Forum PCLab.pl: Problem z 3700x - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z 3700x

#1 Użytkownik jest niedostępny   GrandP 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Pn, 29 Paź 18

Napisany 21 Sierpień 2019 - 19:23

Witam, dziś przesiadlem się z 1700x na 3700x. Problem jest w tym że PC nie uruchamia się, tzn. Wyskakuje okno ładowania i na tym się kończy, kręci się pasek, ale nic więcej. Moj sprzęt:
3700x
MSI x370 gaming pro carbon
2x Corsair vengeance 3200
2x tridentz 3200
2x msi gtx 1080
Samsung 960 evo
Dodam że przed zmianą procesora aktualizowałem BIOS (beta wersję z strony msi) oraz że testowałem raz jeszcze na 1700x i wszystko działa (uruchamia się okno naprawy Windows, ale mogę przejść normalnie do Windowsa).

Ten post był edytowany przez GrandP dnia: 21 Sierpień 2019 - 20:00


#2 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3862
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 21 Sierpień 2019 - 20:19

Jaką dokładnie wersję BIOS masz? Instalowanie wersji beta to zły pomysł BTW.

#3 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5520
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 21 Sierpień 2019 - 20:42

Na nowym cpu zostaw jedną parę pamięci.Niby nie ma to znaczenia ale dla zasady spróbuj czy da się postawić od nowa system.

#4 Użytkownik jest niedostępny   GrandP 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Pn, 29 Paź 18

Napisany 21 Sierpień 2019 - 21:18

Wersja : 7A32v1NP
Testowałem na 1 pamięci i żadna różnica, testowałem równiez na 1 płycie i też nie ma różnicy

#5 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3862
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:17

A jesteś w stanie uruchomić tryb awaryjny?
Nie masz może przypadkiem też RAIDu ? Bootowanie z odpowiedniego dysku też masz ustawione?

Ten post był edytowany przez Qwertypp10 dnia: 21 Sierpień 2019 - 23:17


#6 Użytkownik jest niedostępny   GrandP 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Pn, 29 Paź 18

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:25

Nie jestem w stanie uruchomić trybu awaryjnego, bootowanie z odpowiedniego dysku bo raz na 15 razy uruchomi się normalnie ( trochę długo się uruchamia). Niestety nie mam jak sprawdzić czy mam RAID, gdyż nie odnajduje się w nowym biosie

#7 Użytkownik jest niedostępny   Qwertypp10 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3862
  • Dołączył: Pt, 03 Lut 17

Napisany 21 Sierpień 2019 - 23:47

Spróbuj zresetować BIOS zworką według instrukcji.

#8 Użytkownik jest niedostępny   unadarek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5520
  • Dołączył: Wed, 01 Sty 03

Napisany 24 Sierpień 2019 - 00:13

daj znać czy się coś ruszyło :D

#9 Użytkownik jest niedostępny   miemik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 411
  • Dołączył: So, 10 Sty 15

Napisany 31 Sierpień 2019 - 21:41

Jak nie pisze to znaczy że ruszyło. Takie nieme "dziekuje."

#10 Użytkownik jest niedostępny   GrandP 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18
  • Dołączył: Pn, 29 Paź 18

Napisany 04 Wrzesień 2019 - 11:28

Wybaczcie, że nie pisałem, lecz miałem lekkie urwanie głowy przez ostatnie dni. Problem rozwiązany, windows się rozsypał, po reinstalacji windowsa wszystko jest dobrze :). Dziękuję wszystkim za pomoc. Można zamknąć

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych