Forum PCLab.pl: Zmiana ryzen 5 2600 na ryzen 5 3600 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zmiana ryzen 5 2600 na ryzen 5 3600 Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1059
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 05 Wrzesień 2019 - 12:20

Też mam R5 2600 4.0 Ghz i ram 3600 cl16 i się zastanawiam czy do gry 1080p 75 Hz RX 5700 to nie będzie przesada...

#22 Użytkownik jest niedostępny   CarboniX 

  • bjeda klab
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2825
  • Dołączył: Nd, 06 Gru 09

Napisany 06 Wrzesień 2019 - 18:50

Zobacz postjg77xfx, o 05 Wrzesień 2019 - 13:20, napisał(a):

Też mam R5 2600 4.0 Ghz i ram 3600 cl16 i się zastanawiam czy do gry 1080p 75 Hz RX 5700 to nie będzie przesada...


mam r5 2600 4ghz w parze z 1070ti, już ta karta daje popalić dla tego proca

#23 Użytkownik jest niedostępny   ketiw555 

  • Shut the f*ck up and train
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4204
  • Dołączył: So, 12 Lis 05

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 15:08

Zawsze mnie to dziwi że ludzie piszą "RTX 2070 za dużo do grania w 1080p 60Hz z Ryzenem 2600" Bzdura miałem Ryzena 2600 i RTX 2070 i wielu grach nie trzymało 60 klatek, na święta będę wrzucać Ryzena 3600 i RTX 2070 Super i licze na stabilne 60 fps w rozdzielczosci WQHD w prawie każdej grze.

#24 Użytkownik jest niedostępny   darkonza 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1352
  • Dołączył: Nd, 03 Wrz 06

Napisany 10 Wrzesień 2019 - 15:35

Skok z Ze+ na Zen2 to jak skok z Ivy bridge, albo nawet sandy bridge na skylake.
W sumie u Intela wszyscy polecaja, a u AMD jakby mniej.
Pewnie działa fakt ze u Intela kilak generacji a u AMD jedna, ale takie myslenie to bład, liczy sie skok w IPC a nie to ile generacji przeskakujemy.

Ten post był edytowany przez darkonza dnia: 10 Wrzesień 2019 - 15:35


#25 Użytkownik jest niedostępny   andrzejw77 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Wt, 30 Lip 13

Napisany 19 Wrzesień 2019 - 19:00

Dzisiaj kupiłem ryzena 3600. Wgrałem bios do obsługi ryzenów 3000, zresetowałem bios i zmieniłem procesor. Komp się uruchomił i wszystko było ok. Uruchamiałem go kilka razy i nagle za którymś razem koniec. Wentylatory chodza brak obrazu i nic się nie dzieje. Musiałem wyjać jedną kość zeby go uruchomić. Wyłaczyłem kompa, wsadziłem drugą kosć i działa. Chciałem go ponownie uruchomić to sam wszedł do biosu i się tam zawiesił. Ogólnie pierwsze wrażenie tragedia, na poprzednim ryzenie 2600 zero problemów.
Teraz żeby go uruchomić muszę ciągle resetowac bios lub przekładac pamięci w slotach.

Ten post był edytowany przez andrzejw77 dnia: 19 Wrzesień 2019 - 19:30


#26 Użytkownik jest dostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3184
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 10:50

Zobacz postandrzejw77, o 19 Wrzesień 2019 - 20:00, napisał(a):

Dzisiaj kupiłem ryzena 3600. Wgrałem bios do obsługi ryzenów 3000, zresetowałem bios i zmieniłem procesor. Komp się uruchomił i wszystko było ok. Uruchamiałem go kilka razy i nagle za którymś razem koniec. Wentylatory chodza brak obrazu i nic się nie dzieje. Musiałem wyjać jedną kość zeby go uruchomić. Wyłaczyłem kompa, wsadziłem drugą kosć i działa. Chciałem go ponownie uruchomić to sam wszedł do biosu i się tam zawiesił. Ogólnie pierwsze wrażenie tragedia, na poprzednim ryzenie 2600 zero problemów.
Teraz żeby go uruchomić muszę ciągle resetowac bios lub przekładac pamięci w slotach.


Gaming Plus, prawda?

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 20 Wrzesień 2019 - 10:50


#27 Użytkownik jest niedostępny   andrzejw77 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Wt, 30 Lip 13

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 18:07

Tak płyta MSI gaming plus. Wgrałem inny bios i na razie działa.

#28 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1845
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 18:14

Ja miałem na b450 gaming plus bios v18 i działało wszystko ok, poza WHEA, które się pojawiało. Wszystko było ok, pcie grafy dobrze funkcjonowało. Ryzen boostuje, ram się kręci.
To samo działa na 1A, gdzie WHEA już zniknęło, jedyny bios który sprawił cyrki to 1B i jego bym nie tykał, trzyma się z dala.

#29 Użytkownik jest niedostępny   andrzejw77 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 47
  • Dołączył: Wt, 30 Lip 13

Napisany 20 Wrzesień 2019 - 18:38

Właśnie na biosie 1A mam takie cyrki że masakra, dopiero na 1B działa.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych