Skocz do zawartości
Malibu Shop

Perfumy męskie

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem przygodę z perfumami. Na początek kupiłem sobie Lacoste Pour Homme. Bardzo przyjemny zapach śliwki, a później dochodzi jeszcze wanilia i rum.

Spodobał mi się też Invictus Legend.

A już najlepszy był 1 Milion Lucky, ma dla mnie w pewien sposób nostalgiczny zapach, ale dla niektórych może być za słodki. Odpuściłem go sobie z powodu ceny, ale pewnie i tak kiedyś go kupię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie wlasnie doszedl Rasasi  La Yuquawam Homme-no coz,ten zapach jest...no wlasnie,trudno mi go okreslic.Bardzo intrygujacy,ciekawy z pewnoscia.

Generalnie zaczynam zabawe z dekantami,jak wspominalem-bede kolekcjonowal 10ml odlewki,kupilem stojaczek,poki co na 15 dekantow ;)

w drodze dekanty mugler pure malt ,oraz one milion private,a zaraz domowie jeszcze Oud wood Toma Forda oraz Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 ...a mialem juz nic nie kupowac :/

Edytowane przez oizo76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam flakon La Yuqawam, ale zbytnio mi nie podchodzi. Kupiłem na ślepo, bo cena atrakcyjna była. Z tych co wymieniłeś, to dla mnie zdecydowanie najlepszy Oud Wood. Uważam, że to najlepszy zapach Forda z tych, które znam i moje top10 ogólnie. Idealny na jesień/zima. Ogólnie bardzo lubię zapach oudu, choć ten w Oud Wood Toma Forda jest delikatny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.07.2020 o 13:58, bocieque napisał:

Ja mam flakon La Yuqawam, ale zbytnio mi nie podchodzi. Kupiłem na ślepo, bo cena atrakcyjna była. Z tych co wymieniłeś, to dla mnie zdecydowanie najlepszy Oud Wood. Uważam, że to najlepszy zapach Forda z tych, które znam i moje top10 ogólnie. Idealny na jesień/zima. Ogólnie bardzo lubię zapach oudu, choć ten w Oud Wood Toma Forda jest delikatny.

Dlatego teraz ide w dekanty-10ml uwazam za bezpieczny zakup .raz ze kupujac w ciemno nie zawsze dobrze trafimy,a dwa 10ml to na tyle duzo perfum,ze mozemy juz sie upewnic,ze zapach nas nie znudzi.Mialem juz tak kilka razy,na poczatku zachlysniecie sie danym zapachem,jaki to cudowny-a pozniej nie uzywalem.

La Yuqawam-zapach tak bardzo niebanalny,ze az piekny-trzy dni spsikiwalem nadgarstek i niuchalem-ale to zapach naprawde nie do zakupu w ciemno :)

doszly dzisiaj zamowione dekanty.

Tom Ford Oud Wood-mistrzostwo po prostu,absolutnie genialny zapach.

Mugler a*men Pure malt-ja generalnie lubie muglera,mialem klasycznego a*mena,pure malt inny,lzejszy-naprawde dobry zapach.

One milion prive-cynamonowa bomba,inny niz pierwowzor,fajny-taki pozytywny.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait De Parfum-to akurat unisex,z pewnoscia niebanalny zapach,mysle ze bede uzywal,ma w sobie cos intrygujacego.

Generalnie z dekantow ktore ostatnio kupilem,wszystkie fajne,z jednym wyjatkiem-Dunhill icon,nie przekonal mnie,po prostu nie lubie cytrusowych zapachow w tym wlasnie stylu.

Mysle o dalszych dekantach-oczywiscie caly czas 10ml atomizery.beda to zapachy ktore znam,ktore chcialbym miec,ale niekoniecznie cale butle-Egoiste Platinium,ortaz Dior Dune.

Chyba ze cos jeszcze mnie zaciekawi...

Edytowane przez oizo76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam sprawdzić kilka Amouage, zwłaszcza że w Polsce możemy je kupić dosyć "tanio" porównując z zachodem ?. Znam około 20 i jak wiele nie trafia w mój gust, tak wszystkim nie można odmówić znakomitej jakości. Moi faworyci to Interlude, Beach Hut, Myths, Epic i Reflection. Dwa ostatnie najłatwiejsze w noszeniu. Dodatkowo perfumy tej marki mają ponad przeciętna projekcję i trwałość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnoscia zamowie jakis dekant Amouage-ale poki co zaintrygowalo mnie Rasasi,dzsiaj zamowilem Darlei tej marki,znowu pelna butla-zakup w ciemno.I mam jeszcze ochote na rasasi hawas i chyba zamowie Armaf Mens Club De Nuit Intense Man.

Generalnie chyba kilka butelek perfum wystawie na sprzedaz,bo nie uzywam ,a tylko mnie irytuja-bo sa nijakie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki myk, że kupuję odpowiednik :) i zamiast wydać po 200 zł za Paco Rabane czy Hugo Bossa  na edp24 pl mam perfum zbliżony zapachem, bo wiadomo, że 100% jeden jest niemożliwe odzorować, ale i to różnica dla ekspertów i pieniądze w kieszeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do końca. Czasem się trafiają niedrogie i bardzo zbliżone odpowiedniki (jak taki xbolt, o którym już pisałem), ale co ori, to ori. Jednak plułbym na paco. Lepiej szukać czegoś pod siebie. Nie trzeba zaraz cisnąć w drogie flachy po 400, 600 czy jeszcze droższe, bo fajnych zapachów do 100 za 100ml jest od groma. Jeszcze raz powtórzę - od groma. Dodać zakres 100-200 i masz zapachów do końca życia. Tylko trzeba poszukać, potestować, posprawdzać czy to z próbek czy stacjonarnie - wymagany jest jakiś podstawowy wysiłek, zamiast kupować w ciemno byle ze znanej marki. A już nie ma nic gorszego jak pójście w hity danego sezonu i walenie jak co trzeci lepiej ubrany chłopek na mieście. Najgorzej było chyba z paco łan bańka i potem z diorem sauvage [:|]. Podsumowując - dobrze szukając trafiłbyś na bank nie jeden fajny zapach za 50-100zł, który wcale odpowiednikiem by nie był. No chyba, że chodzi ci o araby. To w takie odpowiedniki można iść. 

Edytowane przez Kelam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ktoś miał styczność z Pure Havane ? W sephorze spotkałem Pure Malt i jest mega, ktoś może mi przybliżyć jak wypada w porównaniu z Pure Malt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Havane: miód + tytoń (choć trochę go mało), następnie wychodzi z niego klasyk A*Men. Trwałość i projekcja niezła ale daleko jej do osiągów z A*Men lub B*Men. Pure Malt lepiej mi leży niż Havane, ale oba zawsze chciałem mieć. Malt i Havane to takie mniej kontrowersyjne wersje A*Men. Zapach na zimę, zawsze chciałem mieć całą kolekcję "Pure" od Muglera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie skąd bierzecie próbki perfum? Tylko odlewkiperfum.pl czy coś jeszcze innego? Oczywiście nie zawsze wszystko można sprawdzić w Douglasach i Sephorach.... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość swoich próbek czy to 1 czy 5ml miałem z nonito. Nie wiem jak jest teraz dokładnie, ale oferta sklepu obecnie jest taka sobie. Ceny gorsze niż były i mało towaru z tych co obserwowałem. Trochę mi podpadli kilkukrotnym czyszczeniem koszyka (wcześniej tego nie było i raz dodana atrakcyjna oferta się nie zmieniała w koszyku). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko, perfumy jesienno zimowe, co sądzicie o:

- 1 Million Prive

- Mugler Pure Malt

- Mugler Havane

Perfumy raczej codzienne, lubię ciągnąć za sobą ogon a i trwałość jest ważna - muszą się trzymać dość długo. Pure Malt wąchałem bo były akurat w Douglasie, pozostałe dwa byłyby w ciemno. 

Z zeszłego roku mam Xeryous Rouge, L'instant i L'homme ideał od Guerlaina. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 to Pure Malt.

Od siebie polecam sprawdzić: Bentley Absolute, C.Herrera Men Prive, Guerlain Homme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kenzo Takada zmarł, podają że na Covid19. Szkoda chłopa, mam nadzieję, że jakiś spadkobierca nie wpadnie na pomysł na wygaszenie jego najlepszego zapachu, czyli Kenzo Homme. 

• Sad 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kenzo pour homme to jeden z  tych zapachow ktore mna pozytywnie wstrzasnely i ktore lubie do dzis,do tego spokojnie moge dodac Fahrenheit,212,oraz Dune 

U mnie male zmiany,czesc zapachow ktorych nie uzywam wystawilem na aukcje

PCTux1.jpg

Musze nieco miejsca na polce zrobic.

Juz zamowilem Allure homme 100ml,Rasasi Hawas oraz Mont Blanc Explorer.

Allure oczywiscie znam,od dawan mialem ochopte wrocic do tego zapachu,i mysle jeszcze o Platinium egoiste jezeli chodzi o Chanel.

Rasasi Hawas to zakup w ciemno,nie wiem czego sie spodziewac,natomiast explorer,wiadomo-klon aventusa.

Mysle jeszcze aby w ciemno zamowic Kenzo Power ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dostałem w prezencie Giorgio Armani Stronger With You Intensely.

Zapach jest bardzo wręcz bardzo podobny do czegoś o wiele tańszego i to mi nie daje spokoju.

Jakoś po głowie chodzi mi któryś z Jaguarów lub Str8 ?

Na 100% już kiedyś miałem prawie że identyczny zapach, który kupiłem poniżej 100 zł w Rossmannie.

Aplikacja Perfumist niestety nie znalazła podobieństwa do żadnego perfumu....

Ktoś kojarzy może do czego owy Armani jest podobny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyła mi się flaszka  Bentley for Men Absolute, świetny zapach na jesień/zimę - (kadzidło + nuty drzewne). Na jakiego miejsce zamówiłem Dunhill Icon, już od jakiegoś czasu czaiłem się na ten zapach (dobra cena: ok. 140 za 100ml). Icon to też zapach na jesień/zimę ale raczej dla kogoś 30/40+. Trochę czerpie z niszowych zapachów. Na pierwszym planie aromat skóry, do tego kombinacja przypraw. Właściwie to pachnie jak połączenie skóry, pasty do butów i benzyny ? 

Może jeszcze skuszę się pod koniec roku na Guerlain Homme. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mugler: Pure Malt, Wood, Havane

YSL La Nuit de l'Homme

Dior Homme (teraz to chyba Original, bo wersja 2020 to nie klasyczna)/ DH Intense

Valentino Uomo

Viktor&Rolf Spicebomb

Guerlain L'Instant de Guerlain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.11.2020 o 17:16, ghostdog napisał:

Właśnie skończyła mi się flaszka  Bentley for Men Absolute, świetny zapach na jesień/zimę - (kadzidło + nuty drzewne).

Ja na szczescie mam jeszcze nieco Gucci pour homme 1.

U mnie troche zapachow wpadlo-przede wszystkim encre Noire od Lilique,no coz-ten zapach gniecie  i tyle.

Issey Miyake L'Eau D'Issey Pour Homme Intense-mysle ze swietny i nieco niedoceniany zapach.

W drodze do mnie Loewe 7 oraz Loewe Solo.

zamowilem tez dekant 10 mlNasomanto Black Afgano...bardzo duzy blad,bo nie zaznam spokoju az nie bede mial pelnej butli...slodki Boze,co za perfumy.No coz,szykuje sie wiekszy wydatek.

Dla odmiany zaliczylem tez pudlo,na szczescie to dekant 10ml Creed silver mountain water...to niestety nie moj klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ktoś zainteresowany Montale Intense Cafe? Mogę odstąpić odlewkę 10 ml z atomizerem :) 

MONTALE INTENSE CAFE EDP PRÓBKA 1ML - 7914991981 - oficjalne archiwum  Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hey,

Ja osobiscie lubię te w zależności od okazji: 

Yves Saint Laurent L'Homme Parfum Intense (świetne na zime z uwagi,że są intensywne)Yves Saint Laurent L'Homme Parfum Intense 60 ml

Hugo Boss Infinite Hugo Boss Bottled Night Eau de Toilette for him - 100ml

Guerlain L'Homme Ideal Eau de Parfum (cudeńko!!!) Guerlain L'Homme Ideal Eau de Parfum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu używam 1 Million Lucky, o którym wspominałem wcześniej. Jeśli ktoś lubi słodkie nuty zapachowe, to zdecydowanie polecam. Zapach utrzymuje się dość długo i jeszcze zdecydowanie bardziej wyczuwalny z daleka niż np. mój poprzedni Lacoste Pour Homme.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy miał ktoś do czynienia z zapachami bentley the collection? To chyba jakaś niszowa wersja prawda? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość marek ma takie serie gdzie trafiają zapachy mniej znane i za większą kasę np. Armani ma serię Prive. Nie wiem czy jakość w tym przypadku jest większa. Jak już ktoś chce coś mniej popularnego i ma kasę, to chyba lepiej uderzyć w niszę. Pamiętam jak kilka lat temu Bentley ogłosił, że ich zapach będzie sprzedawany w Harrods, byłem na niego napalony bo to koln Gucci Pour Homme I ale cena była dość wysoka. Teraz go można kupić w każdej perfumerii internetowej za 100zł (Absolute) ? Widzę, że Notino ma promocję z 820 na 466, raczej te zapachy nie zejdą do cen standardowych zapachów, choć wszystko jest możliwe Bentley to nie Dior czy Chanel. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi