonfigurujesz to i tak nie działa... Więc nie wiem jakie bezpieczeństwo masz na myśli.

PS. Pisz normalną czcionką, a nie powiększoną.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Gervazy36 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 12 Sie 19

Napisany 20 Sierpień 2019 - 04:47

Konfigurację, o której wspominasz to trzeba wykonać aby włączyć dmz i żeby działał czy aby było wyłączone?

Sorry za wielkość czcionki - piszę z telefonu i domyślnie tak było :-O

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3708
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 20 Sierpień 2019 - 08:56

Zobacz postGervazy36, o 20 Sierpień 2019 - 05:47, napisał(a):

Zobacz postQwinto, o 19 Sierpień 2019 - 22:30, napisał(a):

Ale i tak dopóki tego nie skonfigurujesz to i tak nie działa... Więc nie wiem jakie bezpieczeństwo masz na myśli.

Konfigurację, o której wspominasz to trzeba wykonać aby włączyć dmz i żeby działał czy aby było wyłączone?

Jak nie skonfigurujesz to nie działa. Działa dopiero jak skonfigurujesz.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Gervazy36 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 12 Sie 19

Napisany 20 Sierpień 2019 - 11:12

Tak to wygląda domyślnie (screen) i tak też zostawię (Z tego wychodzi, że w takiej formie dmz jest nieaktywne). Chyba że się mylę.
Co do bezpieczeństwa to włączenie dmz powoduje wyłącznie firewalla na routerze z tego co czytałem.

Załączone pliki



#6 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3708
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 20 Sierpień 2019 - 11:28

Zobacz postGervazy36, o 20 Sierpień 2019 - 12:12, napisał(a):

Co do bezpieczeństwa to włączenie dmz powoduje wyłącznie firewalla na routerze z tego co czytałem.

Tak, ale DMZ ustawiasz wyłącznie dla wskazanego adresu IP (np. 192.168.1.2), i wtedy urządzanie z takim adresem jest wystawione bez firewalla.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Gervazy36 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Pn, 12 Sie 19

Napisany 20 Sierpień 2019 - 13:43

Ok. Czyli zostawiam wszystko domyślnie tak jak na screenie powyżej i to znak że dmz jest nieaktywne i wszystko, tak?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3708
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 20 Sierpień 2019 - 14:21

Tak, bo nie ma wskazania na adres IP, który miałby być objęty strefą DMZ.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych