Forum PCLab.pl: Kupię płytę X58 / LGA 1366 + CPU + RAM - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kupię płytę X58 / LGA 1366 + CPU + RAM razem lub oddzielnie :)) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Exodiss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Cz, 04 Wrz 14

Napisany 28 Sierpień 2019 - 19:11

Witam. Jak w temacie - poszukuje w rozsądnej cenie płyty pod LGA 1366, procesora i ramu ECC. Najlepiej od jednej osoby :)

Kontakt na PW.

#2 Użytkownik jest niedostępny   rad_chu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 149
  • Dołączył: So, 06 Kwi 13

Napisany 30 Sierpień 2019 - 06:50

asus p6tse +x5650+ 12GB ram

zainteresowany pisz pw

#3 Użytkownik jest niedostępny   Exodiss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Cz, 04 Wrz 14

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 12:41

Zobacz postrad_chu, o 30 Sierpień 2019 - 06:50, napisał(a):

asus p6tse +x5650+ 12GB ram

zainteresowany pisz pw



Napisałem ale brak odzewu

#4 Użytkownik jest niedostępny   Exodiss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Cz, 04 Wrz 14

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 13:41

up

#5 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2282
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 17:49

Mam 3:
- srednią (Shuttle X58 barebone)
- drogą (Gene)
- bardzo drogą (R3BE)

Tą średnią w sumie mógłbym puścić, ale nie licz na obsługę Xeona bez grzebania w Biosie.

Ten post był edytowany przez Zizu32 dnia: 06 Wrzesień 2019 - 17:50


#6 Użytkownik jest niedostępny   Exodiss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 410
  • Dołączył: Cz, 04 Wrz 14

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 21:58

Czemu ma mieć problem z Xeonem bez grzebania w BIOSie? Skrojone pod i7?

Ten post był edytowany przez Exodiss dnia: 08 Wrzesień 2019 - 21:58


#7 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7294
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 08 Wrzesień 2019 - 23:00

Zobacz najwyżej na oficjalną listę wsparcia CPU na stronie modelu danego producenta, ale i to nie jest finalnym wyznacznikiem wsparcia. Czasami nie wpisują wszystkich CPU, ale czasem płyta nie ma dwóch linków QPI i nie wspiera wszystkich Xeonów, ale to się raczej rzadko zdarza na typowych konsumenckich płytach.
Z reguły wystarczy sprawdzić w Google czy już ktoś odpalał danego Xeona na danej płycie i już.

Ten post był edytowany przez deton24 dnia: 10 Wrzesień 2019 - 07:50


#8 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2282
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 09 Wrzesień 2019 - 21:42

Zobacz postExodiss, o 08 Wrzesień 2019 - 22:58, napisał(a):

Czemu ma mieć problem z Xeonem bez grzebania w BIOSie? Skrojone pod i7?

Dokładnie. Siedzi i7 950 czy 970 i wszystko śmiga. Jak wrzucisz Xeona płyta nie chce bootować.

#9 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 07:32

X5650 powinien banglać. Jakiego cepa tam sprawdzałeś?

#10 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7294
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 07:49

Nie musi. Chyba wszystkie Xeony 6/12 mają dwa linki QPI, a i7 950/980 mają 1.

Ten post był edytowany przez deton24 dnia: 10 Wrzesień 2019 - 07:51


#11 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5490
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 08:26

Klik
Xeony Wxxxx 4/8 też działają ale one są bez sensu, bo i tak lepiej brać normalne i7.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Zizu32 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2282
  • Dołączył: Pt, 02 Lip 10

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 20:50

Sprawdzałem chyba X i E. Oba stały w miejscu. W sumie Bios prosty, można próbować się bawić, ale trochę czasu żal skoro można się bawić 8-9Gen CPU na Z170 :E

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych